Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampiony plněné vinnou klobásou

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 12 kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 143 kJ /
990 kcal
Bílkoviny47,23 g
Tuky79,67 g
Vláknina5,45 g
Cholesterol 155 mg
Sodík 2,56 g
Sůl6,25 g
Sacharidy19,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žampiony oloupeme a odstraníme nožičky. Cibuli nakrájíme najemno, nožky žampionů také nakrájíme na menší kousky a obojí osmahneme na oleji. Krok 2: Vinnou klobásu vytlačíme ze střívka, ochutíme stroužkem česneku, přidáme k žampionům, cibuli a mírně orestujeme. Krok 3: Kloboučky žampionů si dáme do vymazaného pekáčku a naplníme je směsí z vinné klobásy, žampionových nožek a cibule. Na každý žampion nakonec dáme strouhaný sýr. Krok 4: Zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 20 minut. Krok 5: Příloha podle chuti každého, bramborová kaše, brambory, já jsem měla brambory s cibulkou.

TIP: Jak připravit vinnou klobásu

Zveřejněno 22. 11. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Pošli recept paní Jaroslava Vojtíšková

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiony plněné vinnou klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G8y7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiony plněné vinnou klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G8y7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Dekuji za inspiraci, bylo to vynikajici. Vinnou klobasu jsem nesehnala, tak jsem nahradila grilovaci kterou jsem nastrouhala na struhadle... :yes:

zuzza: díky moc, to mám radost;-)

dneska jsem zkusila a opravdu jsme si pochutnali! Jen jsem si do "nádivky" přidala vajíčko. Pochvala veliká!!!!:yes::yes::yes:

Coolich: Já taky děkuji;-)

Vynikající recept! Sice co se týče náplně, tak to byla trochu z nouze ctnost - nesehnal jsem vinnou klobásu, tak jsem ji nahradil grilovací (no a ta nejde vymačkat ze střívka, musel jsem je všechny oloupat a nakrájet, a asi to není úplně ta správná náhrada) - to je v těch 3 velkých kloboukách na fotce, 6 žampionků jsem naplnil nivou a zbývající šunkou na kostičky zakrytou sýrem. Bohužel byl jsem línej po dnešním výletě vyfotit hotový pokrm, protože už byla tma a ač jsem myslel, že pro tři lidi je toho moc, všechno (kromě pár brambůrek) jsme sežrali :-) TOž díky za inspiraci!

Zuzko, no, to je ale docela zásadní změna!;-)

Zrovna jsme tyto žampiony právě poobědvali a doporučuji jen jsme vinnou klobásku vyměnili za šunkový salám a místo na oleji cibulku orestovali na špeku.Výborné:-p

Ivi díky!:-)

Tohle mi uniklo, a nyní v náhodných receptech se připomělo, Janko:yes:

Já bych zase použila Hermelín nebo prostě nějaký jiný sýr s bílou plísní.K žampionům se velice hodí.:yes::-)

Děkuji za hezké komentáře:-D, isahu, ty jsi fakt číslo!:-D

:-p:yes: mňam, vinnou klobásu mám moc ráda, skvělý nápad :yes::-K

To je výborný nápad, musí to být strašně dobré. Sýr bych použila ementál, já prostě miluju kombinaci jeho jemně nahořklé chuti a žampionů. A ta klobáska nemá chybu, mám ji ráda od dětství. :-p:yes::yes:

miluji žampiony - miluji vinnou klobásu - miluji česnek - miluji Remkovou, že sem ten recept dala :-8:-D:-D:-D:-D
Jani, ukládám, tohle bude lahůdka podle mého gusta ;-)

Já mám dojem,že bych někde měla recept na prát do těchto klobásek.Možná tu je,zkusim najít a pak taky případně recept,to bude dílo, prohledávat skřín receptů.Se docela modlim,aby tu byl.:-D:-D:-8

Samé dobré věci;-):yes:
Magdi, klobásy jsou jen z vepřového masa + víno, rohlíky - ale tady si nejsem úplně jistá, mléko, sůl, pepř, citr. kůra a muškátový květ. A posílám SZ s fotem;-)

U nás sa bežne asi nepredáva, myslím, že je to vaša - česká špecialita. Ale raz som bola na Silvestra a Nový rok v Prahe a tam sme to dostali ako tradičné jedlo, osmažené a zopnuté so zemiakovou kašou. Len neviem, či to bolo na Nový rok alebo na Silvestra na obed...
Takúto nejakú bielu som párkrát doniesla z Rakúska na grilovanie, ale či v nej bolo víno?!
Čiže je to dobre ochutené mleté mäso v črievku, OK?
A receptík vyzerá nádherne!:yes:

Magdalenko - taky se jí říká bílá, je ze syrového masa a většinou se smaží, zavinutá do kotoučů a sepnutá špejlí. Vinná se jí říká proto, že v původní receptuře je víno.;-):-)
Určitě ji znáš.

