Těsto na perníčky - hned měkké
Pečete na Vánoce perníčky? Možná jste je letos zapomněli připravit včas, aby stihly změknout. Nevadí, podle tohoto receptu připravíte perníčky, které budou měkké ihned. Pak je stačí nazdobit bílkovou polevou a perníčky jsou hotové.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 986 kJ / 5 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,54 g |
Tuky | 117,13 g |
Vláknina | 15,30 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 2,08 g |
Sůl | 0,89 g |
Sacharidy | 928,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin vypracujeme tuhé těsto, které dáme do lednice odpočinout alespoň na 2 hodiny, ideálně přes noc.
Krok 2: Potom těsto z lednice vytáhneme a necháme při pokojové teplotě pozvolna povolit. Včas vyhřejeme troubu na 180 °C a připravíme plechy.
Krok 3: Těsto vyválíme a na mírně vymaštěný plech (nebo plech s papírem na pečení) klademe vykrájené tvary, které potřeme vlažnou vodou.
Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170-180 °C jen krátce, asi 7-9 minut, než se přestanou lesknout a zmatní.
Krok 5: Po upečení perníčky potřeme vejcem rozmíchaným v mléce a necháme je na plechu vychladnout.
Krok 6: Na polevu dobře vyšleháme cukr, bílky a citronovou šťávu. Polevou perníčky nazdobíme.
Zveřejněno 3. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těsto na perníčky - hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LYY
Moje poznámka
Těsto na perníčky - hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LYY
Nejnovější recepty
Čočková polévka s batáty
Přidáno před 1 hodinou
Aljašská treska svíčková se salátem ze šalotky, kapar a petržele
Přidáno před 18 hodinami
Krémová květáková polévka s noky
Přidáno před 19 hodinami
Česnečka s tvarůžkem
Přidáno před 20 hodinami
Polévka s houbovými noky
Přidáno před 20 hodinami
Dietní kulajda s jogurtem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Perfektní brokolicová polévka krok za krokem: Lepší chuť dodá orestovaná kořenová zelenina a správný druh sýru
Netradiční smažený květák: Z růžiček jdou snadno a levně připravit křupavé „nugetky“, které zachutnají každému
Retro okénko: Čokoládová cukrovinka Nugeta stávala kdysi jen 3,90 Kčs a dělal se z ní i skvělý koktejl nebo cukroví
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
Fitulka před 27 sekundami
Borůvkový drobenkový koláč šup-šup
wimra před 1 hodinou
Fazolačka s tarhoňou
wimra před 1 hodinou
Pohanka s brokolicí, mrkví a pórkem
wimra před 1 hodinou
Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
veronika.praha před 1 hodinou
Makový závin de luxe
Verena3 před 3 hodinami
Jemná mandlová vánočka
janem.k před 13 hodinami
Nepravá mozečková polévka
Kajkajak před 16 hodinami
Pizza bez droždí
bylinka2016 před 16 hodinami
Vietnamský salát s rýžovými nudlemi a hovězím masem
Lucie1001 před 16 hodinami
Tématické fráze:
testo na pernicky,
recept na rychlé perníčky hned měkké,
perníčky hned měkké,
perníčky recept hned měkké,
měkké perníčky,
těsto na perníky,
pernicky testo,
nejlepsi testo na pernicky,
pernikove testo,
těsto na perníčky které jsou hned k jídlu,
těsto na perníky po upečení měkké,
recept na měkké perníčky,
perníčky měkké hned po upečení,
pernicky hned k jidlu,
těsto perníčky,
mekke pernicky recept,
perníčky měkké,
testo na pernicky recept,
hned měkké perníčky,
těsto na perník
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
vejce,
máslo,
med,
rum,
koření do perníku,
kakao,
soda jedlá,
vejce,
mléko,
cukr moučkový,
citron,
bílek,
tuk
Komentáře (40)