Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podvodnice

Podvodnice, lahodné cukroví s příznačným názvem je vyrobené z těsta, které kyne pod vodou. Těsto je konzistencí podobné lineckému, ale během pečení se podvodnice nafouknou a uvnitř zůstanou mírně duté.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lara8 Lara8

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min +doba kynutí těsta pod vodou

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, +doba kynutí těsta pod vodou)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 741 kJ /
3 762 kcal
Bílkoviny54,16 g
Tuky255,55 g
Vláknina13,60 g
Cholesterol 770 mg
Sodík 850 mg
Sůl2,09 g
Sacharidy304,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na přípravu kvásku rozdrobíme droždí do mléka, přidáme špetku cukru, trochu mouky (odebrané z celkového množství) a společně promícháme. Přikryjeme ubrouskem a kvásek necháme v teple vzejít. Trvá to asi 20 minut. Krok 2: Zbytek mouky prosejeme do mísy, přidáme na kostičky nakrájené změklé máslo nebo Heru a kvásek. Ručně vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Krok 3: Vezmeme větší hrnec nebo velkou mísu a napustíme do ní studenou vodu. Těsto do ní ponoříme a necháme kynout v lednici, dokud koule nevyplave na povrch, asi 1-2 hodiny. Krok 4: Po vykynutí těsto vyjmeme z vody, osušíme a rozdělíme na 3 části. Každou část vyválíme na pomoučeném vále na plát o tloušťce asi 5 mm. Krok 5: Pomocí vykrajovátek vytváříme různé tvary. Doporučujeme spíše menší a ne příliš členitá vykrajovátka. Krok 6: Plech vyložíme pečicím papírem a pokládáme na něj vykrojené tvary. Krok 7: V troubě předehřáté na 180 °C, pečeme dorůžova asi 10-15 minut (podle velikosti tvarů). Podvodnice při pečení nakynou. Krok 8: Ještě horké podvodnice obalíme v moučkovém cukru a před konzumací necháme ideálně 4-5 dní odležet.

TIP: Podvodnice - cukroví, které kyne pod vodou

Zveřejněno 29. 10. 2010

Poznámka autora Lara8

S vykynutým těstem pracujeme stejně jako s lineckým těstem. Podvodnice jsou nejlepší za 4-5 dní po upečení. Nelekněte se toho, že jsou uvnitř duté :) Je to jednoduché, ale přitom lahodné cukroví. Pro zlepšení efektu doporučuji vykrajovátka mořských tvarů, jako jsou rybičky nebo hvězdy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podvodnice

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k71v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podvodnice

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k71v

Marie

Komentáře (11)

Letos je určitě vyzkouším :)

klára prokopová 12. 12. 2014 12:49
zkuste do cukru na obalení přidat skořici a sušenou pomerančovou kůru, je to dobré.:-p

Eva Demčáková 3. 12. 2014 00:11
Velice dobré peču každý rok mohu jen doporučit. :-K:yes::-D;-):-)

Podvodnice máme moooc rádi, peču je dost často i během roku, vždy ze dvou dávek. Mlaďas říká, můžu si vzít?, nandá si talíř, za chvíli druhý a druhý den jdou fuč. Mohla bych je péct každý týden, k tomu ještě linecké cukroví a ořechové rohlíčky.

vždyt i šlehačkový je podobný a není s tím taková práce:-))

Toto cukroví je vítečné :yes::-8:-p;-):-8:-*:-*:-*:-D:-))

:-p:-p:yes:+7

Výborné cukrovíčko :-p + bod.

klárko,to je velmi supr že ses tady zaregistrovala, věřte mi ty podvodnice jsou dobré, davám bodíííík:yes::yes::yes::yes:

Přesně tak :-) Jsou výborné :yes:

taky dělávám,hlavně na vánoce...:yes:+1:yes:

Tématické fráze:
vánoční cukroví podvodnice, cukroví podvodnice, podvodnice cukroví, vánoční pečivo podvodnice, pečivo podvodnice, recept na cukrovi podvodnice, vánoční cukroví podvodníci, podvodnice vánočný cukroví, podvodnice cukroví recept, testo na podvodnice, vánoční cukroví - podvodnice, vanocni cukroví z drozdi, podvodnice vánoční cukroví, vánoční podvodnice, vánoční cukroví-podvodnice, podvonice, podvodníci recept cukroví, podvodníci cukroví, podvodnice-recept, cukrovi podvodnici

Suroviny:
mouka hladká, máslo, droždí, mléko, cukr krupice, sůl, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu