Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezpracný perník

Perníková buchta se řadí mezi osvědčené klasiky, které milují děti i dospělí. Vyzkoušejte tento snadný recept a dopřejte si nadýchaný lahodný moučník i více času na rodinu, zahrádku či zasloučený odpočinek.

Hodnocení receptu je 4,9 (82×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mikaca

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 878 kJ /
4 034 kcal
Bílkoviny62,53 g
Tuky138,50 g
Vláknina20,50 g
Cholesterol 191 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy624,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, cukru, prášku do perníku, kakaa, oleje a mléka vypracujeme řidší těsto. Krok 2: Nalijeme jej na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme na 185 °C cca 30 minut. Krok 3: Poleva: Do většího hrnce dáme vodu, na to posadíme menší hrnec tak, aby se vody nedotýkal. Krok 4: Do něj nalámeme čokoládu, přidáme máslo a mícháme tak dlouho, než se čokoláda s máslem nad párou spojí. Krok 5: Po rozpuštění čokolády potíráme upečený perník.

Zveřejněno 22. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezpracný perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Xr8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezpracný perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Xr8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (48)

Jednoduchý perník, chutná i dětem. 😊

Kookina: Kokinko, třeba to chce přikýt alobalem, /pokud je to v remosce, tak dát méně surovin/ a kontrolovat špejlí..../ v remosce i několikráte vypnu,- zapnu/, radí starý důchodce....

Kookina:
Ani to, že máte v podstatě pravdu vás neopravňuje k tomu vyjadřovat se neurvale 8-(
No, poskytnu vám knížecí radu: zkuste péci při střední teplotě... ;-)

Tyhle recepty typu "dle potřeby, každý sám" jsou o ničem. Začátečník jako já potřebuju mě PŘESNEJ návod a popis všeho a podle toho to taky dopadlo-po 50 minutách je zvrchu na zčernalou křupku, uvnitř se rozpadá, ještě není. Takže takový neúplný návody si strčte někam

upečeno, polity cokoladou a kokosem.
Dobrý.

Prosím kolik toho mleka

Už ho peču v troubě. Těším se na výsledek. Určitě ho upecu znova.

:yes:je vynikající,dnes ho taky jdu péct:yes:

Bez těch otazníků. Omlouvám se.

Úžasný recept ????????????

Tento recept znám již mnoho let a dělávám ho často. Můj syn nejí ovocné koláče a buchty a tento perník miluje. Dávám ho i do bábovkové formy. Je opravdu skvělý i když do těsta přidáte sekané vlašské ořechy. :yes:

Mám tu na TOPce už jeden oblíbený, ale vždy jsem zkoušela i jiné, ať je změna. A nikdy mě žádný moc nenadchl, až na tento. Tenhle je super rychlý a super dobrý. Díky moc, určitě budu dělat.:yes: :-K:-)

:yes: Perník jsem dnes upekla . Těsto vynikající, vláčný , úplně akorát, luxusní. Jen ho bylo málo, už nezbyl. Až budu mít vlašské ořechy, určitě upeču znova a přidám je dovnitř i na polevu. Receptík bezvadný.

Nemela jsem prasek do perniku,tak jsem tam dala kyprici,skorici a kokos, tak uvidime co z toho vzejde :D Nicmene testo chutnalo dobre :)

Dnes jsem také vyzkoušela tento bezpracný receptík. :-) Musím se přiznat, že mi moc "nevyrostl", ale byl vynikající! Přidala jsem bílý jogurt a zrnkovou kávu.. :yes:

Myslím, že perník je skvělý v tom, že člověku stačí tohle základní těsto a pak si přidá to, co má rád ( hrozinky, rum, povidla, skořici, oříšky, jablko, marmeládu, chia semínky, čokoládu ). Takže palec nahoru a fantazii nechme proudit! :-*

Hledala jsem recept bez vajec, protože mi došly, ale chuť na něco ke sváteční kávě byla velká :-D Přidala jsem do něj jedno nastrouhané jablko,mléka jsem dala hrnek a přidala jsem 2 lžíce bílého jogurtu. Pekla jsem na 170°C 30 minut. Už mi tu chladne a vypadá skvěle. :yes:

Chvilku jsem dumala nad tímto receptem a zkusila jsem!!. Recept je rychlovka , navíc jsem do těsta pokrájela dvě jablka na malé kostičky a čekala na ten zázrak. Navrh poleva z hořké čokolády a pos.kokosem .. Luxusní nadýchaná a vláčná mnamka
Každopádně jsem neudělala naposledy.
:-p:no::-p:yes::-p:no::-p:yes:

Opravdu má být jen 1/4 hrnku oleje? Pak by mě tedy zajímalo, kolik musím nalít do těsta mléka, aby bylo dle receptu řidší.

na kolik stupňů a na jak dlouho??

