Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč "na zahřátí"

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 199 kJ /
2 677 kcal
Bílkoviny30,42 g
Tuky135,36 g
Vláknina32,70 g
Cholesterol 595 mg
Sodík 49 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy317,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřát na 200°C. Krok 2: Těsto: Vypracujeme na vále těsto, zabalíme do fólie a dáme na min.1/2hod. odpočinout do ledničky. Toto těsto je bez cukru, tak nemusíme spěchat při zpracování (jako u klasického křehkého těsta), že zteplá a po upečení není tak tvrdé. Krok 3: Náplň: Mezitím si nakrájíme ovoce a dáme zatím do citrónové vody, aby neztmavlo. Krok 4: Do pečící formy můžeme, ale nemusíme dát pečící papír. Krok 5: Postup: Těsto vyválíme válečkem na větší formát, než je kulatá forma (Ø 26cm), aby zbylo asi do poloviny stěny formy. Těsto propícháme vidličkou a poklademe ½ podrcených piškotů+perníčků, na to dáme nakrájené hrušky a zasypeme druhou ½ piškotů+perníčků. Nahoru poskládáme plátky jablek. Posypeme třtinovým cukrem, skořicí a poklademe plátky másla. Krok 6: Závěr: Pečeme při 200°C (horkovzduch 180°C) asi 50minut, potom přepneme troubu na gril a necháme ještě 3-5minut pod grilem (HLÍDÁME, protože gril dovede nemile překvapit). Krok 7: Pod grilem třtinový cukr ještě zkaramelizuje a koláč dostane krásnou barvu (pokud ovšem uhlídáte gril!) Krok 8: Ještě horký koláč potřeme meruňkovou zavařeninou, kterou jsme v mikrovlnce rozpustili spolu se slivovicí. Koláč bude možná pro někoho málo sladký, tak je může upečený více pocukrovat(třtinový cukr tak nesladí).

Zveřejněno 28. 10. 2010

Poznámka autorky jahoda

Zdroj:Apetitonline(recept je upravený o piškoty+perníčky+hrušky)

Zdroj doporučuje použít dobrou slivovici/nejlépe calvados. Kvůli dětem ale můžete použít např. Amaretto. Ale rum naopak v tomto případě vůbec nepatří.Slivovice se bát nemusíte, jen krásně ovoní celý koláč. Vůně začne v mikrovlnce a provoní také kuchyň (začíná proces zahřátí…)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč "na zahřátí"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y58Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč "na zahřátí"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y58Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Upečeno, schváleno a moc, moc chváleno:yes::yes:;-) Opravdu moc dobrý koláček:-p

Jahoda:yes:;-)

Nádhera ;-);-);-)

Krásnej a zajímavej koláček :-p:yes:

rebeka: na zahřátí je určitě lepší pálenka, než rum:-).Ten nesahá dobré pálence ani po kotníky (ten pijí jen vodáci:-D)
Musím dopsat do receptu zdroj, který doporučuje jedině calvados, který ten koláč správně "zahřeje";-):-K
:-))

Super!:-O

:yes: moc pěkný:-p:-K:-K

:yes::-pnádhera..voní až sem:-*

:-D:yes:

mooc hezké;-):yes:a pročpak ne ten rumík:-?ten taky hezky voní;-)anebo má ta slíva jiný význam..nějaký jinotajný;-):-D:-?

Tématické fráze:
top recepty.cz, barva cukru po zahřátí, jak podrtit jablka, letní jablka zpracování, koláč na grilu, zpracování letních jablek, koláč se slivovice, zahřátí mouky, koláčky s pudinkem a s meruňkami apetitonline, meruňkovy koláč apetitonline, top recepty apetitonline, kolace do lednicky, těsto poklademe plátky jablek, koláče z ledničky, koláč na gril, upeču koláč ve grilu, kalvados z letních jablek, apetitonline mřížkový koláč, jablkový koláč apetitonline, mikrovlnka a slivovice

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, máslo, žloutek, voda, sůl, hruška, jablko, piškoty dětské, perníčky, cukr třtinový, skořice mletá, máslo, džem meruňkový, slivovice

Přidat fotografie receptu