Babiččiny vdolky II
Tradiční české vdolky se těší oblibě zejména v období svátků a oslav. Jsou nadýchané a jemné. Podávat je můžete s povidly, tvarohem, marmeládou nebo šlehačkou. Zamilujete si je na první ochutnání.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 534 kJ / 2 757 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,16 g |
Tuky | 23,27 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 298 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 550,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dáme 500 g polohrubé mouky, 6 kávových lžiček cukru, vanilkový cukr, špetku soli a promícháme.
Krok 2: Vytvoříme důlek a přidáme droždí. Zalijeme vlažným mlékem, přidáme špetku cukru, aby kvásek rychleji kynul.
Krok 3: Kvásek necháme nakynout asi tak 15-20 minut.
Krok 4: Po nakynutí přidáme 2 vajíčka a nastrouhané brambory. Vypracujeme hladké těsto.
Krok 5: Z nakynutého těsta uděláme kuličky. Trochu je zploštíme a smažíme ve větším množstvím oleje tak, aby vdolky byly do půli ponořené. V polovině smažení je otočíme.
Zveřejněno 30. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččiny vdolky II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R1zw
Moje poznámka
Babiččiny vdolky II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R1zw
Nejnovější recepty
Zdravý mrkvový dort s ořechy
Přidáno před 1 hodinou
Skvělá rýže po asijsku - jednoduše a bez rýžovaru
Přidáno před 1 hodinou
Kokosové lívance
Přidáno před 2 hodinami
Bulgur s krůtím masem
Přidáno před 3 hodinami
Citronovo-smetanové špagety
Přidáno před 8 hodinami
Lodičky s jitrnicí
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborovo - česneková krémová polévka
Neregistrovaný před 4 sekundami
Rýžová polévka pro začátečníky
Neregistrovaný před 6 sekundami
Zeleninová s rýží ll.
Neregistrovaný před 8 sekundami
Bramborovo-cuketové chlupaté knedlíky
Neregistrovaný před 8 sekundami
Zeleninová rýže se šunkou
Neregistrovaný před 13 sekundami
Zeleninová rýže k masu
Neregistrovaný před 16 sekundami
Pečené brambory se zeleninou jako příloha
Neregistrovaný před 17 sekundami
Bageta ze špagetové dýně se sýrem
Neregistrovaný před 24 sekundami
Dýně plněná mletým masem
Neregistrovaný před 24 sekundami
Špagetová dýně s mletým masem
Neregistrovaný před 25 sekundami
Tématické fráze:
babičiny recepty,
vdolky,
babiciny moucniky,
babičiny,
babičiny recepty maso,
karásky recept,
recepty babičiny,
vdolky recept,
babičiny palačinky,
babicini recepty,
babičinyrecepty,
recept vdolky,
babičiny řezy,
babiiny recepty,
recept na karásky,
babičinny recepty,
recept na vdolky,
babiciny recepty,
recepty na vdolky,
recepty vdolky
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
cukr,
sůl,
droždí,
vejce,
mléko,
brambory,
olej
Komentáře (6)