Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená játra v pomalém hrnci

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Amira Amira

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do pomalého hrnce jsem dala cca 400 ml vody a pustila hrnec naplno. Krok 2: Pak jsem si opláchla játra, nakrájela na menší kousky cca 3 x 3 cm. Krok 3: Na drobno cibulku osmažit na pánvi, přidat játra a vše opražit. Krok 4: Pak přesunout do hrnce a dusit asi 2 hodiny. Krok 5: Na konec jsem játra vyndala, do šťávy vmíchala trochu grilovacího koření, šťávu zahustila asi 3 lžícemi koupené jíšky - tmavá Knorr, povařila, a protože bylo míň šťávy, přilila jsem vařící vodu, zamíchala, přidala zpět játra a ta prohřála. Krok 6: Podáváno s rýží.

TIP: Jak připravit játra

Zveřejněno 5. 4. 2008

Poznámka autorky Amira

Bylo to skvělý, úplně jiný než z papiňáku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená játra v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j3z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená játra v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j3z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Pomalý hrnec je skvělý. Za 8 hodin sežere maximálně 200W * 8h = 1,6kW.
To je i pro toho, kdo má drahou elektřinu asi 7,20 Kč. Ale po dosažení
požadované teploty samozřejmě i pomalý hrnec vypíná, takže spotřeba je asi poloviční. Rozhodně vám PH nesežere ponožky ! Zrovna jsem do něj hodil sádlo a kuřecí jatýrka. Večer (asi za 4 hodiny) bude hotovo a týden máme mňamku na chleba !
Játrovku z obchodu u nás už žere jenom pes ...
:-p

Sumotari:

Dobrý večer, mohl byste mi prosím blíže popsat jak děláte játra v sádle v p. hrnci??? Ráda bych je zkusila udělat. Děkuji Pavlína

kolomotiva 29. 11. 2015 00:12
Pomalý hrnec vaří dlouho a spotřeba je nízká jelikož nedosahuje varu,vaří pod sto stupńů celsia.Já ho využívám na všechny způsoby a svíčková vynikající

Prosim,poradte,jaky si mam koupit PH a který se da pak dát i do trouby?
Děkuji moc:-8

nevím co je to pomalý hrnec ale dneska jsem dostala horkovzdušný hrnec a nevím co s tím.Recepty tam nebyly a nevím jak se co dělá .Poradíte mě prosím?:-(

Ladi, Jani a ostatni, pomaly hrnec mam uz asi 10 let a nedam na nej dopustit. Po obvodu hrnce jsou zabudovany topne spiraly, ktere udrzuji teplotu stale stejnou a spotreba je minimalni, naopak zachovani vitaminu v zelenine je mnohem lepsi, nez pri zapekani v troube a beznem vareni. Jidla z tohoto hrnce jsou i chutnejsi, ale cibule se musi predem predsmazit, jinak se neudela. Gulas nam z neho vubec nechutna, ale jinak je to dobry pomocnik. Je to neco jako pomale peceni masa v troube, jako "Kachna bez prace" ....... Vyborne se v nem delaji i moucniky.;-):yes::yes: Take ho casto zapnu pred odchodem do prace a kdyz se vratim, uz je cely byt provoneny a vecere skoro na stole:-p

Pro Vendusu
co to blábolíte o spotřebě horkovzdušné trouby? Ta naše česká, velká a výkonná má příkon 2 kWh. Z tohoto času spíná při nastavené nejvyšší teplotě, tedy na plný výkon, cca 60 procent času. Čiže 1,2 kW... Při běžném pečení se nastavují nižší teploty, spotřeba budu za hodinu zcela jistě pod 1 kW...
Doporučuji si o tom něco přečíst :-)

Pro nevěřící: pro Vendusou zmiňovanou šestikilowatovou troubu by vám zásuvkou teklo 26 ampér (6.000 Wh / 230 V = 26 A) - zásuvka i přívodní kabel by se vám tedy roztekly, protože kabel by musel mít průměr aspoň tak 2,5 cm, aby to unesl. A např. jističe v domácnosti jsou "jen" na 10 a 16 ampér, takže už jen přes ně by to neprošlo.

Jinak nic proti pomalému hrnci. Ale nešiřte paniku a nelžete, byť nevědomky.

:-):-)Přiznávám, že jsem dušená játra celý život nenáviděl. A to už je v mém přezrálém věku hodně dlouho.
Ale včera jsem koupil hovězí játra v mexickém obchodě, kde je mají už krásně na plátky a chtěl jsem je udělat venku a grilu. Ono to tak nepoprská sporák a manželka mi nenadává.
Nějak k tomu nedošlo, venku je k večeru přes 40. A tak jsem udělal tahle játra. Jedinečná. Už to budu vařit častěji, pomalý hrnec je můj oblíbenec.
Tím vším, Bože já jsem ukecanej, jsem chtěl říct, že nám to strašně chutnalo.:-O:yes:

Pro duchacka, vyhoda pomaleho hrnce spociva v jeho spotrebe. Zatim co hor. trouba si za hodinu provozu vezme tak 6 Kw, pomali hrnec si vezme nanejvys 300W. Takze na to abych spalil 6 Kw elektriny bych s nim musel varit min. 20 hodin v kuse. A kvalita jidla z hrnce se neda srovnat s tim, co vyndate z te hor. trouby. Doporucuji si o tom neco precist. S pozdravem V.

Vážení,neznám co je pomalí hrnec.Ale co máme horkovzdušnou troubu tak vní vařím peču griluji.
Jednoduše fšechno nahážu do pekáče podleju vodou a
přiklopím poklici a už se oto nestarám.cca za hodinu je to hotví.:-))

No, Ladi, já to vůbec neznám. Máme tady spoustu nových pomocníků, domácí pekárna, toustovač, římský hrnec a podobně, ale pomalý hrnec? Fakt neznám!Tím samozřejmě nechci říct, že by nebyl dobrý.;-)

Jani,ale třeba u tohoto receptu by to měly být 2 hodiny. A ta spotřeba zas asi tak velká nebude, na troubě taky nastavíš např. teplotu a trouba ti na chvíli vypne. Nevím, tento přístroj neznám, ale tak nějak pracuje, ne?

4 až 8 hodin? Jejda, to je elektřiny!:-O

boze...4 az 8 hodin!!!!! zaujimave....v zivote som o tom nepocula...hned si idem o tom nieco najst na webe.

Pomalý hrnec je specielní hrnec na elektřinu, ve kterém se jídlo vaří sice dlouho - 4-8 hodin, ale je to bez míchání, voda se nevypařuje, můžete klidně odejít do města a nemusíte se bát připálení. Já v něm často vařím večeře tak, že si ho ráno naprogramuju a přijdu z práce k hotovému jídlu, jen je třeba dohustit, dochutit a je hotovo. Já mám značku KENWOOD, obsah 6,5 litru. Fotku najdete zde

Tématické fráze:
játra recepty, římský hrnec recepty, horkovzdušný hrnec, horkovzdušný hrnec recepty, játra recept, halogenový hrnec recepty, játra, jak dlouho vařit játra, horkovzdušný hrnec recepty video, recepty pro horkovzdušný hrnec, recept na jatra, pomaly hrnec nebo multifunkcni hrnec, recepty horkovzdušný hrnec, recepty jatra, pomalý hrnec eta recepty, recepty na játra, pomalý hrnec cena, jak vařit játra, horkovzdušný hrnec-recepty, recepty na horkovzdušný hrnec

Suroviny:
játra vepřová, cibule, koření grilovací, jíška, voda

Přidat fotografie receptu