Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní grilované kuře

Pikantní grilované kuře je dokonalou volbou pro milovníky výrazných chutí a grilování. Kousky kuřete marinované ve směsi koření, bylinek a pálivých přísad získávají při grilování neodolatelnou křupavou kůrčičku a šťavnatý vnitřek.

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby odležení

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie476 kJ /
114 kcal
Bílkoviny4,71 g
Tuky0,37 g
Vláknina9,79 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 33 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy21,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuracie mäso naporciujeme a nasolíme. V mise zmiešame všetky ostatné ingrediencie na marinádu a uložíme do nej nasolené porcie kuraťa, najmenej na 2 hodiny a obraciame ich. Krok 2: Marinované porcie kladieme na rošt, umiestnený 15 cm nad pahrebou. Pečieme z každej strany 10 minút za potierania zvyšnou marinádou. Krok 3: Podávame s dusenou ryžou a zeleninovo-ovocným šalátom.

TIP: Jak grilovat kuře - oblíbené postupy

Zveřejněno 26. 10. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj:Recept je spojený s tradíciou sefradských židov, ktorí žijú v Alžírsku. Ja som toto jedlo pripravovala na grilovacej panvici.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní grilované kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VQGO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní grilované kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VQGO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

kamil, nemyslím si, že by Ibolya měla kuře spálené - takto opravdu reagují čerstvé bylinky při dělším pečení - pokud se to ve svazku či alespoň celé stonky, já se odebrat, ale nasekané nadrobno prostě udělají takovou tmavou krustu...;-)

Ivanka, dakujem za prekrásne fotky, a teší ma, že Vám chutilo:-))

Ibi,tak pridávam fotky včerajšej večere:-)nemalo to chybu,mala som to naložené 2 dni:-p:yes:k tomu pečené zemiaky,šalát a dressing:-*A tiež to nemám zhorené:-Dten dojem robia tie bylinky

Tak mám naložené:-pja do tejto marinády ešte pridávam bob.list a cibuľu.Zajtra vložím aj foto finálneho jedla;-)Kura bolo veľké,tak som ho pokrájala,nech sa lepšie prepečie.Už sa teším:-p:-D

Jaképak trápení se, však jsem psala, že to nepochopím. Ostatně ani nechci :-p.
Alespoň, žes tentokrát nadbytečné fotky smazala :yes:.

Klariska, netráp sa zbytočne, niektoré veci aj tak nepochopíš:-D

kamil, neregistrovaný/á, máš smolu, my alergici sa rakoviny nebojíme. Budeš sa čudovať, ale nemusíme:-D

Tři stejné fotky a tentokrát ani nejsou z různých úhlů...tohle vážně nepochopím.

Jaruš87, ja žijem asi ako Ty, dakujem:-D

Nie je to spálené, aj ked to na fotke možno tak vyzerá, ja sa len fotografovať učím.:-))

Jejda,to teda asi žiju špatně když jím takové spálené:-D,to si radši asi zapálím;-),mě se moc recept líbí,už jsem koupila stehna tak zítra upeču:-p

Jednoduchá rada: uvař, jak to má být, vyfoť a vlož ;-)
Nebo lze napsat např.: nelíbí se mi, jak je to připálené;-)
Vyber si:-)

A co to tedy je?:-(( to spálený je náběhem na rakovinu takže podle Vás mňamka;-)

Kamil: kritiku ano, ale slušně podanou. O jídle se neříká "hnus".

nechápu proč mažete můj komentář to neuznáte kritiku?

Tématické fráze:
pikantní marináda na kuře, grilované kuře, marinada na grilovane kure, grilované celé kuře, kuře, jak grilovat celé kuře, recept na grilované kuře, pikantni kure, grilované kuře recept, recepty na kure, pikantní marinované kuře, grilované kuře celé, kuře grilované, recept na celé kuře, grilovaná kuř.stehna, grilované kuře 1/4, marinované kuře grilované, grilované marinované kuře, pikantní kuře recept, něj recepty grilované kuře

Suroviny:
kuře, pepř mletý, česnek, petrželka, olej olivový, šťáva citronová, sůl

Přidat fotografie receptu