Těsto na perníčky - hned měkké
Pečete na Vánoce perníčky? Možná jste je letos zapomněli připravit včas, aby stihly změknout. Nevadí, podle tohoto receptu připravíte perníčky, které budou měkké ihned. Pak je stačí nazdobit bílkovou polevou a perníčky jsou hotové.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 986 kJ / 5 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,54 g |
Tuky | 117,13 g |
Vláknina | 15,30 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 2,08 g |
Sůl | 0,89 g |
Sacharidy | 928,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin vypracujeme tuhé těsto, které dáme do lednice odpočinout alespoň na 2 hodiny, ideálně přes noc.
Krok 2: Potom těsto z lednice vytáhneme a necháme při pokojové teplotě pozvolna povolit. Včas vyhřejeme troubu na 180 °C a připravíme plechy.
Krok 3: Těsto vyválíme a na mírně vymaštěný plech (nebo plech s papírem na pečení) klademe vykrájené tvary, které potřeme vlažnou vodou.
Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170-180 °C jen krátce, asi 7-9 minut, než se přestanou lesknout a zmatní.
Krok 5: Po upečení perníčky potřeme vejcem rozmíchaným v mléce a necháme je na plechu vychladnout.
Krok 6: Na polevu dobře vyšleháme cukr, bílky a citronovou šťávu. Polevou perníčky nazdobíme.
Zveřejněno 3. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těsto na perníčky - hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LYY
Moje poznámka
Těsto na perníčky - hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LYY
Nejnovější recepty
Bramborový salát pro sváteční chvíle
Přidáno před 7 hodinami
Hostomický likér
Přidáno před 10 hodinami
Pečený kuřecí gyros
Přidáno před 11 hodinami
Plněné perníčky
Přidáno před 15 hodinami
Bulgur s rukolou a granátovým jablkem
Přidáno před 16 hodinami
Vánoční makové stromečky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Cukrovinky na adventních trzích v Praze: Čokolády za 320 Kč, skvělé cukroví na Jiřáku i perníčkový sirup na Míráku
Lékárna.cz: Zdravější sladidla pro vaši linii, zdraví a vánoční pečení bez výčitek
Jak na ty nejlepší vanilkové rohlíčky a jakou mouku do nich použít? Nejčastěji je to hladká, vynikající jsou s ořechy i mandlemi
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečené mandarinkové řezy
Jana1973 před 6 hodinami
Cizrna po indicku
martdol@seznam.cz před 6 hodinami
Kuře na kari
Hanina65 před 7 hodinami
Kulajdička, jak ji dělala maminka
misak2 před 11 hodinami
Kaldounová polévka
Hanina65 před 12 hodinami
Falešný "segedín" z cukety
MartinMartin před 12 hodinami
Jelení guláš
MartinMartin před 12 hodinami
Guláš z jeleního masa
Simonyta před 12 hodinami
Cibulová polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Domácí listový závin se slanou náplní
Wikki před 13 hodinami
Tématické fráze:
testo na pernicky,
recept na rychlé perníčky hned měkké,
perníčky hned měkké,
perníčky recept hned měkké,
měkké perníčky,
těsto na perníky,
pernicky testo,
nejlepsi testo na pernicky,
pernikove testo,
těsto na perníčky které jsou hned k jídlu,
těsto na perníky po upečení měkké,
recept na měkké perníčky,
perníčky měkké hned po upečení,
pernicky hned k jidlu,
těsto perníčky,
mekke pernicky recept,
perníčky měkké,
testo na pernicky recept,
hned měkké perníčky,
těsto na perník
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
vejce,
máslo,
med,
rum,
koření do perníku,
kakao,
soda jedlá,
vejce,
mléko,
cukr moučkový,
citron,
bílek,
tuk
Komentáře (40)