Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová baba

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Korona

Náročný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 240 min

240 min (240 min příprava)

Suroviny

Porce: veľa

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie33 954 kJ /
8 115 kcal
Bílkoviny336,54 g
Tuky376,79 g
Vláknina107,40 g
Cholesterol 1,72 g
Sodík 9,23 g
Sůl20,93 g
Sacharidy797,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistené zemiaky jemnejšie postrúhame, cibuľu pokrájame na malé kocky, opražíme na masti, dáme do zemiakov, prisypeme umyté krúpy alebo pohánku - netreba dopredu variť, pridáme celé vajcia, mlieko, hrubú múku , ochutíme koreninami a cesnakom, premiešame a dáme do vymasteného kastrola . Mäso pokrájame na väčšie kúsky , dáme do zemiakov tak aby bolo zakryté. Krok 2: Vložíme do vyhriatej rúry, pečieme asi 1 hod pri teplote 200°C, potom stiahneme teplotu na 150°C a pečieme ešte asi 2 hod. Na vrchu a na bokoch sa vytvorí kôrka, ktorá je výborná. Dá sa to jesť len tak samé s kyslými uhorkami, alebo pasuje k tomu kyslá kapustová polievka. Výborné to je aj na druhý deň za studena, alebo zohriate .

Zveřejněno 18. 11. 2010

Poznámka autora Korona

Príprava trvá s pečením dosť dlho, ale je to strašná dobrota.

Foto nemám, ale pokúsm sa pri najbližšej príležitosti vložiť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová baba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N0Pp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová baba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N0Pp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

rajka: dívám se, že jsem přidávala fotku...recept jsem určitě realizovala podle postupu, v opačném případě bych to napsala do komentáře. Opravdu si už přesně nevzpomenu, jak to bylo, ale jestli jsem měla krupky - jsou drobounké, ty oproti kroupám změknout mohly dobře.:-/

rajka: Chyba je v receptu, ten kdo ho psal mel dodat, že kroupy se tam dávají vařené. Mamka ze slovenska dělá to samé (jenom vajíčko tam nedává). Takže nechybovala jste, jenopm jste to udělal podle špatně napsaného receptu.

cathleen: Ale to jste pak nedělala babu, protože ty kroupy se tam musí dát už vařené. Já mám takto v mrazáku "předvařené" kroupy a pak jenom rozmrazím a smíchám a dám do trouby.

dneska jsem dala péct přesně podle receptu a už po 1,5 hodině pečení je jasné, že kroupy takhle opravdu nezměknou, jsou pořád jak broky - nejspíš to budu moct celé spláchnout; sice mě napadlo, že to není možné, aby se kroupy upekly, ale uvěřila jsem , když to tu píšete... můžu jít vařit znova - a nemám z čeho. Jestli do toho normálně dáváte pohanku, která se vaří 1 minutu, tak to asi jde, ale kroupy se vaří hodinu, jsem opravdu hlupáček že jsem na takovou pitomost nalítla

Nikolka, koreniny sú písané v surovinách - ml.čierne korenie, kmín, majoránka, cesnak :-p

prosím, chci se zeptat jaké koření tam dáváte, děkuji.

:yes:+:yes:vypadá to hezky...

:-)Ano, dala jsem menší krupky a bylo to opravdu výborné. Uzené jsem nakrájela na špalíčky, které jsem do formy uložila podélně - na řezu pak dělají krásné hranaté "knoflíky":-p
Voňavé a moc "jedlé":yes::yes: (Doufám, že brzo přidáš nějakou další dobrotu, když se u vás tak často dělají;-) )

magdalenka, ja som z Púchova - stredné Slovensko, tu sa robia také dobroty:-p

Korona, vďaka za nádherný recept! Cat pridala krásne foto, lákavé...:yes:
Napíšeš, odkiaľ, z ktorých končín recept pochádza, prosím?

cathleen, to som rada, že vám chutilo, dávala si krúpy, že? Tam môže ísť aj ryža, ked´ nemám pohanku alebo krúpy. Som rada, že si dala aj foto, lebo neviem kedy ju budem robiť ja.:yes:

FANTASTICKÁ bašta!:-p:yes:Bodík jsem dala už dřív, přidávám fotku a - myslím, že uhodnete, v čem jsem bábu pekla;-) :-D

Tak tohle určitě vyzkouším,vypadá to velice zajímavě a chutně.Dávám bod za inspiraci a skvělý nápad :yes:

:-Kděkuju!

cathleen, ano mäsko treba pozatláčať do zemiakovej zmesi, aby bolo úplne zakryté.:-p

:-ptaky se mi moc líbí a ráda bych vyzkoušela. To masko je celé schované pod směsí brambor a toho ostatního? Rozumím dobře? Zatím si recept ukládám a dávám i bodík - tahle jídla opravdu milujeme:yes::yes::yes:+

Dievčatá, dakujem za bodíky, túto zemiakovú babu sme robievali kedysi dosť často, pamätám sa ako dieťa bolo to väčšinou v sobotu. Hned ráno sme začali s prípravou aby bolo na obed. Robievam aj teraz , ale už nie tak často, zato má vždy veľký úspech a deti povedia, že je to lepšie ako neviem aké mäso.

To je lákavé a vše v jednom.Další recept,jak nenápadně sníst pohanku.:yes::-)

Korono, to vůbec nevypadá špatně a já to asi vyzkouším;-) Dávám ti 2.boda:yes:

to se mi líbí pěkný receptík+1:yes:

to nezní špatně, plecko je v lednici, brambory ve skříni a pohanka na polici...;-) že bych na zítra šoupla do trouby? :-8:-8:yes:+

Tématické fráze:
bramborová baba, zemiaková baba, baba recept, recept baba, bramborova baba recept, baba, recept na babu, bramborova.baba, z čeho jsou kroupy, slovenské jídlo baba, slovenská bába, bába z brambor, slovenská bramborová baba, baba jídlo, recept na zemiakovú babu, jídlo bába, slovenské bramborové jídla, baba-recept, recepty baba, bába bramborová

Suroviny:
brambory, sádlo, cibule, kroupy, vejce, mouka hrubá, mléko, maso uzené, sůl, pepř mletý, kmín celý, majoránka, česnek

Přidat fotografie receptu