Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý hruškovo-makový koláč s mandlemi

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

25 min (25 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1 dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 312 kJ /
3 182 kcal
Bílkoviny90,76 g
Tuky140,28 g
Vláknina53,10 g
Cholesterol 243 mg
Sodík 314 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy362,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V miske zmiešame droždie so 100 ml vlažného mlieka, 1 PL cukru a 1 PL múky. Necháme vykysnúť. Zvyšok múky preosejeme do misy, pridáme zvyšný cukor a vlažné mlieko, rastlinný tuk izbovej teploty, štipku soli,kvások a vypracujeme vláčne cesto a necháme 30 minút vykysnúť. Krok 2: Navlhčenou rukou cesto roztlačíme vo forme a necháme ešte chvíľu vykysnúť. Mak nasypeme do vriaceho mlieka, primiešame vanilínový cukor, citronovú kôru, škoricu a podľa potreby zahustíme sušienkami. Krok 3: Makovú zmes natrieme na cesto, na ňu uložíme umyté a na plátky pokrájané hrušky a posypeme mandľami, pokrájanými na špalíčky. Pečieme v trúbe na 180°C cca 20-25 minút, necháme vychladnúť a pokrájame.

Zveřejněno 26. 10. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: Nový čas pre ženy Extra č. 3/2010. Recept som máličko poupravila, miesto mandľových lupienkov som použila Bio mandle, pokrájané na špalíčky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý hruškovo-makový koláč s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4LZk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý hruškovo-makový koláč s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4LZk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

No to je voňavá krása!!:-p:yes:

Dakujem za pekné hodnotenie:-K

Anička Kocíková, ked sa nekamarátiš s kysnutým cestom, sprav krehké cesto, ale tá kombinácia maku, hrušiek a mandlí je naozaj:-p:-p...a dakujem Ti:-KMám tu aj recept s krehkým cestom.

Suvička, kľudne si daj aj bez mandlí, ale s nimi je to lepšie. Tá "krupavost" mandlí, dobre kontrastuje s mäkkučkými plátkami hrušiek a s makom:-))...a dakujem:-K

Pajaska, som naozaj rada, že sa Ti páči a dakujem:-))

Pajaja, veľmi pekne dakujem:-))

Skvela kombinace maku a hrusek, kolac vypada nadherne. Ja bych si ho dala bez tech mandli, ale myslim, ze to nebude na zavadu. Rozhodne - dobrota - udelila jsem 5. bod. :yes::-K

Škoda,že nekamarádím s kynutým těstem;-)koláč vypadá moc hezky:-p+4:yes::yes:

To vypadá krásně a mák máme rádi.:yes::yes::-p:-)

Jejda, to je nádhera! Včera jsem dělala kynutý makový závin s višněmi. Mák, ten mají ti moji mlsouni rádi, takže tenhle koláček bude na programu příště. Ukládám. . . :-p:yes: +1

Tématické fráze:
kynuty hruskovy zavin, kynutý makový koláč na plech, hruskovy zavin kynuty, makový koláč s višněmi, kynutý makový koláč, kynutý koláč s hruškami, hruškovo makový, makový dort s hruškami, hruškovo pivní rohlíky, kynutý koláč s višněmi, makový koláč s hruškami, hruškovýkoláč kynutý, kynute kolace s hruskami, kynutý makovec, kynutý hruškový tvarohový koláč, kynuty makový závin s višněmi, extra makovy kolac, kynutý hruškový, hruskovo makovy dort, kysnute kolače

Suroviny:
droždí čerstvé, mléko, cukr krystal, mouka polohrubá, žloutek, tuk hera, sůl, tuk, mák mletý, mléko, cukr vanilkový, sušenky, skořice mletá, kůra citronová, hruška, mandle, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu