Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 859 kJ /
2 595 kcal
Bílkoviny125,18 g
Tuky56,57 g
Vláknina108,61 g
Cholesterol 115 mg
Sodík 1,33 g
Sůl3,13 g
Sacharidy319,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev oloupeme a pokrájíme na cca 0,5 – 1 cm velké kousky. Krok 2: Cibuli rozpůlíme a nákrájíme na plátky. Sladké i bílé brambory oloupeme a pokrájíme na kousky, sýr nastrouháme. Krok 3: V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a osmažíme na něm cibuli. Krok 4: Přidáme mrkev a ochutíme tymiánem. Promícháme, zalijeme vínem, vodou, přidáme krájená rajčata a kostky vývaru a necháme asi 10 minut dusit. Krok 5: Pak přidáme zelenou čočku, promícháme, zakryjeme a necháme dalších 10 minut dusit. Krok 6: Poté by mrkev měla být uvařená „na skus“ a čočka by měla být mírně rozvařená. Krok 7: Mezitím si uvaříme sladké i bílé brambory. Krok 8: Necháme je vařit asi 15 minut do změknutí, pak slijeme vodu, přidáme máslo a rozmačkáme (rozmixujeme). Vznikne nám kaše, kterou mírně osolíme a přidáme trochu tymiánu. Krok 9: Mrkvovo-čočkovou směs přendáme do zapékací mísy a navršíme na ní bramborovou kaši. Krok 10: Posypeme strouhaným sýrem a dáme péct na 20 minut do vyhřáté trouby na 190 stupňů. Povrch by po této době měl mít zlatou barvu. Krok 11: Podáváme třeba s brokolicí, kterou jsme mírně spařili.

Zveřejněno 21. 10. 2010

Poznámka autorky Lucasinka

Připravený koláč (nepečený) můžeme uchovat zhruba měsíc i v mrazáku nebo 2 dny v lednici. Pokud dáme koláč zmrazit a chceme ho poté připravit, stačí ho dát do trouby a péct při stejné teplotě 40 minut.

http://www.lucasinka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8jB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8jB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:yes::yes::-p:-K

Vařila jsem přes víkend a musím říct, že to bylo výborné:-p. Jen jsem dělala v menším pekáčku, takže jsem vařila z poloviční dávky čočky (a ještě jsem nepoužila všechnu), bramborové kaše jsem dělala naopak víc a přidala jsem mléko, které v receptu není. Díky moc za recept:yes: a určitě bude repete....

tenisko, jsem moc rada, ze ti chutnalo. Me ta chut taky hrozne prekvapila, protoze jsem to poprve jedla i varila. A byla jsem nadsena :-D

Naprostá delikatesa:yes: Vážně jsem si moc pochutnala, to spojení chutí bylo tak nečekaně dobré!:-p:yes::yes:

Jahodo, sladke brambory se take nazyvaji bataty, ale muzou byt uplne nahrazeny normalnima "bilyma" bramborama. Cocka je sice pouzita zelena, ale klidne ji muzes nahradit hnedou a myslim, ze ani tou cervenou by se nic nezkazilo. Tohle byla takova verze z vegetarianskych anglickych stranek, kterou jsem si mirne upravila (puvodne byly jen sladke brambory, ale trochu jsem se jich bala a nebylo korenene). Neni to slozite, je to rychle a chutna to prekvapive mnamkove :-p

Lucasinka,já vždy doslova "hltám" Tvoje fotky, co jsi nám zase uvařila za dobrotu. Mám ráda zeleninová jídla v různých kombinacích, ale inspiraci musím vyhledávat:-*. Dnes mě to tedy fakt láká, ale přiznám se, že mi nic neříká zelená čočka, bílé, sladké brambory....Čočku znám červenou,hnědou a brambory na normální vaření a na salát...:-p;-):-K

:yes::yes::-)

kategorie si nemusi hned kazdy vsimnout. Puvodne jsem mela i v nazvu, ale zdal se mi zbytecne dlouhy - uz jsem ale doplnila :yes::-))

Aha, on je v bezmasé kategorii, omlouvám se :-8:-8

Slavný koláč, jen by možná bylo fajn uvést v názvu, že to je bezmasá varianta, aby se někdo, kdo ctí tradice, nepohoršil ;-)

Tématické fráze:
sheperds pie, shepards pie, shepherd´s pie, sheperds pie recept, shepherd's pie, shepherd´s pie recept, sheperd pie, sheperd pie recept, shepards pie recept, sheppard pie, shepherd's pie recept, shepards pie recepty, shepard´s pie, pastýřský koláč, shepard's pie, recept na sheperds pie, recept sheperd pie, sheppard pie recept, zelená čočka recept, pastýřský koláč top recepty

Suroviny:
mrkev, cibule, brambory, brambory sladké, rajče, čočka zelená, máslo, sýr tvrdý, víno červené suché, voda, olej, tymián, cukr, sůl, vývar zeleninový

Přidat fotografie receptu