Domácí sendviče - veky
Z tohoto množství vytvarujete 3 večky, které májí dále široké využití. Můžeme je použít jako základ obložených chlebíčků nebo náplní, nebo jako přílohu k polévce, či snídaňové pečivo.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 184 kJ / 2 434 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,10 g |
Tuky | 65,81 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 427 mg |
Sodík | 217 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 379,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misy preosejeme múku, premiešame so soľou, vyhlbime jamku, do ktorej namrvíme droždie a zalejeme trochou vlažného mlieka.
Krok 2: Po vykysnutí kvásku zarobíme zvyšným vlažným mliekom tuhé cesto a nakoniec zapracujeme vlažné rozpustené maslo. Posypeme trochou múky, prikryjeme čistou utierkou a necháme v teple vykysnúť do dvojnásobného objemu.
Krok 3: Na slabo pomúčenej doske ešte raz prepracujeme, rozdelíme na tri diely, vyformujeme podlhovasté bochníky, prikryjeme a necháme ešte 30 minút kysnúť.
Krok 4: Prenesieme na plech vystlaný silikonovou podložkou (pečiacim papierom) a potrieme rozšľahaným vajcom.
Krok 5: Pečieme v trúbe na 170 °C 20-30 minút.
Krok 6: Vyberieme a necháme vychladnúť. Po nakrájaní používame na obložené chlebíčky, ako prílohu k studeným pokrmom, do plnky.
Zveřejněno 30. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí sendviče - veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1r1
Moje poznámka
Domácí sendviče - veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1r1
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
recepty na sendviče,
sendvič,
sendvice recepty,
sendvič recept,
sendviče,
jak udelat sendvic,
recept na sendvič,
recept na sendviče,
domaci veka,
sendvice recept,
obložené sendviče,
recepty na sendvič,
domaci sandwich,
teplé sendviče,
recept na domácí veku,
jak se dělá sendvič,
sendvič recepty,
veka recept,
domácí veka recept,
co udelat z veky
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
sůl,
máslo,
mléko,
vejce
Komentáře (12)