Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Americký mrkvový dort se smetanovým krémem

Mrkvový dort je, dá se říci, jedním ze symbolů sladkého pečení v Americe. Přitom je z mrkve, která je víc než doma i u nás. Inspirujte se tímto receptem a připravte na některou rodinnou oslavu tento šťavnatý a chutný dort.

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

120 min (60 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie41 546 kJ /
9 930 kcal
Bílkoviny126,00 g
Tuky757,07 g
Vláknina24,32 g
Cholesterol 2,05 g
Sodík 2,00 g
Sůl5,19 g
Sacharidy640,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ušleháme vejce s olejem, cukrem a vanilkovým aroma. Vmícháme mouku smíchanou se solí, práškem do pečiva, sodou a skořicí. Poté vmícháme strouhanou mrkev a sekané ořechy.
Těsto vlijeme do formy o průměru 25 cm vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 175 °C cca 1 hodinu. Krok 2: Na krém ušleháme všechny suroviny společně. Krok 3: Po vychladnutí korpus rozkrojíme na dvě poloviny a naplníme půlkou krému. Zbytkem krému pomažeme boky a vršek dortu. Ten pak posypeme strouhanými ořechy a ozdobíme marcipánovými mrkvičkami nebo ořechy.

TIP: Desatero o dortech - jak upéct, nazdobit nebo třeba nakrojit

Zveřejněno 16. 11. 2010

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Americký mrkvový dort se smetanovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G8D8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Americký mrkvový dort se smetanovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G8D8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Ano ano, vynikající, dělám už poněkolikáté a je to opravdu dobrota..
Di těsta dávám i sekané rozinky, také polovinu cukru i méně a přidávám trocha chia semínek, ta tam pak krásně křupou a vejce rozslehavam s trochou vlažné vody do pěny, aby bylo těsto nadýchanejší. Klidně dávám jen sodu, ale je pak nutné přidat něco kyselého, aby těsto vyběhlo, třeba trochu citronové šťávy, nebo bílého jogurtu..
Druhý den je krásně šťavnatý, takže recept chválím a moc děkuji 👍👍

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Tortička je výborná, krásne vláčna. Použila som zmes orechov, ktoré som nasekala. Ubrala som z cukru. Dala som 300g. Odležaná na druhý deň bola ešte lepšia.

Úžasný recept, děkuji, na krém jsem použila 2 šlehačky a 1 mascarpone. Opravdu úžasný dort. :yes:

Dort je výborný, moc všem chutnal, už jsem ho dělala 2x. :-) Prosím teď bych ho chtěla udělat do mini srdcové formy - poradíte mi prosím jak s množstvím?

Vynikající dortík! Dělala jsem na plech, krém jen na povrch, cukr do těsta jsem ubrala na 250g a dala jsem nasekanou hořkou čokoládu, všichni se olizovali až za ušima <3;-):yes:

Vynikající <3<3<3

jureckova.lenka: Nejen amíci! Léta jsem hledala dobrý recept na mrkvový dort a vždycky jsem narazila na stejný problém, haldu cukru! :-(( Nevím, proč ho u těst s mrkví bylo vždycky tolik. Pak jsem si z různých receptů dala dohromady něco podobného, jako je tento, jen s mnohem menším množstvím cukru, a jsem konečně spokojená. :-8 Krém z másla a lučiny osladím troškou medu a ochutím ho pomerančovou šťávou. Je to moc dobré. A do těsta dávám pomerančovou kůru.

Korpus jsem dělala už několikrát a vždy byl výborný. Akorát dávám (jak už zde někdo uváděl) polovinu dávky cukru a dle mého to úplně stačí. Ale chápu, že "amíci"mají trochu jiné představy :-D
Díky za recept :yes:

Tak jsem také vyzkoušela, já sice nechutnala, ale mám reference, že prý vynikající :-8
Krém jsem dala půl napůl mascarpone a Philadelphia, šlehačka,cukr,vanilk.lusk.

nejlepšíííííííí :yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Zdenka1: díky, Zdenko, mrkvičky být pochopitelně nemusí, občas dám jen ořechy...a nebo nic, když nic není ;-):yes:

Ivanko, tak konečně jsem vyzkoušela tvůj báječný dort. Cukru jsem dala pouze 300g, protože mrkvička byla docela sladká. Pekla jsem skoro hodinu a půl. Krém jsem udělala ze 2 kelímků mascarpone a 2 šlehaček. Dort byl moc dobrý, šťavnatý a všem moc chutnal. Oceňuji bodíkem a posílám velikou pochvalu a foto - ovšem bez marcipánových mrkviček. Na ně nemám.

Výborný, vláčný. Dala jsem 50% bílé mouky a 50% tmavé a super i bez krému. Kdo ochutnal tipoval na perník, díky skořici, ale nikdo neuhodl mrkvový dort.:-p

Báječná chuť!!! Manžel měl narozky - tak si jej přál, tak dávám fotečky :-K

Tento dort je vyborny, uz jsem pekla nekolikrat. Vcera s obmenou, ze místo mouky jsem dala namleté ovesné vlocky, místo oleje jsem dala velký bílý jogurt a dala jsem jen 150g cukru. Korpus nebyl tak vysoky jako pri originalnim receptu, ale velice dobry, po rozriznuti natrela nizkotucnym tvarohem s trochou cukru.

Tématické fráze:
mrkvový dort, mrkvový dort mrkváč, mrkvový dortík, mrkvový dort s ořechy, mrkvovy dort recept, vyborny mrkvovy dort, krém do mrkvového dortu, mrkvový dort mrkváč recept, poleva na mrkvový dort, mrkvový dort apetit, mrkvový dort s mascarpone, luxusní mrkvový dort, americký mrkvový koláč, recept mrkvovy dort, recept na mrkvový dort, mrkvový cheesecake, mrkvový korpus, mrkvoví dort, marcipánové mrkvičky, africky dort

Suroviny:
vejce, olej, cukr moučkový, vanilkové aroma, mouka hladká, soda jedlá, prášek do pečiva, sůl, skořice mletá, mrkev strouhaná, ořechy vlašské, máslo, lučina, vanilkové aroma, cukr, ořechy strouhané, ořechy, mrkvičky

Přidat fotografie receptu