Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký jablkový řez

Pokud máte nadbytek jablek a nechcete už o štrúdlu ani slyšet, zkuste osvědčený recept na úžasné jablečné řezy. Jsou křehké, vláčné a velmi jednoduché. Nejlépe chutnají druhý den po upečení, ale málokdy je tak dlouho ubráníte nájezdu rodiny.

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

akras.80

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 141 kJ /
4 575 kcal
Bílkoviny57,53 g
Tuky160,88 g
Vláknina54,00 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 378 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy697,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin zpracujeme těsto a to rozdělíme na 2 díly. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Připravíme náplň: jablka nastrouháme na plátky na struhadle na okurky, promícháme s cukrem a pudinkovým práškem. Krok 3: První díl těsta vyválíme na velikost plechu a dáme na dno plechu. Pokud nejde vyválet, roztáhneme ho rukama přímo na plechu. Na těsto rozprostřeme náplň a přikryjeme druhým dílem těsta. Krok 4: Pečeme na 175 °C asi 30-45 minut, dokud povrch nezrůžoví. Krok 5: Necháme vychladnout.

TIP: Jak skladovat a zpracovat jablka

Zveřejněno 25. 10. 2010

Poznámka autorky akras.80

Nejlepší jsou řezy vychlazené v ledničce. Těsto je křehké a náplň se pečením změní na pudink s jablíčky. Je možné podávat se šlehačkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký jablkový řez

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zXjO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký jablkový řez

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zXjO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Těsto je drobivé, tak jsem přidala 1 vejce a pol.lžíci citronové šťávy a dělala jsem dvě dávky na normální plech 43x38. Jedna dávka je na plech 35x25. Po přidání vejce a citronové šťávy se s těstem lépe pracuje a na chuti neubere.

Zdravím,těsto sem dělala přesně podle receptu,ale bylo dost drobive a na klasický plech sem ho měla málo.
Jinak výborný koláč

casino: Jablka krájím na měsíčky a je to vynikající peču ho už asi 20 let

stepanka venclova 5. 1. 2017 07:20
Ahoj chci se zeptat do testa se zadne vejce nedavaji?

Skvely kolac, Vrchni testo jsem dala na chvili do mrazaku a nastrouhala:yes::-p

Nemám váhu,mohl by mi prosím někdo napsat hrnkový recept..?

A je to v troubě!:-D
Trošku jsem měl strach z těsta pouze z ph mouky, že bude krátké... NEBYLO:yes:
Trošku jsem měl strach že těsta bude málo... NEBYLO:yes: (sice jsem si napřed vykrojil horní plát, že abych vršek nemusel posléze lepit jak vlašťovka hnízdo)
Trošku jsem měl strach že pudinku bude moc...NEBYLO:-) Nakonec, ač jsem jabka trošku podlábil a slil mošt, tak to zhltlo 3 sáčky.
Ale proč tak juchám?
Mám stejné struhadlo jako je na fotečce, ale ke strouhání na plátky ho nepoužívám (zdají se mi silné, na W-krouhači vytvořím tenší) Ale vzhledem ke 3! štěrbinám je práce 3x rychlejší:yes: a riziko že přijdu o hánky je dvoutřetinová:-D Příště na štrúdle jedině toto struhadlo:yes::yes:
***
Přiště napřed těsto na plech a teprve pak míchat náplň po lehkém vyždímání jablek; jinak náplň pustí šťávu a pudinkový prášek to postudenu nezahustí.
Přiště horní plát nachystat větší než spodní - vrchní se pečením "zdrcne"
Pečení asi dopadne dobře... a kdyby náááhodou neééé, tak to sem, samozřejmě, napýýýšu:-D
Edit:
Příště vyložit spodním těstem i boky plechu. Náplň něco málo čehosi pustila a neznám lepší UHU, než připečený cukr, škrob a kyselinky:-D
***
No, hrnkové rcp nemám v oblibě (tady těch 12 lžic cukru krupice je asi 250g), ale bude už někdo od tý dobroty a odpoví Luciemlynarikova: , he?:-)

Velmi dobre a rychle ja testo nastrouhala i spodni cast dole i vrchni je to rychlejsi :-*

Tyhle řezy dělám už dlouho, mnohem chutnější jsou druhý den(tedy pokud vydrží;-) a zrovna tak jsou skvělé s tvarohem(cca 3-4 tvarohy na velký plech), do kterého taky dávám pudingový prášek. Mimochodem, ten dávám i do jablíček ve štrůdlu, skvěle totiž "sváže" tekutinu. A ještě jedna poznámka, těsto nechám alespoň půl hodiny odležet v lednici, líp se s ním pak pracuje.

Dnes jsem zkoušela a je super, akorát jsem musela dát více mléka :)
:yes: :-)

:-K:yes:

Vyborne, diky :-) testo slo spatne valet, vymackala jsem jej na plech a nahoru jsem testo nastrouhala nahrubo, dobre a jeste to pekne vypada :yes:

Bibinko, děkuju. Mřížka je dobrý nápad páč já s tím taky trochu bojovala nahoře, určitě by šlo těsto nahoru i nastrouhat ;-).... děkuju za nápad i fotky

Akras.80, dnes jsem upekla tvůj lehký jablkový řez, dělala jsem ho na běžný plech a nahoru mi vyšlo malé množství těsta, tak jsem udělala navrch mřížku a můžu říct, že je výborný a ten nápad s pudinkama do jablíček je suprovej. Dávám ti nejen 14.bod, ale i 2 fotky:yes:

Šárko, tohle jsou u nás velmi oblíbené řezy - já dávám ještě pro obměnu kousky oříšku a rozinky. Jsou velmi vlhké a báječné:yes::-D

No tak to vypadá dobře :yes::-));-) také vyzkouším :-p:-p

jsou moc výborné,také je dělám:yes:;-)

Také dělávám a docela často,je moc dobrý .:-p:yes:

Je to velmi dobrý múčnik, u nás je tiež obľúbený. Ja nedávam pudingový prášok, ale spodné cesto posypem strúhankou, jablká na hrubo postrúham a šťavu z nich máličko vyžmýkam. Tá sa potom vypije. O ňu je bytka.:yes:+

Mňam mňam, tyhle "mokré" moučníky, to mám ráda. . . :-p:yes: +4

:yes::-Kuloženo..jablkové křehké je moc dobré:-*

Tématické fráze:
jablkové řezy, jablkové řezy nejlepší, recepty z jablek, řezy s jablky, rezy z jablek, nejlepší recepty z jablek, jablkový řez, nejlepší moučníky z jablek, jablkové řezy na plech, nejlepsi jablkove řezy, jablkové recepty, jablkové řezy výborné, recepty s jablek, jablkový, recepty s jablky, moučník z jablek nejlepší, křehké řezy, recept z jablek, řez s jablky, křehké řezy z hery

Suroviny:
mouka polohrubá, tuk hera, cukr krupice, mléko, kypřící prášek, jablko, cukr krupice, pudinkový prášek

Přidat fotografie receptu