Medová kachna s jablky
Pokud toužíte po krásně lesklé kůrčičce, omamné vůni a měkounkém kachním mase, naplňte kachnu jablky, švestkami a nezapomeňte na tymián. Maso během pečení potírejte medem, smíchaným s vínem a dopřejte mu dlouhé pečení. Z výsledné chuti budete unešení.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 471 kJ / 1 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,11 g |
Tuky | 4,44 g |
Vláknina | 27,93 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 14,45 g |
Sůl | 36,00 g |
Sacharidy | 213,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachnu očistíme a osušíme, zvenku i zevnitř dobře osolíme, hlavně v záhybech a pak do kachny vložíme jablka nakrájená na 4-5 částí, která smícháme se švestkami a tymiánem a otvor dobře spíchneme - uzavřeme.
Krok 2: Kachnu vložíme do pekáčku a posypeme kmínem. Podlijeme vývarem a dáme do trouby na 180 °C. Pečeme 2,5-3 hodiny (nebo dokud není maso krásně měkké). Na začátku necháme odklopené, ale po pár minutách pekáč přiklopíme.
Krok 3: Během pečení potíráme medem smíchaným s vínem. Půl hodinky před dokončením pekáč zase odklopíme, aby se vytvořila kůrčička.
Krok 4: Podáváme s bramborem a ozdobíme bylinkami.
Zveřejněno 7. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medová kachna s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1yG
Moje poznámka
Medová kachna s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1yG
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
kachna s jablky,
kachna recepty,
kachna na jablkách,
kachna s jablky a medem,
pečení kachny,
kachna recept,
pečená kachna recept,
pečená kachna s jablky,
kachna na medu a jablkach,
recept na kachnu,
kachna,
kachna s jablky recept,
divoká kachna s jablky,
recepty na kachnu,
kachna s medem,
pecena kachna na medu,
kachna s medem a jablky,
pečená kachna s jablky a medem,
medová kachna,
recepty kachna s jablky
Suroviny:
kachna,
sůl,
tymián sušený,
jablko,
švestky sušené,
kmín celý,
vývar masový,
med,
víno červené,
bylinky
Komentáře (17)