Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda s ovocem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gurmanky

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 337 kJ /
3 427 kcal
Bílkoviny89,52 g
Tuky154,48 g
Vláknina19,95 g
Cholesterol 2,27 g
Sodík 936 mg
Sůl2,13 g
Sacharidy409,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejeme na teplotu 180°C. Krok 2: Vaječné bílky oddělte od žloutků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Nádoba na bílky by měla být čistá a suchá. Pokud vám k bílkům spadne kousek žloutku nebo použijete mastnou misku, vyšlehat sníh se vám nepovede. Krok 3: Bílky našlehejte šlehačem nebo metlou. Správně vyšlehaný sníh poznáte tak, že při vytažení metly drží sněhová špička nahoru (nebo že když nakloníte misku se sněhem nad hlavu, tak vám nespadne). Pokud se ohýbá, je sníh potřeba ještě došlehat. Do mísy ke žloutkům nasypte cukr a vše vyšlehejte na hustou, světle žlutou pěnu. Krok 4: Ke žloutkové pěně pak ještě krátce zašlehejte prosátou mouku a rospuštěnou a vychladlou Heru. Krok 5: Potom k ní přidejte sníh a stěrkou nebo vařečkou vše jemně promíchejte. Postupujte opravdu opatrně abyste ze sněhu nevyhnali všechny vzduchové bublinky, které jste do něj přemístili. Krok 6: Plech vyložte pečicím papírem. Krok 7: Na papír vylijte těsto a stěrkou ho rozetřete až k okrajům. Pečte v troubě 15-20 minut. Povrch těsta by měl být zlatavý a pružný. Krok 8: Hotový plát těsta stáhněte z plechu na pracovní plochu. Krok 9: Posypte ho moučkovým cukrem a překryjte dalším čistým pečícím papírem. Celý plát těsta opatrně otočte, aby byl čistý papír vespod. Krok 10: Původní spodní pečicí papír, který je teď nahoře, opatrně sloupněte, ale zase jej na těsto vraťte. Krok 11: Ještě teplou roládu na širší straně zarolujte a nechte vychladnout. Krok 12: Krém: v ohnivzdorné misce prošlehejte vejce, přidejte k nim citronovou šťávu, kůru, cukr a škrob. Krok 13: Misku položte na kastrol s vodou a ten postavte na sporák zapnutý na střední teplotu. Krok 14: Zahřívejte a šlehejte do zhoustnutí. Bude to trvat asi 8 minut. Krok 15: Krém nechte vychladit. Krok 16: Chladnou smetanu vyšlehejte do tuha a promíchejte s citronovým krémem. Krok 17: Piškotový plát rozviňte a potřete jej krémem. Krok 18: Po celé ploše rozprostřete ovoce a plát znovu zarolujte. Krok 19: Roládu nechte vyvhladit a před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Zveřejněno 6. 11. 2010

Poznámka autorky Gurmanky

Ne každý umí udělat krém. Můžete klidně použít krém z prášku, nic se nestane...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N03v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N03v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Vím, fotila to kámoška a zapoměli jsme, jinak moc děkuju...;-)

Maruško,máš hezkou roládu i webovky;-):yes:jenom škoda,že roláda je jen shora a tudíž ji není vlastně vidět tak říkajíc na řezu;-)

Tématické fráze:
roláda s ovocem, roláda, jak vyšlehat sníh, rolady s ovocem, roláda z vaječných bílků, jak správně vyšlehat šlehačku, jak správně vyšlehat šlehačku, jak nejlépe vyšlehat sníh, jak správně udělat sníh, jak správně udělat roládu, jak spravně vyšlehat sníh, jak spravne vyslehat smetanu, jak vyslehat bilky s cukrem, jak správně vyšlehat bílky, těsto na roládu, sníh z bílků, roláda s ovocem recept, jak správně vyšlehat šlehačka, sněhová roláda s citronovým krémem, jak nejlépe vyšlehat smetanu

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, tuk hera, vejce, citron, cukr krupice, škrob kukuřičný, smetana ke šlehání, maliny

Přidat fotografie receptu