Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní

Plátky vepřové krkovice podle našeho receptu mají opravdu silnou chuť po česneku. Rozmarýn jídlo jen lehoučce ovoní. V kombinaci s pivem, je to bezva "chlapské" jídlo. Ale nebojte, zachutná i dámám a dětem.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 262 kJ /
1 258 kcal
Bílkoviny35,44 g
Tuky32,50 g
Vláknina77,75 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 116 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy185,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a každý plátek potřeme jedním prolisovaným stroužkem česneku. Plátky sbalíme do rolek a spíchneme jehlou (párátkem). Krok 2: V kastrolu si rozehřejeme tuk, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a restujeme jí do zlatova. Krok 3: Pak vložíme rolky, ze všech stran je opečeme do zatáhnutí (zešednutí) masa a podlijeme je horkým vývarem (vodou) - do 2 třetin výšky masa. Krok 4: Přidáme jeden stroužek česneku (nakrájený), lehce osolíme, přiklopíme pokličkou a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme do změknutí. Krok 5: Měkké rolky vyjmeme a uložíme do tepla.
Šťávu z masa vydusíme na tuk, zasypeme moukou, orestujeme jí a zalijeme studeným vývarem (vodou) a pivem. Krok 6: Vše dobře prošleháme, přidáme snítku rozmarýnu, zbylý prolisovaný česnek a přivedeme k varu. Pomalu prováříme 20 min. Krok 7: Šťávu jde také zahustit moukou rozmíchanou ve vodě. Pak šťávu přecedíme přes jemný cedník a necháme ještě asi 5 min pomalu provářet. Šťáva by nám měla během varu, pustit na povrch tuk (glanc). Krok 8: Šťávu dle potřeby dosolíme, vložíme do ní rolky zbavené jehel (párátek) a necháme je prohřát.
Jako příloha se hodí bramborové knedlíky a špenát, nebo jen vařené brambory.

TIP: Připravte přílohový špenát na pánví

Zveřejněno 9. 11. 2010

Poznámka autorky mirca75

.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZK0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZK0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

:-)<3:yes::yes: Dobrý nápad, závitky vypadají moc dobře a určitě tak i chutnají. :-K

Vypadá to zajímavě... mám doma vykostěné kuřecí stehna, tak to udělám z nich. Jen tedy ten rozmarýn nemám... ale to neva, kuře s česnekem bude skvělé i bez rozmarýnu. :yes:

Mirca75 a Merylas, vše OK:yes: Včera jsem měla nějaký přecitlivělý den. :-)) Promiňte, o nic nejde. Vše OK.

+25:yes:za bezva dobrotu:-p:yes:a foto opět nádherné:-Ku tebe to Mirčo ani jinak nejde;-)viď:-)):yes:

jen tu pár dní člověk není, tak málem o tohle přijde :-O:-!:yes:+
Mirko, jako vždycky krásné a chutné....:-K

:-O:-O:-O Šmankote, Sodovko, co to tady čtu. Tebe si velmi vážím a vůbec mi nepřipadalo, že nějak kritizuješ nebo rýpeš, jen jsi prostě napsala, nad čím přemýšlíš a jak já, tak i Mirča jako autorka receptu jsme odpověděly;-) Já proto, že něco podobného dělám, zrovna jsem tady byla a ještě jsem použila usmívajícího se smajloše, protože mi to fakt cukalo koutkem jak jsi tak hezky popisovala, že už po čtvrté čteš recept a přemýšlíš nad ním:-)):-* Nevidím důvod, proč by se tady v komentářích nemohl někdo na něco zeptat, vždyť tady vaříme a předaváme si navzájem zkušenosti:-) Takže opravdu se nic neděje, jestli využíváš i mé recepty, tak jsem tomu opravdu moc ráda a těší mě to:-K A brzy budou Vánoce, tak bys mohla napsat Ježíškovi o foťák, jestli jsi teda byla hodná:-)):-*:-K

Sodovka:-) věř mi, že jsem ve Tvém komentáři nehledala ani kritiku, ani výtku:-O a že jsem Tvůj komentář nepochopila ve zlém:-K. A věřím, že ani Merylas;-). Jen jsem napsala odpověď na Tvou otázku. A věř, že nebyla myšlená ani uštěpačně, ani nazlobeně. Bylo by mi líto, kdyby jsi si myslela něco jiného:-K. Vím, že často reaguješ pod mými recepty a vždy si Tvého komentáře vážím:-K, tak jako komentářů ostatních Topáčků;-).

Mirca 75 a Merylas, asi jste mě pochopily špatně. Nebyla to ani kritika ani výtka. Napsala jsem jenom dotaz, protože jsem myslela, jestli Mirca nezapomněla v postupu na nějakou náplň. Nic víc, ani míň jsem nemyslela. Právě naopak. Masíčko na fotce je nádherné a doopravdy vypadá jak plněné. Ten odstín masa je spíš šťavnatost vnitřku závitku. Je mi smutno a velice mě mrzí, že právě Mirka a Merylas jsi můj komentář vysvětlily trochu jinak. Obě dvě máte velice dobré recepty a nádherné fotky. Patříte mezi kuchařinky u kterých je úspěch receptu dopředu zaručen. Merylas , Mirco 75, podle vašich receptů vařím, dost často k vaším receptům píšu kladné komentáře, posílám bodíky, jenomže každý foťák nemá.:-))

Kdepak byla paní autorová receptu včera v poledne:-?:-O, když já přemýšlela nad krkovičkou:-?, mirco, příště musíš přidat receptík dříve, ať se netrápím přemýšlením:-O, určitě tento recept chválím a brzy vyzkouším, je to :-p:yes::yes: bodíka posílám s :-)) a už mě jde i tiskárna, takže mám recept i papírový:-!:-))

:-O:yes::yes::-K

S česnekem masíčko máme rádi a ten nápad s tím rolováním :yes::yes::-p

Merylas:-) koukám, že máme stejné myšlenky i chutě:-8:-K.

Než jsem dopsala, tak Mirča reagovala;-)Miruš, rozumím Ti:-)):-*

Sodovko:-)) Může být přece nějaká změna tvaru, nemusí to být vždy jen počesnekované plátky;-)Na talíři někdy líp vypadá rolka než plátek a to maso je vevnitř víc ovoněné tím česnekem a opravdu jinak chutná plátek a jinak takový závitek. A já jsem ještě minule zapomněla napsat, že já ty moje smotky pak trochu sklepnu na plocho, takže to jsou spíš placky.

Vypada to nadherne! Jen se zakousnout :-p :yes:

Tématické fráze:
jak zahustit štávu k masu, plátky z krkovice recepty, česnekové rolky, jak zahustit štávu, vepřové závitky z krkovice a s česnekem, selské smotky, cím zahustit stavu pod maso, česnekové smotky, čím zahustit štávu z masa, závitky z krkovice, top recepty z krkovice, plátek počesnekované krkovičky recept, toprecept sz, závitek z krkovice, česnekový závitek, vepřová krkovices vůní česneku, stavu na maso, jak zahustit stavu z masa, recept- zavitek z krkovice, závitky z krkovice bez kosti

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř bílý, česnek, cibule, sádlo, vývar masový, pivo světlé, rozmarýn čerstvý, mouka hladká

Přidat fotografie receptu