Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 8 - 10 porcí.

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 290 kJ /
1 742 kcal
Bílkoviny82,69 g
Tuky112,44 g
Vláknina9,15 g
Cholesterol 228 mg
Sodík 1,70 g
Sůl4,05 g
Sacharidy50,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček očistíme, nakrájíme na kostky a umeleme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a v míse ho promícháme s mletým masem, solí, mletým pepřem a 1 dl vína. Směs necháme chvíli odležet a dle potřeby jí dosolíme. Krok 2: Mezitím vykostíme kuře (vykošťuji od hřbetu) a zlehka ho naklepeme přes fólii (mikrotenový sáček). Plát masa si položíme na fólii, maso osolíme a poklademe plátky anglické slaniny. Pak na 2/3 plátu rozetřeme mletou směs a posypeme ji nakrájenou petrželkou. Krok 3: Poté plát masa zabalíme pomocí fólie do tvaru rolády. Balíme ze strany, kde máme náplň - po délce masa. Fólii odstraníme a roládu pevně převážeme motouzem (nití). Pak roládu ještě lehce osolíme. Krok 4: V pekáčku rozehřejeme máslo a roládu ze všech stran opečeme. Poté přidáme na plátky nakrájenou cibuli a zlehka ji orestujeme. Vše podlijeme horkým vývarem (vodou) do poloviny výšky masa, pekáč přiklopíme poklicí a vložíme do vyhřáté trouby na 185°C. Krok 5: Až se maso začne péct, tak teplotu stáhneme na 170°C a pečeme do změknutí. Maso dle potřeby podléváme, ale jen zlehka, aby v pekáči tzv. neplavalo. Roládu během pečení přeléváme vypečenou šťávou a ze stran pekáče, do šťávy seškrabujeme nápečky (udělají pěknou barvu). Asi 15 min před koncem pečení maso odklopíme, aby chytlo barvičku. Krok 6: Měkké maso vyjmeme stranou a vzniklou šťávu v troubě (na 185°C) nebo na sporáku vydusíme na tuk. Ten pak zasypeme moukou, zasmažíme do světlé barvy a podlijeme chladným vývarem. Vše pečlivě rozmícháme a necháme v troubě, nebo na sporáku provařit. Krok 7: Po 15 min. prováření šťávu přepasírujeme přes jemné síto do kastrolu, přidáme bílé víno, dle potřeby dosolíme, přistrouhneme oříšek a necháme ještě asi 10 min. pomalu provářet, aby šťáva pustila na povrch tuk (glanc). Pakliže je tuku hodně, tak ho jemně odebereme pomocí naběračky. Chuť šťávy je jemná a lehká. Krok 8: Roládu zbavíme provázku, nakrájíme jí na plátky a dáme pod poklicí ohřát do trouby nebo jí ohřejeme na pařáčku.
Jako příloha se hodí rýže, brambory, bramborová kaše, i houskový knedlík.

Zveřejněno 11. 11. 2010

Poznámka autorky mirca75

Roládu jsem dělala v návaznosti na to, že jsme dělali mleté holandské řízky. Dělali jsme je asi z kila masa a tak jsem část míšeniny využila i na plňku do rolády, jen jsem ještě přidala víno.

Odkazy na vykošťování kuřete - http://www.toprecepty.cz/recept/3910-pikantni-kure..., nebo http://www.toprecepty.cz/recept/1899-vykostovanie-... .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N0lD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N0lD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (20)

Všem vám děkuji za milé komentáře:-K a pokud vyzkoušíte, budu moc ráda.
Maris:-), až budu umět alespoň čtvrtinu toho co ty ( co se tady vaření a focení týká), tak si teprve budu myslet, že něco málo umím:-8:-K.
Katica (neregi.), vykostit kuře není až takový problém;-). Vem odvahu;-), tenký a hodně ostrý nůž, kuře a od hřbetu mu odřezávej maso od kostí. Uvidíš, že už u dalších vykošťování, si budeš jistější a jistější:-K.
Magdalenko:-) děkuju za přečtení celého receptu:-K. Taky ráda studuju podrobné návody, recepty,....;-).

:yes::yes::yes:Bezkonkurenční roláda- paráda,posílám boďku:yes:

:-KMirčo, ty jsi ďábel:-!Fotky přenádherné:yes::yes:+

:-)Pohádkové!:yes::-K

naozaj krasa a ja tak chcem vediet vykostit kurca a nikdy nemam odvahu sa do toho pustit,hold kto vie ten vie a ja sa mozem iba pozerat a chvalit.

Miruš, ta teda je!:-O:-K

Parádička:-K to si ukládám:yes::yes: +

Mirko,to jsou tak parádní fotky,teda.:yes:Mohla by ses klidně živit jako fotograf a stylista foodu a nejen to .Ta roládka musí šmakovat.:-p:-)

Tééda, Miru! Dala bych si, máš to pěkný a bude to určitě úžasný. :yes: Nechceš mě pozvat na večeři? :-D No né, já už mám vymyšleno na dnešek, ale. . . :-p;-) +12

Nádherné fotky:-Ka závidím ti tvé kuchařské umění:-8;-)+11:yes::yes:

Miruš, ty tvoje roládky a to nejen z masa, ale i sladké jsou skvělé jak pro oko, tak chutí;-)Dávám ti 10 bod:yes:

:-O nádhera:yes::yes:

Nedávno dávali v televizi film pro pamětníky Barbora řádí a já říkám - Mirca řádí:yes::-))
Mirco, když se dívám na Tvé recepty a fotky - vypínám sporák a dávám foťák k ledu,:-(( máš obojí naprosto dokonalé:yes::-))+

Luxus, Mirko, člověk by si hned nabral!!:-p:yes:

Miru, to musím vyndat mlýnek na maso, co? :-D:-D. No tak jo no..;-):-p:yes:

Tématické fráze:
náplně do kuřecích rolád, náplň do kuřete, kuřecí roláda, náplň do rolády, čím naplnit kuře, napln dokuřete, naplne do kuřete, recept na kuřecí roládu, recepty rolady, čím naplnit vykoštěné kuře, holandská kuřecí rolka, kureci roláda délka peceni, roláda z kuřecího masa, kuřecí roláda recept, kuřecí maso na víně bílém, jak balíme masovou roladu, směs na špagety z veprovky, pomazánka z bučku s bílým vínem, nápln do kuřecích rolády, napln do kurecich rolad

Suroviny:
bůček, sýr eidam, slanina anglická, sůl, pepř bílý, víno bílé, petrželka zelená, cibule, máslo, ořech muškátový, vývar, mouka hladká

Přidat fotografie receptu