Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maďarský hovězí tokáň na pepři podle Gundela

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 632 kJ /
1 346 kcal
Bílkoviny171,93 g
Tuky40,15 g
Vláknina11,28 g
Cholesterol 380 mg
Sodík 384 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy31,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Paradajky nakrojíme do kríža, ponoríme ich na chvíľu do vriacej vody, ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Krok 2: Mäso nakrájeme na prúžky, cibuľu na jemno. Krok 3: Na rozpustenej masti orestujeme cibuľu, pridáme mäso a opečieme ho do hneda. Krok 4: Osolíme, hojne okoreníme, pridáme paradajky, podlejeme vodou a restujeme za občasného podliatia horúcou vodou dalej. Krok 5: Ked je mäso polomäkké, podlievame vínom a dusíme do mäkka. Krok 6: Stava hotového pokrmu má byť redšia, ako šťava gulášu a má jej byť viac.

Podávame s tarhoňou.

Zveřejněno 2. 11. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: recept je z kuchárskej knihy Károlya Gundela, šéfkuchára a majiteľa známej Gundelovej reštaurácie v Budapešti, so 150 ročnou tradíciou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarský hovězí tokáň na pepři podle Gundela

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j8ly

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarský hovězí tokáň na pepři podle Gundela

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j8ly

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Recepty máte hezké, prošla jsem jich většinu. Jen nechápu, proč pod nimi tak vehementne každému ZVLÁŠŤ děkujete...poděkovat je slušné, ale toto je nepřehledné a jen to zabírá místo na komentáře s vychytávkami. Vždyť by stačilo poděkovat jednou, hromadně.

Pipre, dakujem:-K

Simonka, dakujem:-K

Janka Remková, dakujem:-K

:-p:yes::yes:+5

pěkný receptík;-):-K:yes:+1

:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
tokan, perkelt kluci v akci, maďarský tokáň, co je tokáń, kluci v akci hovězí na víně, recepty kluci v akci madarské recepty, kluci v akci recepty madarsko, tokan na pepři, hovězí tokáň na víně, tokáň recept, hovězí na víně kluci v akci, perkelt podle polreicha, madarský tokáň kluci v akci, kluci v akci kuřecí perkelt, hovězí tokán na pepři a červeném víně, hovězí tokáň cervene vino, hovězí na červeném víně kluci v akci, hovězí tokáň na červeném víně, kluci v akci madarské recepty, recept na tokan

Suroviny:
hovězí zadní, sádlo vepřové, cibule, rajče, sůl, pepř mletý, víno bílé suché, voda

Přidat fotografie receptu