Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zázvorky

Receptů na zázvorky existuje mnoho. V tomto se používá kromě obvyklých surovin i rychlosůl. Můžete je zkusit třeba o letošních svátcích. Možná se stanou i vašimi nejoblíbenějšími, stačí je jen připravit, nechat odležet a ochutnat!

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janinka1193

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min + doba odležení

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, + doba odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 185 kJ /
4 585 kcal
Bílkoviny103,93 g
Tuky66,84 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 1,11 g
Sodík 408 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy883,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr, vejce a máslo třeme 1/4 hodiny. Krok 2: Pak přidáme mouku se solí a zázvorem. Krok 3: Vykrajujeme tvary a na plechu necháme do druhého dne, pak upečeme při 170 °C dorůžova.

TIP: Jak a kdy upéct zázvorky

Zveřejněno 14. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zázvorky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PQ01

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zázvorky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PQ01

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Pekla jsem na 165°C, asi to bylo hodně trošku popraskaly...přidala jsem foto:yes:

Ano zázvorky jsou po upečení tvrdé ale rozleží se a změknou

Je to normální,že jsou zázvorky po vychladnutí tvrdé? Nebo se rozleží.Pokud ano ,tak je mám dát do uzavřené nádoby? Za informaci díky!;-(

Děkuji Rebece za plusový bodík a jen připomínka,vím co je spěšná sůl -tento recept je hodně starý a dříve se tento výraz používal,Amira přesně popsala o co se jedná
tyto zázvorky na rozdíl od jiných receptů nejsou tak tvrdé a opravdu výborné

Amiro,přesně vysvětleno.Doplním,že se bez amonia neobejdou krom výborných zázvorek také žížalčiny plněné koule i rakvičky .:yes:

:yes::yes:Díky za vysvětlení...myslela jsem si to;-)

:yes:Amiře za vyčerpávající info o amoniu;-):-D
autorce receptu:yes:zázvorky já rád:-p;-):-D

Spěšná sůl - našla jsem toto:
AMONIUM, KYSELÝ UHLIČITAN AMONNÝ, ČPAVÁ SŮL, SPĚŠNÁ SŮL - kypřící prostředek jinak zvaný "cukrářské droždí" nebo dříve také "sůl jeleního rohu" nebo "jelení sůl". Preparát prodávaný v obchodě je směs kyselého uhličitanu amonného NH4HCO3 a karbamidu amonného NH2.CO.NH4. Býval připravován suchou destilací zvířecích odpadků, jako jsou kůže, kopyta, rohy a odtud je i jeho starší název. Později se začal připravovat sublimací síranu amonného s uhličitanem vápenatým. Je to jemný bílý prášek, čpící silně po čpavku, poněvadž teplem dissociuje na vodní páru, plynný amoniak a kysličník uhličitý, čímž těsto kypří. Do těsta je přidáván rozmíchaný v tekutině nebo je-li třeba rozválen válečkem mezi dvěma papíry a vpraven přes jemné sítko do mouky. Hrubé amonium zanechává v pečivu nepravidelné póry a povrch pečiva není hladký. Na 1/2 kg mouky stačí 10 g. Používá do pečiva nízkých tvarů (perníčky, nízké linecké aj.), protože ve vyšších těstech zanechává nepříjemný pach po čpavku. Uchováváme ho ve sklenicích se zabroušenou zátkou, neboť působením vlhkostí a kyslíku se rozkládá. Dnes je k dostání v řadě drogerií, kam je dodáván výrobcem - pardubickou firmou Proxima. Ve výrobcích je uveden jako položka "Cukrářské droždí" - hydrogenuhličitan amonný (malobalení po 100 g).

Autorka receptu sama neví co je to spěšná sůl, proto sem ten recept dala abyste jí poradili, sama recept ani asi nezkoušela.:-((

Já si myslím, že to bude amonium, mám na zázvorky recept po babičce a tam amonium je. Teď se prodává taky pod názvem Cukrářské droždí.:-)

Prosím, co je spěšná sůl:-?:-?:-? Nebude to amonium???

Tématické fráze:
zázvorky, spěšná sůl, vánoční cukroví recepty, výborné zázvorky, recept na zázvorky, zázvorky recept, starý recept zázvorky, zázvorky cukroví, vánoční cukroví, výborné zázvorky recept, vánoční zázvorky, zázvorky výborné, recept na vánoční zázvorky, vánoční cukroví zázvorky, cukroví recepty, zázvorníky, co je spěšná sůl, recept zazvorky, tvrdé zázvorky, recepty na vánoční cukroví zázvorky

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, vejce, máslo, rychlosůl, moučka bramborová, zázvor mletý

Přidat fotografie receptu