Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švýcarky

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 090 kJ /
3 129 kcal
Bílkoviny62,88 g
Tuky104,21 g
Vláknina16,32 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 134 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy476,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek dáme do pekárny a na program Koláč (Dort) necháme asi 5-7 min umíchat. Krok 2: Omládek pak necháme v zavřené pekárně asi 35 min kynout. Krok 3: Přidáme ostatní suroviny na těsto a použijeme program Těsto. Krok 4: Vykynuté vytáhneme, propracujeme a vyválíme na užší obdélník. Krok 5: Rozetřeme na něj máslo, posypeme cukrem, skořicí a mletými piškoty a z delší strany zavineme do rolády. Krok 6: Tu pak nakrájíme na 5-7 cm široké řezy, každý z nich uprostřed jakoby "překrojíme" omoučenou obracečkou nebo tupou stranou nože (pozor na úplné překrojení ) - vnitřní závity nám povyjedou ven. Krok 7: Necháme nakynout na plechu s fólií, před vložením do rozehřáté trouby ještě jednou promáčkneme, potřeme vejcem a dáme upéct. Krok 8: Pokud použijete toto těsto + makovou náplň a upečete makové záviny, jsou jako ty z obchodu. Tyto vydrží vláčné a dobré i pět dnů....

TIP: Severské skořicové šneky kanelbullar

Zveřejněno 23. 10. 2010

Poznámka autorky cathleen

Těsto je nádherně nakynuté, nelepí....a švýcarky jsou lehounké jako peříčko a výborné i druhý den po upečení. Jsou to vlastně františky, ale s trošinku jiným těstem a hlavně - kynuté omládkem :-)))

Povídání o omládku a Sladěnce je zde: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švýcarky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyrk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švýcarky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyrk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (52)

Vynikající recept :yes: S těstem se výborně pracovalo, nelepí, je pružné a měla jsem krásné bublinky. Ke skořici s máslem jsem ještě přidala nahrubo mleté ořechy. Díky za bezva recept :-K

:-K mladí jeli na hory, tak jsem včera pekla velký box - skořicové a. ořechové. Prý i pro kamarády. Vždycky, když mám spoustu těsta, vzpomínám na prababičku i babičku, které zadělávaly v neckách ručně aspoň 3x týdně! Během polních prací, kdy bylo spoustu pracovníků, zadělávaly v neckách kopistěmi, stály proti sobě a těsto zpracovávaly cikcak - doprava-doleva, to se mi moc líbilo. Připravované pečivo se pak odnášelo do blízké pekárny. Pekař půjčil svoje velké plechy a po chlebu pekl drobné pečivo.
Dnes mám velký robot, dom. pekárny, dvě trouby a už se mi to ani tolik nelíbí:-D:-D:-D

magdalenka: děkuji! <3 Za připomenutí i přidané foto :-K

Vyťahujem na svetlo jeden z tvojich skvelých receptov...dávno sme toto pečivo nemali, takže som piekla včera - škoricové aj vanilkové. Sú výborné, pridávam foto.

Janja: nepoložily se na bok spíš proto, že byly hodně úzké:-?

Velmi chutné těsto, s kterým se dobře pracuje :yes: Použila jsem poprvé sladěnku a už se jí nevzdám :-*Jenom musím příště víc "utahovat", protože se mi švýcarky při pečení částečně položily na bok:-O Zkusím ještě s mákem a víc těsto pocukruju (šetřila jsem s posypem :-()

Irrena: to jsem ráda, Iri :-) Fotky v žádném případě nemažu, ani ty míň povedené - jsou důkazem, že to člověk fakt upekl, dal si práci s focením a i kdyby byly "horší" - nejsme na výstavě fotek, ne? ;-):-D Děkuju:-K

Jikotka:Jiřinko já jich měla 13;-)

Irrena:Kolik kousků je z tohoto množství?Docela mě to láká...

Protože můj vnuk je zbožňuje, dnes jsem mu je upekla;-) Přidám fotku, jestli se nebude líbit, tak ji vymaž:-8 Nakrojila jsem je ostrou hranou nože a tím se mi tak pěkně nenatvarovaly:-8

jsou božsky jemňoučké :-)

už se pečou :-K

cameira: sladovit je totéž, co sladěnka, jen od jiného výrobce. U sušeného je trochu jiné dávkování, myslím, že ho stačí o trošku méně;-)

isindy::-8 díky. A makové záviny zkus určitě, u nás si je kluci kolikrát ani nekrájí, ale popadnou celou nohu (dělám menší, kratší) a jdou zas ven, pracovat.:-D

Isindy: já jsem koupila v country life sladovit,což by mělo být něco jako sladěnka, prodávají to buď tekuté(vypadá to jako sirup) nebo v práškové formě, já si koupila ten prášek

Tématické fráze:
skořicové švýcarky, recept na skořicové švýcarky, švícarky, makové švýcarky, skořicova švýcarka, švícarka, domácí pekárna recepty, domácí švýcarky, svýcarka skořicová, švýcarky se skořicí, recept na švícarky, ořechové švýcarky, kynute švýcarky, pecivo svycarky, svicarky recept, domaci svycarka, švícarky- recept, ořechová švýcarka, skoricove švicarky, domácí švícarky

Suroviny:
voda, droždí, sladěnka, mouka hladká, voda, margarín, cukr, sůl, mouka hladká, máslo, cukr vanilkový, skořice mletá, piškoty

Přidat fotografie receptu