Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 997 kJ /
1 433 kcal
Bílkoviny214,93 g
Tuky32,53 g
Vláknina13,43 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 2,04 g
Sůl4,75 g
Sacharidy62,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na kostičky, cibuli na půlměsíčky a česnek nadrobno. Krok 2: Cibuli a česnek poskládáme na dno pekáčku, na ně položíme nakrájené maso, které osolíme a opepříme, vložíme bobkový list, podlijeme asi 1 dcl vody, pekáček zakryjeme víkem a dáme péct do trouby asi na 200°C. Krok 3: Mezitím si rozehřejeme med, přidáme pivo, maggi, kečup a Country koření. Krok 4: Až je maso poloměkké, zalijeme ho pivním roztokem, dáme do trouby a dopečeme již odryté.

Pokud chceme více omáčky, třeba k rýži, pak výpek dolijeme vodou a zahustíme instantní jíškou, necháme projít varem buď v troubě nebo na sporáku.

Zveřejněno 3. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VQ6z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VQ6z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (20)

postrádám v receptu aspoň od oka doby pečení....

Chválím! Právě jsme dojedli a je to výborné! Pivo jsem použila černé a dala jsem více contry koření (3 lžičky). Jelikož máme rádi více sosíku, tak jsem vodu přidala hned do té směsi med, pivo atd. Na konci jsem malinko zahustila. Jako přílohu jsme měli hranolky. :-K :yes:

Nooo,dnes jsem to skusila....přesně dle návodu a musím říct,že mně to moc nezaujalo (rodinu také né).Na tomhle receptu se moc skazit nedá a fakt to dobrý nebylo.Nejlepší byla rýže.Možná máme jiné chutě.Nechci nikoho urazit,ale tohle už nikdy více.....:no::-//

Tak jsem odzkoušela a výýýýýborné, doporučuji všude kama chodím :-)):-)):-)):-)):-)):-)):yes::yes::yes::yes:

ivulinka: díky moc, hned v sobotu se na to vrhnu (aby z toho něco měl i manžel), už teď se mi sbíhají sliny. :yes:

nikiii: já použila světlé, ale ani tmavým nic nepokazíš, díky za zájem:-K

Recept vypadá báječně, co nejdřív vyzkouším. Jen bych se chtěla zeptat, jestli je lepší použít pivo světlé nebo černé?

A tak díky tvému novému receptu vidím i jeden, na který jsem zapoměla. Ivo, já miluji tvoje hotovky;-):yes:

Aničko, děkuji:-K:-K:-K.
Jsem ráda, že chutnalo, nám ostatně taky:-), díky za fotky, jsou super:yes:

Ivulinko:-p:yes::yes:
Dnes jsem dělala k obědu,přesně podle Tebe i s tím světlým pivem;-)Šťávy bylo dost,máme rádi přírodní,tak jsem ani nezahušťovala.Moc nám chutnalo:-pdíky za krásný,chutný receptík:-K
Bodík jsem dala už minule,tak dnes jen pochvalu:-))a fotky:-)

:yes::yes::-p krása:yes::-K

Zvláštní směsice chutí, já si dokonce myslím, že to pivo s medem se ve spojení česneku+maggi vytratí. Kombinaci černé pivo+med znám, ale toto bude o něčem jiném...
No nejspíš to budu muset vyzkoušet:-p:-) a uvidíme;-), už proto, že ty fotky vypadají jedle:-p:-K

Ivanko,krásné fotky:-Ka príma receptík:-pukládám,také mi plecko odpočívá na mrazáku:-))a brzo udělám.Jen pivko dám černé,zdá se mi,že i hezky barví;-)+10bodík máš jistý:yes::yes:

Joj, to je krásná kombinace med - pivo! Tak tohle na tom svém masožravci vyzkouším! Díky Ivulinko :-K +8

Ivulinko, tohle bude jasná dobrota, krásná fotka a máš 7.bod:yes:

Tématické fráze:
pečene veprove kostky, vepřová pečeně, veprové maso na kostičky recept, pečená vepřová plec na pivu, vepřové kostky na pivu, pečený vepřový bok, vepřova pečené recept, pečené vepřové plecko recepty, vepřová pečeně recepty, vepřový bok na medu, veprove kosticky, vepřová plec na medu, vepřová plec pečená vcelku, veprové maso na kostičky, vepřové kostky na pivě, vepřové plecko pečené, vepřový bok bez kosti recept, vepřové kostky na medu, vepřové kostky pečené, pečené maso na medu

Suroviny:
maso vepřové, cibule, česnek, sůl, pepř, bobkový list, pivo světlé, med, maggi, kečup sladký, koření country, jíška tmavá hotová

Přidat fotografie receptu