Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněný krůtí krk - kosher

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Moshe

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 670 kJ /
399 kcal
Bílkoviny51,37 g
Tuky15,17 g
Vláknina4,14 g
Cholesterol 1,49 g
Sodík 219 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy13,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kožu z krkov poriadne premyjeme. Jednu časť uzavrieme špáradlom a pripravíme na plnenie. Pripravíme si plnku. Krok 2: Plnka: Na husacej masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nasekanú hydinovú pečeň a bez podlievania dusíme. Krok 3: Urestovanú pečeň si necháme vychladnúť, pridáme macesovú múku, koreniny a mletý zázvor. Krok 4: Kože z krkov naplníme a uzatvoríme aj druhú časť. Takto naplnené krky pečieme v rúre cca 90 minút.

Zveřejněno 19. 10. 2010

Poznámka autora Moshe

Nakoľko sme strašní mäsožravci, pridal som k pečeniu ešte morčacie krídla ( krůtí křídla ), anglickú zeleninku a zemiaky. Morka ( krůta ) je z bio farmy a kosher. Dobrú chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný krůtí krk - kosher

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Exgm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný krůtí krk - kosher

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Exgm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Ano, tradiční židovská kuchyně ovlivnila i českou kuchyni, spoustu receptů znám, dělala je (malinko upravené) moje babička, ač byla katolička, takže :-p:yes::yes:

Jana Remkova: Ja viem, že kože sa shaňajú veľmi ťažko, ja mam tú výhodu, že mam bio farmu, takže všetko mam vlastne a čerstve. Inak môžeš to vyskúšať aj s kožou z morky, alebo ktorejkoľvek hydiny, naplníš a zroluješ :)

zizala: Jedna vec je byť ortodox a druha vec je dodrziavať základné pravidla napr. pri varení. Mne to už ani nepríde, všetko robim automaticky, to sa možno len pre laika zdá ako obmedzovanie. Ale som veľmi rád, že si všímate aj takéto veci. Chute kombinovať možeš a ak to zoberieme v globále možem ti povedať, že moderná židovská kuchyňa je plná experimentov. Ja sa tu snaím skôr uvádzať a variť tradičné recepty, ktoré mnoho ľudí pozná s malou obmenou aj z iných kuchýň;-)

Židovská kuchyně je velice zajímavá a ve valné většině i velice chutná. Přesto bych nechtěla být ortodoxního vyznání, ani mít někoho takového doma...vadilo by mi omezování (to nemůžeš, tohle se nesmí spolu kombinovat,...). Já ráda zkouším nové chutě :-8 Nic ve zlém, doufám :-)

Něco podobného jsem dělala s kuřecí kůží když mi zbyla z rolády.Musí to chutnat.:yes::-)

Moshe, já už jsem to kdysi jedla, donesla to kámoška do práce a nemělo chybu. Kde vzít krůtí kůži z krku, co?:-D

Neviem kto to tu preklada ale prosim opravit...kosher je jedlo a nie recept....!!!

Dakujem za bodiky a komentariky. Zizala, ano je to klasika avsak struhanka nie je kosher takze preto tam je macesova muka :)

Takhle plnila moje babička husí krk, když pekla husu. Jen místo mouky dávala strouhanku :-p:yes:

Moshe, slinky mi kvapkajú priamo na klávesnicu pc:-p:-p:-p+3:-))

Moshe s dovolením přidám odkaz přímo na výrobu té mouky http://www.srecepty.cz/ingredience/macesova-mouka;-),jinak :-p:-p

vypada to bajecne...a presto ze slovenstinu vcelku ovladam,tak netusim co znamena "macesova" mouka:-//

Tématické fráze:
plněný husí krk, plněný krůtí krk, krůtí krk, nadívaný husí krk, nadívané husí krky, krůtí krky, nadívaný krůtí krk, nadívané krůtí krky, plněné husí krky, krutí farma, kruti farmy, nadívané krky, macesová mouka, plněný krk, kruti krk recept, krůtí krky recept, plněné krky, krůtí krky recepty, nadivany husy krk, recept na nadívaný husí krk

Suroviny:
krky krůtí, cibule bílá, cibule červená, sádlo husí, játra drůbeží, sůl, koření, zázvor mletý, paprika čerstvá červená, majoránka, mouka macesa

Přidat fotografie receptu