Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá žemlovka

Žemlovka je jídlo starých časů. Podzimní, voňavá jablka v kombinaci se skořicí a pečivem máčeným v mléce. K tomu proložené tvarohem a rozinkami. Pokud patříte mezi milovníky tohoto sladkého pokrmu, vyzkoušejte náš recept v jeho nejjednodušší formě.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 264 kJ /
1 258 kcal
Bílkoviny54,48 g
Tuky24,92 g
Vláknina20,90 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 1,42 g
Sůl3,34 g
Sacharidy193,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Rohlíky pokrájíme na kolečka. Zapékací misku vymažeme tukem. Krok 2: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Krok 3: Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem, skořicovým cukrem, nastrouhanými jablky, žloutkem a rozinkami. Krok 4: Rohlíky dáme na dno vymazané zapékací misky, potřeme nádivkou, navrch dáme zbylé rohlíky a rovnoměrně polijeme mlékem. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme na 180 °C asi 25 minut. Krok 6: Pocukrujeme a podáváme jak teplé, tak i studené.

TIP: Dalších 7 inspirací na přípravu žemlovky

Zveřejněno 20. 11. 2010

Poznámka autorky k.radulka

Žádná vejce navíc, ani máslo, takto je to nejjednodušší a nejlepší

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchá žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZJG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchá žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZJG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Mila z Canady: ahoj, je jedno co za bílé pečivo použiješ, veku, rohlík, bagetu skvělá je s vánočky nebo jak máte v canadě ty buchty na hotdog:-p

Mila z Canady 8. 7. 2013 06:04
Tak tohle by byl vyborny recept na peceni v Remosce!! Jakmile mi zbydou rohliky, udelam! (my je vzdy hned snime; nemame tu takovy vyber peciva jako vy v Cesku, a jeden rohlik stoji skoro dollar, a kdyz pecu moje, zadne nezbydou!) Ale myslim, ze bych to mohla zkusit i z bagetty. I tak posilam bodiky :yes::yes::yes::yes: a uz se tesim :-p:-K

teď to peču a už mám hlad,tak snad se povidla

babča jitka 27. 2. 2013 14:16
jitka.altova@seznam.cz:-K
právě dopékám žemlovku,všichni už louděj,ale já čekám na tusprávnou kůrčičku.dík za receptík:-p

teď jí dělám.. :) peče se mi v troubě.. :-D a už se na ní moc těším.. :-);-)

:-p:yes:hrozně dobré:yes::-p

toto jídlo = :yes::yes::yes::yes:
mňamka rychlá :-D

Tématické fráze:
žemlovka, rychla zemlovka, zemlovka bez tvarohu, žemlovka v remosce, žemlovka bez vajec, dobrá žemlovka, žemlovka z rohliku, rychlá a jednoduchá sladká mňamka, recept zemlovka tvaroh rozinky, žemlovka nejlepší recept, žemlovka z remosky, nejlepší žemlovka, zemlovka recept, recepty zemlovka, žemlovka z vánočky, recept na jednoduchou zemlovku, žemlovka nejlepší, žemlovka rychlá, žemlovka z vánočky tvarohu a jablek, rychlá žemlovka recept

Suroviny:
rohlík, mléko, tvaroh, rozinky, žloutek, cukr vanilkový, cukr skořice, jablko, cukr moučkový, skořice mletá, tuk

Přidat fotografie receptu