Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jasmínová rýže s pohankou

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 110 kJ /
982 kcal
Bílkoviny31,25 g
Tuky5,25 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy187,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu ve větším hrnci přivedeme do varu, osolíme a přidáme propláchnutou rýži. Nepřikryté vaříme, občas promícháme. Krok 2: V okamžiku, kdy je rýže již "na skus", ale ještě není úplně dovařená, vypneme plamen, vsypeme opláchnutou pohanku a necháme 2-3 min dojít. Krok 3: Zcedíme, případně propláchneme horkou vodou.

Zveřejněno 25. 10. 2010

Poznámka autorky isindy

Rýži už dlouhá léta vařím jako těstoviny - dát do horké vody....jednoduše uhlídám prostým ochutnáním, kdy je hotová, nehrozí rozvaření ani nedovaření.

Vím, že se nejedná o kdoví jaký recept, ale je to jeden z mála způsobů, jak dostanu do své rodiny pohanku, v této úpravě mi to prochází bez připomínek :)

Místo pohanky dávám někdy v poslední fázi mražený hrášek či kukuřici, teplem jen povolí a zachovají si sladkost a křehkost.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jasmínová rýže s pohankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8BQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jasmínová rýže s pohankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8BQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Zkuste rýži jinak.
Do kastrolu trochu tuku, propláchutou rýži orestovat, až začně jakoby vrzat, osolit, zalít vřící vodou o obsahu 1,5 množství rýže, do středu kastrolu dát cibuli, do které zapícháte několik hřebíčků. přihodit cca 3 nová koření. Jak vše začne vřít, přiklopit pokličkou a na maličkém plamínku dusit 20 minut.

Klarisko, to máš sice pravdu :-), ale raději si dám chutnou rýži s méně výživnými hodnotami než výživný blemc ;-):-D a mně se bohužel blemc dělal vždy, nikdy jsem dobu vaření ani dušení nebo pečení v troubě neodhadla, buď byla rýže syrová nebo na kaši :-D

Slévání rýže nemám ráda, je to sice praktické, ale rýže tak o hodně přichází, protože co pustí do vody, vylejete. Za nápad s pohankou ale bod :yes::-K.

Jani R.,musíš jí přijít na chuť..časem:-D;-)mě taky kdysi nechutnaly olivy:-((teď je můžu na kila:-D:-D:yes:

Já jsem jednou koupila ze zvědavosti jasmínovou rýži a bohužel nám vůbec nechutnala.:-(

to bude zdravé;-):yes:a zkusím to udělat v rýžovači Tupperware:yes:

to není špatný nápad;-),já dělám rýži dušenou v troubě,někdy sáčkovanou,ale takto už jsem slyšela,že dělá hodně lidí rýži.
No a s pohankou super.;-):yes:

Tématické fráze:
tupperware rýžovač, rýžovač, rýžovač tupperware recepty, rýžovač tupperware, tupperware rýžovač recepty, tuperware rýžovač, vaření jasmínové rýže, vaření rýže v tupperware, tuperware, ryzovac tuperware, jasmínová rýže vaření, recepty rýžovač tupperware, tuperware recepty, rýžovač od tupperware recepty, rýžovač recepty, tupperware ryzovac recept, tupperware hrnec na rýži, tupperware rýžovač návod, tupperware rýže, úprava rýže

Suroviny:
rýže jasmínová, voda, sůl, pohanka

Přidat fotografie receptu