Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštika z králíka

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pajaska Pajaska

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 105 min

105 min (105 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 752 kJ /
3 287 kcal
Bílkoviny145,97 g
Tuky297,17 g
Vláknina4,14 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 596 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy6,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka rozporcujeme, osolíme a osmahneme na cibulce. Přidáme všechno koření a podusíme s troškou vody, tak dlouho, než lze maso oddělit od kostí. Krok 2: Pak vyndáme, obereme maso a umeleme spolu s bůčkem. Přidáme propasírovanou cibuli i se šťávou z dušení králíka. Promícháme, případně přidáme trošku vody a osolíme dle chuti. Krok 3: Přidáním jater a mandlí se utvoří pěkná mozaika, ale nemusí být. Formu na biskupský chlebíček vymažeme slabě olejem, vyložíme slaninou. Krok 4: Naplníme směsí a přikryjeme alobalem. Pečeme ve vodní lázni cca 3/4 hodiny. Ve formě necháme vychladnout. Pak vyklopíme a uchováváme v alobalu.

Zveřejněno 24. 10. 2010

Poznámka autorky Pajaska

Tato paštika je výrazně kořeněná. Je to recept po mé babičce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika z králíka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/14AG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika z králíka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/14AG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:yes:

Paštika byla dobrá:-p játra a mandle jsem nedávala, chlapi je tam nechtěli.

papapanek 1. 12. 2013 11:10
Jak dlouho vydrží takto udělaná paštika? Jak ji mam skladovat? Děkuji za odpověď.

Prosím na mail info@bydlime.cz

Jajo,děkuji za chválu.:-K Jsem potěšena,že chutnala.Tuto paštiku jsem dělávala dost často,také jsme dřív mívali kolem 40 kusů,už nám kolikrát králičí maso lezlo ušima.Přidám ještě pěnu z králíka,ale až po svátcích.Pokud si vzpomenu.:-8:-)

:-Kja chovam 50 kraliku a musim rici ze ta pastika je vyborna davam 5 bodiku

Pajasko,to chápu,oni ty králíci kupovaní jsou opravdu chudinky.;-):-D

Simonko,já bych ji ráda přidala, ale nemám žádnou.Králíky už dávno nechováme a tak neni ani paštika.Kupovaný králík neni ono.Třeba ji někdo zkusí a přidá fotku.;-)

škoda,že není fotečka,ale může to být dobrá paštika;-)+1:yes:

Tématické fráze:
kralici pastika, domácí paštika z králíka recepty, kralici pastika recept, domácí pastika z králíka recept, domácí paštika z králíka, domácí králíčí paštika, paštika z králičích jater, výborná králičí paštika, jatrova pastika z kralika, recept na králičí paštiku, recepty kralici pastika, domácí paštika z králičích jater, králičí játrová paštika, recept králičí paštika, paštika z králíka a jater, jak se dela pastika, králíčí paštika-recepty, králičí játra paštika, paštika z králičího masa, paštika králičí

Suroviny:
králík, bok vepřový, sůl, pepř celý, jalovec, bobkový list, koření nové koření, koření hřebíček, cibule, slanina, olej, játra králičí, mandle

Přidat fotografie receptu