Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italský chléb - focaccia

Focaccia se snadno může zařadit mezi klenoty italské kuchyně. To, co jsou pro nás rohlíky, to je pro Itala tento kynutý chléb. Jemné těsto z kvalitní mouky můžeme doplnit čerstvým rozmarýnem, který navodí příjemnou středomořskou vůni po celé kuchyni.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 10 min

130 min (120 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 619 kJ /
2 299 kcal
Bílkoviny60,65 g
Tuky57,71 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,01 g
Sůl10,00 g
Sacharidy375,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misy namrvíme droždie, pridáme cukor, trocha vlažnej vody, trocha múky, premiešame a necháme na teple vykysnúť. Prisypeme zvyšok múky a vlažnou vodou spracujeme na nelepivé hladké cesto, ktoré necháme kysnúť asi hodinu, kým nezväčší svoj objem na dvojnásobok. Krok 2: Na pomúčenej doske znovu prepracujeme a rozdelíme na 4 rovnaké bochníky. Krok 3: Každý bochník roztlačíme do okrúhlej placky na plechu s pečiacim papierom, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť dalšiu hodinu. Krok 4: Potrieme olejom, môžeme posypať rozmarínom. Krok 5: Pečieme v trúbe na 220-250 °C 10-15 minút, závisí na trúbe.

TIP: Jak připravit italskou focacciu

Zveřejněno 8. 11. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: starobylý taliansky recept. Názov je odvodený od slova focus - ohnisko. Kedysi sa tento chlieb piekol priamo nad otvoreným ohniskom.

Tiež môžeme pripraviť plnenú focacciu v dobre vymazanom pekáči olivovým olejom a to tak, že na spodok dáme prvú vrstvu cesta - plnka podľa nášho výberu - druhá vrstva cesta - vrch cesta potrieme olejom a upečieme v trúbe.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italský chléb - focaccia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VQLX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italský chléb - focaccia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VQLX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Ludmila Pavlíková 2. 5. 2014 07:15
Pustila jsem se do toho a byl výborný.:-)):-p

Recept se mi už dlouho líbil a včera byla vhodná chvíle na vyzkoušení, tak jsem se do toho pustila. Udělala jsem je jako takové malé pizzy se šunkou, sýrem a bylo to skvělé ale hlavně to těsto je vynikající :yes::yes: :-)

Tématické fráze:
focaccia, foccacia recept, foccacia, focacia, fokacia, italské pečivo, italské pečivo recepty, italská foccacia, domácí italský chleba, italské pečivo recept, focaccia recept, italský chléb-foccacia, italský chléb s olivami, recept na foccacia, fucacio, focacio, focacia recept, focaccia chleba se sýrem, italskýchleba, recept focaccia

Suroviny:
mouka hladká, cukr krystal, sůl, voda, olej olivový, droždí čerstvé, rozmarýn

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu