Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kanické žemlové knedlíky :D

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce po 2 koulích

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 568 kJ /
614 kcal
Bílkoviny34,46 g
Tuky21,02 g
Vláknina4,30 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 922 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy69,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky na půl kolečka a zbytek surovin, mandle nemusíte, ale já je tam miluji. Rukama vytvoříme 8 koulí. Vaříme ve vroucí osolené vodě cca 15 minut.

Zveřejněno 11. 11. 2010

Poznámka autorky k.radulka

Bez klobásky jsou ještě zdravější, kdo má dietku jeden klidně může.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kanické žemlové knedlíky :D

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8mY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kanické žemlové knedlíky :D

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8mY

Marie

Komentáře (13)

Vypadají moc dobře:-p Ukládám;-)

Tak jsem Vám to tak upravila vy! :-D:-D Ne fakt nejsou tak zdravé ale přeci jen zdravější jak z bílého pečiva, celé jdou z tmavého rohlíku, já jen měla málo tak jsem to řízla :-D Doporučuje je i s malou upravou jako je klobása- tu ne! a myslím jen z bílků,...v kuchařce Ing. Havlíček:-K

Neregistrovaný, tak jsem kuknul a takový název jak uvádíš, tu vůbec není:-O. Navíc, škvarkový knedlík, předpokládám bude obsahovat škvarky a ni klobásu.:-8

neregistrovaný 11. 11. 2010 18:12
ty samé už tu jsou jen s jiným množstvím mléka pod názvem škvarkové bylinkové knedlíky

Jo zapomněla jsem na bodík,už jsem se polepšila.:yes:

Zdravím Kanice:-K Tož toto já můžu, Radko napiš tam raději nějaký název ve stylu Spešl knedle z Kanic:-O:-p Bodík dám, bo to musí být lahoda:-p

A můj zeťák by podotknul,že by to ještě muselo být všechno z BIO výrobků.:-D

Iljusa: já to neberu vážně :-)) je fakt že by zdravější vypadali asi jinak:-8

Radko - já jsem se takto stravovala rok a nevadilo mi to - prosím, neber to jako "šťourání" - jen se je upravila do té zdravé formy ;-)

Iljusa: ty jseš šťoura! A ty by jsi je tak ozdravěné jak píšeš jedla?! Já ne :-D

:-D:-D:-D:-D přemýšlela bych, zda nezměnit název - jinak knedlíky tohoto typu máme rádi ;-)
Název "zdravější" bych použila při použití všech rohlíků celozrnných, použitím vody ne mléka, místo vajec jen bílky, klobása - vynechat, nahradit kuřecí zauzenou šunkou, hrubou mouku nahradit celozrnnou. Případně vařit jako "hrníčkové".

Jsou :-p:-p:-p a taková zdravě vyškvařená slaninka do toho ještě .:-*:-D Dělávám strohankové a tohle je zase jiné.:yes:

Hezký recept;-)a jak je to pěkně barevné+1:yes::-p

Tématické fráze:
žemlové knedlíky, knedlíky recepty, knedlíky havlíček, celozrnné knedlíky podle petra havlíčka, celozrnné knedlíky od havlíčka, celozrnný knedlík havlíček, celozrnné knedlíky havlíček, zdravější knedlíky, celozrnný knedlík podle havlíčka, knedlíky petra havlíčka, kuchařka ing.havlíčka, kuchařka havlíček, kuchařka havlíčka, celozrnné knedlíky podle havlíčka, zemlove hrníčkové knedlíky, havlíček zdravý knedlík, knedlíky podle havlíčka, knedlíky z tmavého pečiva, knedlík podle petra havlíčka, hrníčkový celozrnný knedlík

Suroviny:
rohlík celozrnný, rohlík, vejce, pažitka, klobása uzená, mléko, mandle sekané, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu