Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tyrolské knedlíčky do polévky

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

xanny

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 844 kJ /
919 kcal
Bílkoviny25,72 g
Tuky53,02 g
Vláknina3,70 g
Cholesterol 308 mg
Sodík 1,41 g
Sůl3,40 g
Sacharidy82,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, vyškvaříme, přidáme na kostičky nakrájenou housku a petrželku, chvíli smažíme. Krok 2: V míse si připravíme z mouky, soli, žloutku, másla a mléka řidší těstíčko, přidáme nasekané vařené uzené maso (já ho chvíli vařila v polévce), vychladlou housku se slaninou a necháme 1/2 hodiny odpočinout. Krok 3: Tvoříme malé knedlíčky, které zaváříme přímo do polévky 8 minut.

Zveřejněno 13. 11. 2010

Poznámka autora xanny

Skvělé v luštěninových polévkách (na fotu ve fazolové).

Knedlíčky se dobře formují navlhčenýma rukama.

Zdroj - stará kuchařka po babičce :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tyrolské knedlíčky do polévky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A1R3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tyrolské knedlíčky do polévky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A1R3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

No prosím!!:-D Matematika teda pořádná, Betyno!!:-D Proč bychom to brali ve zlém? Maris, díky, to už je daná míra:-D:yes:

Když je jedna 1/4 l na půl je 1/8 l a napůl je 1/16 l. Tak je to podle mě nejjednodušší počítání.

Já si myslím, že tady ty rozdíly jsou zanedbatelné. Řekla bych zhruba 1/2 dcl, nebo kdo chce 50 ml.;-):-)

jinak teda děvčata jste mě dostaly - lépe upřesnit 1/16 nejde, to je upřesněno naprosto přesně - přemýšlím tady jak lépe upřesnit jednu šestnáctinu, prosím to opravdu nemyslím ve zlém :-K

jeden litr je tisíc mililitrů a jeden tisíc děleno šetnácti je 62,5 mililitrů

a mililitry máte načárkované na odměrce... po deseti a první popsaná je 50 mililitrů, tak jednu čárku nad padesát a na ty dva se nebudeme soustředit, to je zanedbatelné množství pár kapek

1000 : 16 = 62,5 takže zaokrouhlíte na 60ml mléka... ;-) jinak taky z hlavy bez počítání víme že čtvrt litru je 1/4 litru 250ml takže 250 : 4 vyvodíme že je zaokrouhleně taky 60ml... (protože 250 : 4 = taky 62,5)

V kuchařce je uvedeno 1/16 litru, ale jelikož i pro mě je to sci - fi, dávala jsem mléko od oka, jako u všech takových receptů ;-)Těstíčko bělo hustotu jako na nočky :-)

Bylo by možné lépe upřesnit tu 1/16 mléka? Pro mne sci-fi:-D

Tématické fráze:
tyrolský knedlíček, knedlíčky do polévky, tyrolské knedlíky, knedlík do polévky, recepty tyrolský knedlíček, knedlíky do polévky, tyrolské knedlíky recept, špekové tyrolské knedlíky, 1/16 z litru, tyrolsky knedlicek recept, "tyrolský kedlícek", jedna sestnactina z litru, recept na tyrolské knedlíky, tirolský knedlíček, slaninové knedlíčky do polévky, 1/16 litru, recept tyrolský knedlíček, recept na tyrolsky knedlicek, tyrolský polévkový knedlíček, tyrolské polévkové knedlíčky

Suroviny:
slanina, houska, petržel, maso uzené, mouka polohrubá, sůl, mléko, žloutek, máslo

Přidat fotografie receptu