Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těsto na perníčky - hned měkké

Pečete na Vánoce perníčky? Možná jste je letos zapomněli připravit včas, aby stihly změknout. Nevadí, podle tohoto receptu připravíte perníčky, které budou měkké ihned. Pak je stačí nazdobit bílkovou polevou a perníčky jsou hotové.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez odležení těsta

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 986 kJ /
5 255 kcal
Bílkoviny93,54 g
Tuky117,13 g
Vláknina15,30 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 2,08 g
Sůl0,89 g
Sacharidy928,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin vypracujeme tuhé těsto, které dáme do lednice odpočinout alespoň na 2 hodiny, ideálně přes noc. Krok 2: Potom těsto z lednice vytáhneme a necháme při pokojové teplotě pozvolna povolit. Včas vyhřejeme troubu na 180 °C a připravíme plechy. Krok 3: Těsto vyválíme a na mírně vymaštěný plech (nebo plech s papírem na pečení) klademe vykrájené tvary, které potřeme vlažnou vodou. Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170-180 °C jen krátce, asi 7-9 minut, než se přestanou lesknout a zmatní. Krok 5: Po upečení perníčky potřeme vejcem rozmíchaným v mléce a necháme je na plechu vychladnout. Krok 6: Na polevu dobře vyšleháme cukr, bílky a citronovou šťávu. Polevou perníčky nazdobíme.

TIP: Jak snadno vytvořit dřevěný dekor na perníčcích

Zveřejněno 3. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těsto na perníčky - hned měkké

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5LYY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těsto na perníčky - hned měkké

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5LYY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

Výborný recept <3 perníčky jsou ale první měkké pak tvrdé a nakonec měkké. Přidala jsem ještě skořici fakt super ❤️ Děkuji

:-( testo sice chutove dobre ale hrozne lepkave, chybi teplota a doba peceni. Pernicky jsou po upeceni preslazene a delaji se v nich trhlinky. Podle meho nazoru recept na figu. :-// a zrata casu a penez za suroviny :-//:-//:-//

Umne vinakjci detem to moc chutna a jsou pekne meky
:-K

UJanča: do perníku jedlá soda patří,je to vlastně “kypřidlo“:yes:

Chtěla bych se zeptat, zda tam musí být ta jedlá soda? :)

za mě tedy ne....moc sladké a vůbec nezměkly, doufám, že do Vánoc změknou....:-((:-(( postupovala jsem přesně podle receptu, s těstem se špatně pracuje (ale to asi se všemi perníkovými)

feferonka: Postup byl přeházený, srovnala jsem to, aby to šlo za sebou, ale jak je vidět, poradila sis ;-):yes::yes:

Pekla jsem letos perníčky podle tohoto receptu, i když je psaný
trošku zmateně. Taky jsem u jednoho plechu poctivě potírala vodou,
u druhého plechu jsem se na to vybodla, a nebyl žádný rozdíl :)).
Perníčky jsou ale opravdu krásně měkké, a to i po týdnu, tak doufám,
že měkké i zůstanou. Dovolila jsem si přidat fotky a udělit bodík.:-8

Já mám perníčky jak beton.:-((:no:

Doctor:tak to nevim to jsem je nepočitala ale bylo jich hodně

Ahoj, prosím, kolik těch perníčku cca bude? já bych potřebovala asi 45 perníčků, ale zbytek by neměl být moc velký... :)

Bla :): opraveno, jasně že vypadlo jedno "a"

co je to kaka(že by kakao);-):-//

Naozaj sú hneď mäkké a moc dobré :-p:yes: Bude asi problém,aby do Vianoc vydržali :-8;-)

Jsou ( výborné ) 35% !

Vyzkoušela jsem, a jsou výborné :yes::yes::yes: :-O Dávám bodík :)

Kristýna:To, že se s těstem špatně pracuje muže být druhem tuku.

nadula:na 180 s a 8-10 minut :-K a nedělejte je moc tenké

muzu se zeptat, na kolik stupnu a jak dlouho je pečete?děkuji

(neregistrovaný/á) (neregistrovaný/á) (neregistrovaný/á) 10. 12. 2011 12:26
:-D

Vaše jméno: 10. 12. 2011 12:25
:-)) no vypada to - i podle komentářů - fakt dobře :·)

Aj tieto perníčky mám odskúšané a môžem ich len doporučiť:-p:yes::yes:

Tak nevím,co jsem udělala špatně,ale mám je jak beton:-((;-(;-( A ani se mi nestihnout odležet,ach jo;-( Pekla jsem přesně podle receptu.

stana, já jsem pekla perničky 27.11. a pořád je mám měkké.

Ahojky, prosím o radu, když perníčky dnes upeču a budou hned měkké, neztvrdnou do vánoc? ještě nikdy se mi měkké perníčky nepovedly tak by mě naštvalo kdyby byly měkké a do vánoc jako kámen :-))

Ahojky Njatalia! Jak jsi s těstem daleko? Jestli ještě není v troubě, tak to, co chybí zapracuj dodatečně. Jinak už není pomoci.

;-(;-( Zapoměla sem dat jedlou sodu a kakao co ted mam dělat??kdo mi poradi ;-(;-(;-(;-(

Kristýna 10. 12. 2010 13:36
Děkuju. Asi sem měla vyndané těsto z lednice ještě propracovat. A taky sem tam dala méně rumu, třeba je to tím. A nebo je na to lepší plastový váleček, já měla dřevěný. Pomoučnit, nebo tu vodu sem zkoušela, ale jenom málo. Každopádně děkuji za recept i za rady.

Může to být moukou. Nejlepší je tzv. dvounulka nebo Zlatka ;-)

Krystínko,a propracovala jsi hodně těsto před vykrajováním,kdyžtak si to trošku podmoučni a namoč si ruce do mouky a to rozválené těsto povrchu tou rukou pomouči.:-K

Kristýna 7. 12. 2010 18:58
Copak měkké to perníčky opravdu jsou i chutné. Ale s těstem se pracuje hrozně špatně...Nevím kde jsem udělala chybu,ale při válení se mi na povrchu vrásní(takže nikdy nejsou dokonale hladné).A na hodně místech se neustále trhá. Čím to může být?

No tak to je bomba:-!:-!:-! Hlásím, že jsou perníčky fakt měkké a ne betonové, jaké jsem měla dosud každý rok :-(:-D.
Musela jsem udělat druhou dávku, protože část tý první mi v nestřeženém okamžiku sežral náš pes! :-8 To je důkaz, že jsou perníčky skutečně výtečné :-)).

Tak těsto odpočívá v lednici a jsem moc zvědavá, jestli se mi to povede :-O. Perníčky jsem dělala několikrát a vždycky jsem je měla tvrdý jak beton ;-(. Tak jsem se zařekla, že už NIKDY je dělat nebudu... ale s blížícím se adventem mě to zas popadlo, jako každý rok :-)).
Dám vědět, jak to dopadlo :-K

dělám taky tak, ale dávám sádlo. a hned po upečení je potřu žloutkem, pak se krásně lesknou.:yes::-D

Dovolila jsem si přidat foto....perníčky jsou opravdu hned k jídlu, takže je třeba pořádně schovat...aby vydržely do vánoc :-D:-D:-D

:yes::yes:

Moc pěkně nazdobené perníčky :yes:.
Fakt jsou hned měkké, taky je peču. Hlavně se tam nesmí dávat víc medu než je v receptu, jinak budou tvrdé!!!!

:yes::yes:

Pajaja, určitě zkus jsou suprové a hlavně hned měkoučké kluci otravují abych jim je upekla už ted tak některý den budu péct.děkuji za bodík.:-K:-K:-K:-K:-K

Zdeničko, moc hezké perníčky! Já je nikdy nedělala, ale že bych letos na Vánoce vyzkoušela? :yes::-K +1

Tématické fráze:
testo na pernicky, recept na rychlé perníčky hned měkké, perníčky hned měkké, perníčky recept hned měkké, měkké perníčky, těsto na perníky, pernicky testo, nejlepsi testo na pernicky, pernikove testo, těsto na perníčky které jsou hned k jídlu, těsto na perníky po upečení měkké, recept na měkké perníčky, perníčky měkké hned po upečení, pernicky hned k jidlu, těsto perníčky, mekke pernicky recept, perníčky měkké, testo na pernicky recept, hned měkké perníčky, těsto na perník

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, vejce, máslo, med, rum, koření do perníku, kakao, soda jedlá, vejce, mléko, cukr moučkový, citron, bílek, tuk

Přidat fotografie receptu