Ja tiež vinnu klobásu nepoznám, môžete mi ju popísať?

My máme vinnou klobásu rádi, taky ji dávám všude možně, do žampionů zkusím;-):yes:+

V receptu mi nejdřív chybělo něco zeleného (nějaká bylinka nebo nať), ale na fotce jsem to našla :yes::-K.

:yes::yes::yes:Super, beru a těším se, až vyzkouším. Bodík letí!

Daniello, to by určitě šlo!!! A možná by to bylo ještě lepší! No, ale zase jsi mi vnukla nápad s těmi jitrnicemi!:-D

Jani, to je jistě lahůdka.:-p:-pUrčitě vyzkouším.:yes:

Jani v USA, NC, ale napadlo me to naplnit takovou mexickou klobaskou. Neni ostra a chutna skoro jako nase jitrnice. To by nemuselo bys spatne.:-p

Daniello, to je mi moc líto, to je fakt k vzteku. Kde že to vlastně žiješ?

No tedy Jani, mňam:yes:

No, to zase vypada krasne, jeste kdyby se tady dala koupit vinna klobasa. Do haje, zase prima recept, na ktery si musime nechat zajit chut....:-//. Bodik posilam, protoze si tu dobrotu umim predstavit...:yes:

Jani mooooc pěkné! Já plním žampiony mletou směsí a obaluji v trojobalu. Takhle to neznám, ale vyzkouším. :yes: +9

Já plním i kuřecí prsa směsí klobásovou a až budou bedličky,budou také dobré.Fotečka k nakousnutí.:yes::-)

Děkuji za hezké komentáře.;-) Jarko, ten časopis stojí cca 5 kč a opravdu stojí za koupení.;-). rebeka, tak vinnou ani nevinou, jo?:-)):-D:-D ty už si nějak poradíš;-)

:-Oale co to tu máme za dobrůtku:-p:-?všechno mám,až na tu klobásu:-(ani vinnou ani nevinnou:-S:-Dbudu muset zakoupit a odzkoušet;-):yes:

Já si snad ten časopis budu muset někdy koupit...už jsem to hodně omezila. Ale vidím, že se tam docela najdou dobroty:-p:yes:

tk to bych si také dala,ukládám a vyzkouším:-p+1:yes:

Tak žampiony jsem už plnila ledasčím, ale vinnou klobásou ještě ne. Už jsou v oblíbených a určitě oblíbenými zůstanou. Moc se mi recept líbí :yes:+

Růženko, děkuji moc.:-)

No Jano super:-D samé dobré věci,to musí být šmakovní:-p:-D:-D+4krásná fotka:yes:

spagetka ano, trošku jsem to poupravila.;-)

Jani vinná klobása do žampionů:-Oto by mě nenapadlo;-)krásný receptík+3:yes::yes:

Jani, jestli dobře chápu, tak kloboučky plníš směsí klobásy, cibule a nožiček? Je to tak? Ale to musej být oobr žampiony. Jinak jo, to by u nás prošlo ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
plněné žampiony, žampiony recepty, recepty s vinnou klobásou, vinná klobása recept, žampiony s bílou klobásou, žampiony plněné, zapečené žampiony svinnou klobas, vinná klobása a žampiony, recept s vinnou klobásou, plněné žampionymasem z vinné na klobásy, pošli recept nové číslo, zapečené plněné žampionové kloboučky s vinnou klobásou, plnene zampiny, žampiny svinnou klobasou, žampiony plněné sýrem, plněné žampiony recepty, žampiony plněné nádivkou s klobásy, plněné žampiony zapečené s klobasu s mleta maso, mleté maso s vinnou klobáskou, plněné žampiony z prima nápady

Suroviny:
žampióny, cibule, olej, klobása vinná, česnek, sýr tvrdý, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu