Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Provensálské krůtí maso

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie579 kJ /
138 kcal
Bílkoviny3,08 g
Tuky0,31 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy29,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáček si vymažeme máslem, maso osolíme, posypeme ze všech stran kořením na pečené kuře a nakonec provensálským kořením a to dost, dáme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme, dáme péct do vyhřáté trouby. Po půl hodině pečení přisypeme kolem masa cibuli na proužky, česnek na plátky, je-li třeba přilijeme vodu, abychom měli dost šťávy. Ke konci pečení si v malém množství vody rozpustíme solamyl, přilijeme do pekáčku, promícháme a necháme ještě 15 minut péct.

Zveřejněno 23. 10. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Prostě krůtí pokaždé jinak a tak jsem opět improvizovala. Dávala jsem jako přílohu rýži a bylo to víc než dobré. Ani jsem netušila, jak se provensálské koření snoubí s tím krůtím masem!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálské krůtí maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r9xW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálské krůtí maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r9xW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Já jsem teprve vlezla na emaily, tak vám všem děkuji a budu otírat talíře, aby se neregistrovaní nepohoršovali:-D a taky bych vůbec nevěděla, že to někomu vadí, já spíš koukám na obsah a recept, nádobí si všimnu, když je něčím vyjímečné a líbí se mi a to většinou napíšu.

:-p:yes:+1:-K

Milado piš si co chceš.:-) Tvoje věc. ;-) Samozřejmě nemusíš jen chválit. Jen já bych to řešila trochu jinak:-/ Proto bez komentáře;-);-) A pokud mi chceš ještě něco sdělit, zaregistruj se a pošli mi SZ. Pod receptem nemíním řešit špinavé talíře.:-)

Miszo,co jsem napsala tak hrozneho?:-/Recept jsem pochválila a pak jen upozornila na příště lehce odstranitelnou chybu...to se tady nesmí? Smím jen chválit?

Jani, líbí se mi tvé experimenty;-). Mne můza tak často neoslovuje, tak musím brát inspiraci z časopisů:-D.:yes:

Bibi, jaké používáš provensálské? Mně nikdy žádná ze směsí, co jsem koupila, nechutnala, až jsem u kamarádky náhodou objevila "Provensálské bylinky" v mlýnku od Kotányi a ty mi vyhovují...
Jinak recept super, určitě někdy zkusím. +:yes:

Milado bez komentáře.:-(:no:
Bibinko :-) mi se to líbí a vyzkouším to.:-p Maso, rýži, omáčku máme moc rádi.:yes: Ale vyzkouším to s kuřecím.;-)

Bibi:yes::yes:+bod:-)

Hezký recept. Škoda jen,že jste před focenim neotřela talíř,kazí to dojem z jinak určitě dobrého jídla.
Tuhle estetickou chybku míváte na fotkách často,škoda.

Tématické fráze:
krůtí maso, krůtí maso recepty, koření na krůtí maso, maso na provensalskem koreni, jaké koření na krůtí maso, krútí maso recept, provensálské koření, kruti prsa po provensalsku, pečená krůtí stehna po provensálsku, krůtí plátek po provensálsku, koreni na kruti maso recepty, provensálská pečeně, pečená krůta recept, top recepty krůtí maso, jaké koření na krůtu, krůtí stehna po provensálsku, krutí prso provensálské koření, provencálské koření na kuřecí maso, krůta na provensálském koření, provensálské koření kruta

Suroviny:
maso krůtí, cibule, česnek, koření provensálské, koření na pečené kuře, solamyl, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu