Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pletenec z koblihového těsta

Chystáte se dělat koblihy, ale přemýšlíte, jak je ozvláštnit? Co takhle vytvořit z kynutého těsta pletence? Z těsta vytvoříte válečky a ty vzájemně propletete a usmažíte. Poté je stačí obalit v cukru.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

anous

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 10 min + doba kynutí

130 min (120 min příprava + 10 min tepelná úprava, + doba kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 379 kJ /
3 676 kcal
Bílkoviny81,46 g
Tuky145,06 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 556 mg
Sodík 727 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy481,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme kvásek. V kastrůlku lehce nahřejeme polovinu mléka, rozdrobíme do něj droždí, přidáme 2 lžíce cukru a mouky (vše již z odváženého množství na těsto). Necháme vzejít. Krok 2: Ostatní ingredience smícháme v zadělávací míse (mouka, cukr, sůl, citronová kůra, přepuštěný tuk, vejce a rum). Nakonec přidáme vzešlý kvásek. Těsto vypracujeme. Krok 3: Zbylé mléko přiléváme postupně, těsto musí být vláčné a nesmí se lepit. Vypracované těsto necháme na teplém místě kynout. Krok 4: Nakynuté těsto vyndáme na pomoučený vál a postupně ukrajujeme kousky ze kterých válíme nudličky. Ty poté pleteme, aby se při smažení nerozbalily. Necháme ještě 30 minut kynout. Krok 5: Pak je smažíme dozlatova. Položíme je na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk a hned obalíme v cukru.

TIP: Koblihy jsou druh sladkého kynutého pečiva: Poradíme vám, jak si je připravit doma

Zveřejněno 14. 11. 2010

Poznámka autora anous

Cukr můžeme smíchat se skořicí a vanilkovým cukrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pletenec z koblihového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Xoy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pletenec z koblihového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Xoy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Arka:Kdo umí ten umí,kdo neumí vyhazuje. :-D

Fuj,opravdový hnus velebnosti. Vše jsem vyházela do koše, všechny těsta,který se smaží jsou nejlepší s přídavkem pár lžic oleje, jak je tam tuk,či dokonce sádlo, pak ještě smažit, no vyzkoušeno po prvé a naposledy v životě. Fuj ani pes to nežral. škvarky těžké,plné tuku :no::no::no:

A ještě přidat hrozinky, tohle je snad nejúžasnější snídaně!

Taky děláme ale, u nás se tomu říká VYŽDÍMANEJ HADR!!!!:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes:

Krásné.Chutné.:yes::yes::-)

jo taky delam rikam jim smazenky:-D

Dobrota, 3. bodik mas udeleny. :yes::-p:-K

Tématické fráze:
smažené kynuté sisky, koblihove sisky, skořicové pletence, skořicové pletýnky smažené, koblihové pletýnky, skořicový pletenec, kynuté skořicové šišky, nejůžasnější velikonoční pletenec, e kuchařka, skořicové pletánky, smažené pletence, pletenec z kynutého těsta, smažené šišky, pletence z kynutého těsta, kynuté pletánky, vánočni pletenec, pletenec, koblihy-recept, pletenec recept, vrtáky z kynuteho testa

Suroviny:
droždí, mouka hladká, mouka polohrubá, vejce, žloutek, rum, tuk hera, sádlo, sůl, kůra citronová, olej, mléko, cukr

Přidat fotografie receptu