Babiččiny vdolky II
Tradiční české vdolky se těší oblibě zejména v období svátků a oslav. Jsou nadýchané a jemné. Podávat je můžete s povidly, tvarohem, marmeládou nebo šlehačkou. Zamilujete si je na první ochutnání.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 534 kJ / 2 757 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,16 g |
Tuky | 23,27 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 298 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 550,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dáme 500 g polohrubé mouky, 6 kávových lžiček cukru, vanilkový cukr, špetku soli a promícháme.
Krok 2: Vytvoříme důlek a přidáme droždí. Zalijeme vlažným mlékem, přidáme špetku cukru, aby kvásek rychleji kynul.
Krok 3: Kvásek necháme nakynout asi tak 15-20 minut.
Krok 4: Po nakynutí přidáme 2 vajíčka a nastrouhané brambory. Vypracujeme hladké těsto.
Krok 5: Z nakynutého těsta uděláme kuličky. Trochu je zploštíme a smažíme ve větším množstvím oleje tak, aby vdolky byly do půli ponořené. V polovině smažení je otočíme.
Zveřejněno 30. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččiny vdolky II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R1zw
Moje poznámka
Babiččiny vdolky II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R1zw
Nejnovější recepty
Knedlíky ze žluté a zelí ze zelené cukety
Přidáno před 1 hodinou
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 2 hodinami
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 22 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
charlie.pv před 1 hodinou
Sedmikráskový sirup
Marylka před 2 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
kiwi40 před 3 hodinami
Jidáše, jidášky…
veronika_straka před 4 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kacenka1352 před 4 hodinami
Špekové rohlíkové knedlíky
kacenka1352 před 4 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Barborka17 před 5 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Nightmare před 5 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Nightmare před 5 hodinami
Mazanec
Creativewoman před 6 hodinami
Tématické fráze:
babičiny recepty,
vdolky,
babiciny moucniky,
babičiny,
babičiny recepty maso,
karásky recept,
recepty babičiny,
vdolky recept,
babičiny palačinky,
babicini recepty,
babičinyrecepty,
recept vdolky,
babičiny řezy,
babiiny recepty,
recept na karásky,
babičinny recepty,
recept na vdolky,
babiciny recepty,
recepty na vdolky,
recepty vdolky
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
cukr,
sůl,
droždí,
vejce,
mléko,
brambory,
olej
Komentáře (6)