Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí paštika

Paštika patří mezi oblíbené svačiny, ale také může být luxusním předkrmem. Receptů s různými postupy a surovinami existuje opravdu hodně, ale my věříme, že v jednoduchosti je síla. Proto jsme si pro vás připravili na základní vepřovou paštiku.

Hodnocení receptu je 4,6 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

PKUPKOVA PKUPKOVA

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 120 min

180 min (60 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 625 kJ /
7 559 kcal
Bílkoviny440,40 g
Tuky615,09 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 3,23 g
Sodík 1,94 g
Sůl4,25 g
Sacharidy60,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a v pánvi na rozpáleném oleji usmažíme. Krok 2: Bůček a játra umeleme. Vše smícháme, osolíme, opepříme podle chuti. Krok 3: Dáme do zavařovacích skleniček a vaříme minimálně 2 hodiny.

TIP: Jaké jsou oblíbené jedlé dárky

Zveřejněno 15. 11. 2010

Poznámka autorky PKUPKOVA

Opravdu moc dobrá paštika.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p2Np

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p2Np

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Léta u nás dělal zabíjačku řezník a pokaždé byla paštika.Dal zprutka opéct pupky,okmínoval,osolil.Cibulku do sklovita,jater dle chuti,vše namlel,dokořenil,sůl,pepř,nové koření,muškátový oříšek podle oka a nikdy se nestalo,že by se nepovedla.Přeji dobrou chuť.

Dotaz: jak dlouho pak taková paštika vydrží? :-?

Já to dělám tak že přerostlejší maso pomelu i s jatrou (jatry podle chuti) cibuli posmažím a přídám do masa přídám koření (sůl,pepř muškátový oříšek žloutek a s bílku sních)a vše pomelu ještě jednou.Plníme do sklenic 3/4a dvě hodiny povaříme.

Moc dobré:-):-D

Tak s tady pochopit co je lepší,když každý napíše něco jiného.:-S:-//

Játrovou paštiku děláme na zabíjačce každý rok. K játrům dejte raději jen syrové sádlo, bude to "játrovější". Poměr 1:1, dvakrát umelte, osolte a opepřete. Cibule se většinou nedává. Naplňte a dobře zavařte. Dobrou chuť.

Rudolf Pecha 26. 11. 2013 16:56
:-pdobry den mam dotaz,,umlete maso s jatry,,plnime za syrova do sklenic??nebo zaroven s cibulkou,,smazime v hrnci???a neprasknou sklenice,po dobu 2 hodin??moc budu rad kdyz me odpovite,,na muj email..r.pechaeva@seznam.cz,,dekuji a mnoho dalsich receptu,,,klidne me muzete poslat nejake,,masove recepty,,treba,,nejaky,i na tiramisu???????krasnye dne preji,,tel.733117319:-K:-8

Tuk se nedává žádný,jen pod cibulku aby se usmažila do ružova.;-)

No, já bych dala tak 3-4 lžíce určitě na množství té cibule.

No...pri takomto velkom mnozstve masa by bolo dobre uviest aspon orientacne, ake mnozstvo tuku, treba pod tu cibulu.

Tématické fráze:
domácí paštika, domácí paštika recept, paštika, domácí paštika recepty, domácí paštiky, recept na domácí paštiku, paštika recept, recept domaci paštika, paštika domaci, recept paštika, paštiky domácí, domácí paštika do skleniček, domacipastika, -domaci paštika recept, domácí paštika, vánoční paštika, recepty na domaci paštiku, recepty paštika, dobrá domácí paštika, recepty domaci pastika

Suroviny:
játra vepřová, bok vepřový, cibule, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu