Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italský chléb - focaccia

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba tepelné úpravy: 120 min

120 min (120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 619 kJ /
2 299 kcal
Bílkoviny60,65 g
Tuky57,71 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,01 g
Sůl10,00 g
Sacharidy375,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misy namrvíme droždie, pridáme cukor, trocha vlažnej vody, trocha múky, premiešame a necháme na teple vykysnúť. Prisypeme zvyšok múky a vlažnou vodou spracujeme na nelepivé hladké cesto, ktoré necháme kysnúť asi hodinu, kým nezväčší svoj objem na dvojnásobok. Krok 2: Na pomúčenej doske znovu prepracujeme a rozdelíme na 4 rovnaké bochníky. Krok 3: Každý bochník roztlačíme do okrúhlej placky na plechu s pečiacim papierom, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť dalšiu hodinu. Krok 4: Potrieme olejom, môžeme posypať rozmarínom. Krok 5: Pečieme v trúbe na 220-250 stupňoch/10-15 minút, závisí na trúbe. Môžeme použiť aj inú posýpku. Krok 6: Tiež môžeme pripraviť plnenú focacciu v dobre vymazanom pekáči olivovým olejom a to tak, že na spodok dáme prvú vrstvu cesta - plnka podľa nášho výberu - druhá vrstva cesta - vrch cesta potrieme olejom a upečieme v trúbe.

Zveřejněno 8. 11. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: starobylý taliansky recept. Názov je odvodený od slova focus - ohnisko. Kedysi sa tento chlieb piekol priamo nad otvoreným ohniskom.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italský chléb - focaccia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VQLX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italský chléb - focaccia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VQLX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Ludmila Pavlíková 2. 5. 2014 08:15
Pustila jsem se do toho a byl výborný.:-)):-p

Recept se mi už dlouho líbil a včera byla vhodná chvíle na vyzkoušení, tak jsem se do toho pustila. Udělala jsem je jako takové malé pizzy se šunkou, sýrem a bylo to skvělé ale hlavně to těsto je vynikající :yes::yes: :-)

Tématické fráze:
focaccia, foccacia recept, foccacia, focacia, fokacia, italské pečivo, italské pečivo recepty, italská foccacia, domácí italský chleba, italské pečivo recept, focaccia recept, italský chléb-foccacia, italský chléb s olivami, recept na foccacia, fucacio, focacio, focacia recept, focaccia chleba se sýrem, italskýchleba, recept focaccia

Suroviny:
mouka hladká, cukr krystal, sůl, voda, olej olivový, droždí čerstvé, sýr cottage, bazalka čerstvá, lilek, rajče sušené, olivy, rozmarýn

Přidat fotografie receptu