Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný závin II.

Z jablečných moučníků se snad největší oblíbenosti těší jablečné záviny a štrúdly. Náplň do závinu můžete nakombinovat čistě dle vašich chutí, k jablíčkům můžete přidat rozinky, vlašské ořechy, nebo udělat závin tvarohový.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lara8 Lara8

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 178 kJ /
1 476 kcal
Bílkoviny39,73 g
Tuky61,57 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 263 mg
Sodík 626 mg
Sůl1,52 g
Sacharidy187,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 2: Z hladké mouky, mléka, vejce, tuku, soli a octa vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě stejnoměrné poloviny. Ty potom vyválíme. Krok 3: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo (nebo nakrájíme). Na rozválené těsto poklademe jablka, posypeme hrstkou strouhanky, vanilkovým cukrem a cukrem krupice (dle chuti a potřeby), skořicí nebo skořicovým cukrem. Na závěr přidáme rozinky nebo ořechy. Krok 4: Těsto zavineme a dáme na připravený plech. Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C do zezlátnutí.

Zveřejněno 29. 10. 2010

Poznámka autora Lara8

Vhodné, pokud máte rádi závin z listového těsta. Těsto je podobné chuti. Pro velké labužníky doporučuju dvojitou dávku a jablečnou náplň je možno nahradit tvarohem, mákem nebo i povidly. Přeji doboru chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný závin II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j814

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný závin II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j814

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Tento závin je úplně luxusní, těsto se rozpadá už v puse, děkujeme za super recept, za září jsem ho dělala již 3 a dneska na něj opět chystám :-) :-K

Pro Hanka:
Tuk dávám do těsta rozpuštěný a zpracuji ho s ostatními surovinami.

Já mám zase vždycky problém s tím, jestli ten tuk je rozpuštěný nebo jen povolený.Zdá se to být jedno, ale jedno to není, mám to vyzkoušené.
Prosím autorku : Lara8 (Klára), jestli by mi mohla odpovědět, v jakém "stavu" ten tuk do těsta dala. Díky Hanka

Tak to jsem moc ráda. A děkuji za fotku. Vážně se povedl :yes::-)

Závin chutnal:-ppřidala jsem foto:yes:+3

Před pečením ho samozřejmě potřít můžete. Já ho potírám rozšlehaným vajíčkem, ale je možné ho potřít také olejem nebo jak psala olina16, tak také herou.

Jestli můžu odpovědět já, tak potírám před i po upečení rozpuštěným máslem nebo herou.

Výborné :yes::yes:

Zajímavý recept, vyzkouším.Před pečením se závin ničím nepotírá?

Tenhle závin znám, akorát dávám tuku jen 50g a místo mléka vodu. U nás v rodině se peče už snad 40 let a říkáme mu netažený jablečný závin. S těstem se krásně pracuje. Jablečné záviny miluju a tenhle je pro nás ten nej:yes:

Tématické fráze:
rychlý jablečný závin, jablečný závin z listového těsta, jablečný závin s olejem, jablecny zavin, čím potřít závin, jablečný závin s mákem, jablečný závin bez tuku, jabkovy zavin, jablečná náplň do závinu, jablečný závin recept, jablečná závin, jablečný závin s herou, závin s olejem, listový závin s tvarohem, závin s mákem a jablky, čím potřít jablečný závin, zavin s jablky a makem, jablečný štrudl s herou, čím potřít štrůdl, zavin s herou

Suroviny:
mouka hladká, mléko, vejce, tuk rostlinný, sůl, ocet, jablko, strouhanka, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice, rozinky, ořechy, olej, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu