Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zimní řezy

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RenyH

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 903 kJ /
4 279 kcal
Bílkoviny124,04 g
Tuky103,16 g
Vláknina34,60 g
Cholesterol 701 mg
Sodík 610 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy696,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zatímco v létě a na podzim zpracováváme sezónní ovoce, v zimě je nabídka přece jen menší, a tak vám možná přijdou k chuti tyto řezy, které můžete připravit i v zimním období. Nejsou náročné na suroviny ani na přípravu (pokud zvládáte kynuté těsto). Krok 2: Na těsto si nejdříve rozpustíme tuk (máslo nebo Heru) a necháme ho trochu zchladnout. Kvasnice rozdrobíme do mléka, do kterého jsme přidali trochu cukru a necháme je vzejít. K mouce přidáme oba cukry, špetku soli, žloutek, vlahý tuk a vzkynutý kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme v teple asi hodinu kynout. Krok 3: Zatím se věnujeme přípravě náplní. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kousky. Vložíme je do hrnečku, kde jsou asi 2 mm vody na dně. Mírně posypeme cukrem a skořicí a pod pokličkou dusíme pár minut do měkka. Odstavíme ze zdroje tepla a přidáme nastrouhaný perník. Měla by vzniknout poměrně hustá jablečná hmota, kterou necháme zchladnout. Krok 4: K tvarohu přidáme cukr, žloutky, moučkový cukr a vymícháme. Nakonec přidáme propláchnuté rozinky. Krok 5: Vykynuté těsto rozdělíme na pomoučeném vále na dva díly a připravíme si hlubší plech na pečení. Ten vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. P Krok 6: rvní díl těsta rozválíme na plát velikosti plechu a opatrně ho na plech přeneseme. Potřeme ho tvarohovou náplní. Krok 7: Stejně si vyválíme druhou část těsta, ale při přenášení na plech jsme ještě pečlivější, protože na tvarohové náplni s ním nejde moc pohybovat. Na druhou vrstvu těsta rozetřeme jablečnou náplň. Krok 8: Z bílků ušleháme tuhý sníh a zamícháme do něj moučkový cukr. Sněhem potřeme povrch moučníku a pečeme v troubě vyhřáté na 190°C. Krok 9: Po upečení necháme zchladnout a krájíme na řezy. Tyto řezy jsou nejlepší ještě vlahé. Před podáváním je můžeme ozdobit i kopečkem šlehačky.

Zveřejněno 28. 10. 2010

Poznámka autorky RenyH

Tento recept jsem nedávno dostala, ale zatím jsem ho ještě nezkoušela.

Tak snad ten kdo si jej skusí, bude spokojen a dá vědět jak mu chutnalo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zimní řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/14Lq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zimní řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/14Lq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Výborný koláč :yes: Jablkovú náplň som zahustila piškótami, nakoľko perník na strúhanie som u nás nevidela ani nepamätám :-D Nabudúce ale dám viac tvarohu, cca 500 g.
Nepiekla som naraz, ale najprv samotný koláč asi na 80%, až potom som dala sneh a dopiekla.

Nechci být škodolibá,ale foto není,proto,že není ani na webu ,z kterého je to doslova opsáno:-Shttp://oblackovy.blog.cz/1005/zimni-rezy

Mám obavy, že ten sneh na vrchu sa skôr upečie, než tie dve vrstvy cesta, nie je to tak?

RenyH , recept je krásný, dobře popsaný. Śkoda, že nemáš foto.;-):yes:

Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty, zimní řezy, nejlepší řezy na plechu, řezy na plech, řezy s jablečnou náplní, zimní koláč, nejlepší řezy na plech, zimní řez růží, řezy, recept na zimní řezy, zimní řezy recept, zimní řez, řezy z kynutého těsta, zimni recepty, řezy s kynutého těsta, náročné řezy, vlahé řezy, řezy pro náročné, top řezy, nejlepší kynuté pečené řezy

Suroviny:
mouka hladká, mléko, cukr krupice, cukr vanilkový, žloutek, tuk, droždí, sůl, tvaroh, cukr, žloutek, jablko, rozinky, perník na strouhání, cukr, skořice, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu