Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní štrúdl s pivní glazurou

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jajine jajine

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 180 kJ /
3 389 kcal
Bílkoviny68,18 g
Tuky109,20 g
Vláknina42,30 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 330 mg
Sůl0,66 g
Sacharidy499,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosijeme, tuk nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme pivo a sůl a zpracujeme v bochánek. Ten necháme opočinout 20 minut pod nahřátým kastrůlkem. Krok 2: Bochánek rozdělíme na 2 díly, každý vyválíme na tenkou placku. Krok 3: Placku pomašlujeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou, poklademe plátky jablek, posypeme cukrem, skořicí, vanilkou a ořechy. Krok 4: Přidáme vymačkané rozinky, stočíme do závinu, potřeme rozkvedlaným vajíčkem a pečeme do růžova asi 45 minut. Krok 5: Horký závin potřeme glazurou( vše provaříme na kamnech asi 10 minut, až se část vody odpaří a glazura mírně zhoustne). Krok 6: Když se glazura vpije a udělá voňavý lesklý nátěr, pocukrujeme cukrem moučkou.

Zveřejněno 5. 11. 2010

Poznámka autora jajine

Autorhttp://www.gurmanka.cz.I když je tu spousta závinů s pivem, neodolala jsem a recept jsem přidala, protože díky té glazuře je jedinečný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní štrúdl s pivní glazurou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A13l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní štrúdl s pivní glazurou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A13l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Dělal jsem ho poprvé a nemá chybu. Už jiný dělal nebudu:yes::-p:-):-):-)

Dělala jsem dnes skoro stejný z: 380g hl.mouky, 110g tuku a 180ml světlého 10°piva (po přepočtu to vychází skoro nastejno), těsto lze vyválet velmi natenko, vyšly mi i z tohoto zmenšeného množství 2 pěkné nohavice.
Glazuru jsem jen smíchala, nevařila (pač jsem si to nedočetla do konce...:-D ) a natřela jí štrůdl před pečením (bez vajíčka) a rozpuštěným máslem hned po upečení a bylo to skvělý!!! Pokud nevadí, přidávám foto:-K A samozřejmě bod!

tak pivní štrúdlík je právě potřený glazurou a vypadá to náramně hezky a voní celý byt.

Veľmi zaujímavé, tá glazúra ma zaujala tiež...

Rebi:-K, myslím, že dala, nezkoušela jsem;-)

Nádherný štrůdlík, nádherná fotka.

:-O:-p:yes:

:-p vypadá nádherně:yes::-K

jaji,a dala by se tahle krásná glazura použít i na jiné těsto..třeba listové:-?:-p

Vypadá krásně křehký. S pivem ráda experimentuji, vyzkouším. Zrovna jsem v časopise narazila na Vídeňský závin,takže člověk neví, co má vyzkoušet dříve:-p.
Krásné foto:-K:yes:

Ten jsem u ní četla, mám ho v plánu vyzkoušet :yes:

pěknéééé:yes: povedená fotečka....a ten štúdr..jak říkala naše mladá..voní skoro až sem:-p:yes:

:yes::yes:

Tématické fráze:
pivní štrůdl, štrůdl z piva, vídeňský štrůdl, štrůdl, študr, vídeňský štrůdl recept, štrůdl recept, těsto na vídeňský štrůdl, pivní sláma recept, štrudl s pivem, gurmánka vánoční cukroví, pivní štrůdl z velmi, štrůdl ze ztuženého tuku, recept na pivní štrůdl, křehké pivní těsto, skvely strudl, www recepty na štrudl, repcept na studr, vídeňský štrúdl - recepty, studr recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, tuk ztužený, pivo černé, jablko, cukr moučkový, vanilka, skořice, ořechy, strouhanka, rozinky, vejce, máslo, pivo světlé, med, máslo

Přidat fotografie receptu