Recept je super jednoduchý i rychlý! :-) Ještě jsem přidala asi 5 lžic povidel a bylo to super vláčný i po pár dnech! :-) :yes:

určitě upeču..:-)

je výborný,dělám ho často ,ještě tam zamíchám skleničku marmelády . Ani jsem nevěděla že tu takový recept je

Kristýna 26. 6. 2014 07:44
:-?:-?:-?Mohu místo oleje dát máslo? :)

Vynikající, děkuju moc za recept:yes:dělala jsem v remosce a byl super. Přidala jsem taky skořici a trošku rumu. Manžel si přál rozpůlit a promazat jahodovou marmeládou. Pak si jen pomlaskával:-D Byl moc dobrý i jen tak bez marmelády,pocukrovaný. Vůbec nebyl suchý. Takže kdo váhá určitě doporučuju upéct:-))Já se chystám dělat dnes podruhé a určitě ne naposledy.

Výborný, děkuji ;-) dávám bodík :-K

Mila z Canady 11. 6. 2013 05:10
Mila Ivulinko, tak ted misto otazek a komentaru posilam bodiky:yes::yes::yes:. Ted jsem dopekla pernik, nemohla se dockat, tak jsem si ukrojila jeste teply, i nas pes na mne ted cumi. Pekla jsem to v remosce; konecne jsem ji poprve pouzila. Akorat jsem pridala lzicku skorice a 2 hrsti rozinek a 3 lzice rumu. Jsem totiz individualista a tak nerada posloucham pokyny, ale rada vymejslim a improvizuju, coz u peceni moc nejde. Opravdu to jde i bez vejce!! Jeste jednou moc diky, toto byla zkouska, az prijede muz z Ceska udelam znova, snad mu bude chutnat tak jako mne.:-K:-p:-K:-K:yes::yes:

Mila z Canady 10. 6. 2013 23:21
Problem je, ze vejce jsou doma vzdycky, ale tvaroh nikoliv. A je tu hodne drahej a taky ne tak snadno k sehnani, jako u Vas doma. My tu mame "cottage cheese", to jsou takovy mokry hrudky, chutnaji docela sladce, a ke tvarohu to ma dost daleko. Pro opravdickej tvaroh bych musela jezdit do specialnich evropskejch obchodu a to se mi taky vzdycky nechce. Vetsinou se snazim varit "co dum da", a to muzu udelat cokoliv, kdykoliv; ale s pecenim je to jine.
Ale ten Tvuj pernik bez vejce urcite udelam, i ta davka vypada, ze by se to veslo do Remosky. Za pokus to stoji!! :-K:yes:

Mila z Canady: ;-) Ale já se přece nezlobím. Znám i bábovku bez vajec. Kynuté těsto lze též udělat bez vajec, záleží na receptu. Někdy se vejce nahrazuje třeba tvarohem :-)

Mila z Canady 9. 6. 2013 19:19
Zizalko, tak se na mne nezlob, ja radeji varim (a dobre), a pecu jenom chleba (bez pekarny), rohliky, kynuty svestkovy kolac, a trene babovky a bublaniny. Tam vsude je treba vejce, proto jsem se ptala. S pernikem nemam zadne zkusenosti, i kdyz ho mam ze vseho sladkeho nejradeji. Diky za odpoved. Tvuj pernik zkusim v Remosce, ktera mi prisla pred 4 dny. Drz mi palce. :-p:-K:yes:

Tématické fráze:
perník, perník recept, perník v remosce, křehký perník, perník do remosky, recepty na perník, perník z remosky, recepty pernik, perník recepty, recept na perník, recept perník, perník bez oleje, perník z másla, pernik peceny v remosce, vařený perník, vaření perník, pernik z tvarohu, luxusni pernik, perník remoska, perník tvaroh

Suroviny:
mouka hladká, cukr krystal, prášek do perníku, kakao, olej, mléko, čokoláda na vaření, máslo

Přidat fotografie receptu