Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halloweenský koláč z dýně

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 030 kJ /
4 548 kcal
Bílkoviny87,95 g
Tuky202,15 g
Vláknina39,83 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 2,15 g
Sůl4,84 g
Sacharidy575,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme mouku, melasu (nebo třtinového cukru), směs koření, jedlou sodu, rozinky a sůl. Krok 2: V menší misce vyšleháme povolené máslo s vajíčkama, pak přidáme jemně nastrouhanou dýni a nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu. Krok 3: Promícháme s moučnou směsí a dáme do máslem vymazané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30 minut. Krok 4: Podáváme vychlazený s bílým jogurtem, který ochutíme moučkovým cukrem a pomerančovou šťávou.

Zveřejněno 22. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halloweenský koláč z dýně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l7o7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halloweenský koláč z dýně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l7o7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Myslim, ze pouzitim javoroveho sirupu by se nic nezkazilo, mozna spis naopak :-D Ona i ta melasa ma specifickou chut a dava tomu moucniku typickou tmave hnedou barvu. Takze je mozne, ze pri pouziti javoroveho sirupu nebude kolac tak tmavy, ale bude mit svetlejsi barvu

Lucasinko, já dostala jako dárek dýni jako celou a pak dýňový kompot :-p a taky mi moc zachutnala. Určitě zkusím, ale mám myšlenku, že bych do toho použila trochu javorového sirupu, ale je zas cítit po karamelu, tak nevím, abych to nepřebila. Každopádně :yes::yes:

Elizo, poprve jsem ochutnala dyni Hokkaido pripravenou jako polevku a dostalo me to. Chodila jsem do vegetarianske restaurace v Lbc a tam z ni delali i ruzno omacky, zapecene smesi apod. Ja ji mam moc rada v polevce nebo pecenou spolu s bramborem. Na sladko jsem ji zkousela poprve a jsem z vysledku stejne nadsena jako tehdy z te polevky :-D Zrovna ted je pravy cas na nakup dyne, takze urcite nevahej a zkus ji ;-)

Už jsem nakopnutá...;-) Jen najít ten pravý recept, aby mě přesvědčil...:-8:-D

Elizo, já poprvé jedla dýni hokkaido připravenou jako bramborový salát (u kamarádů veganů, takže žádné vajíčko a místo majonézy sojanéza) a byla to opravdu lahoda. Na omáčky, polévky i do koláčů je opravdu výborná, doporučuju :yes:.

Já tu dýni snad budu muset někdy koupit...;-) Nikdy jsem ji neochutnala a mám jen vágní představu, jaká může být. Je to výzva.

Recept pěkný, netradiční, ale fotky jsou strašně tmavé, skoro nic na nich nevidím...asi na tom nese vinu i můj stařičký monitor :-(.

docela jsem se toho bala, ale vysledek me vic nez prijemne prekvapil. Urcite za vyzkouseni stoji ;-)

Dobrá inspirace, Lucinko:-K, dělám z dýně pouze polévku a tohle bude moc chutné:yes::yes:;-)

Tématické fráze:
recepty z dýně, koláč z máslové dýně, dýně recepty, koláč z dýně hokaido, koláč z dýně, máslová dýně koláč, dýně koláč, dýně hokaido koláč, recepty z dýní, koláč dýně, recepty z dýně hokkaido koláč, moučníky z dýně, kolac s dyne, recepty dýně, pečeme z dyně, koláč z dýně hokkaido, dýně hokaido recepty koláč, dyne hokaido na sladko, recepty na koláč z dýně, koláč s máslové dýně

Suroviny:
dýně hokkaido, mouka hladká, melasa, rozinky, máslo, vejce, šťáva pomerančová, sůl, skořice, koriandr, ořech muškátový, koření hřebíček, koření nové koření, zázvor

Přidat fotografie receptu