Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Dödölle" - bramborové nugety

Hodnocení receptu je 4,3 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Suroviny

Porce: 1dávka - pre 4 osoby

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 859 kJ /
1 639 kcal
Bílkoviny45,98 g
Tuky4,17 g
Vláknina25,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 43 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy342,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistené zemiaky nakrájame na tenké plátky, dáme do hrnca, zalejeme vodou len do úrovne zemiakov, osolíme a varíme do úplného rozvarenia zemiakov. Krok 2: Za stáleho miešania pridávame po malých množstvách múku, koľko sú zemiaky schopné prijať, pričom hrniec so zemiakmi je stále na miernom ohni. Vymiešame hladké nelepivé cesto, bez hrudiek a odstavíme z ohňa. Rukami vytvoríme valčeky, ktoré opekáme s posekanou cibuľou na rozpálenom tuku. Podávame ako prílohu k divine alebo ako samostatné jedlo pokvapkané kyslou smotanou.

Zveřejněno 22. 11. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: starodávne madarské jedlo, ktoré ma naučil jeden madarský poľovník. Názov "Dodolle" sa píše s prehlasovaným "o", prosím, keby sa v názve toto písmeno doplnilo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Dödölle" - bramborové nugety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJMw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Dödölle" - bramborové nugety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJMw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

jeej dakujem,... Moja babicka to varila. :-) Povodny madarsky recept (pre chudobnych) bol ako "skubanky" a jedli to len pomastene s cibulkou. Az neskor to zacali smazit. My sme to jedavali osmazene so smotanou.
Ale musim uznat, ze urobit to tak dobre ako babicka je fakt tazke. Musia byt spravne mucne zamiaky, odhadnut spravne mnozstvo muky. Myslim, ze davame menej muky, ze je to ako husta zemiakova kasa, a potom sa to vykrajuje lyzicou a smazi.

Radka Novotna 15. 7. 2011 08:17
O bramborach a jejich priprave jsem si pekne pocetla tady
http://www.vseovareni.cz/tipy-a-techniky/skola-var...

miluju škubánky

Spagetka, Ty si ma tak neskutočne rozosmiala, že sa mi aj brucho natriasa od smiechu, konečne vtipný komentár. Dakujem:-D:-D:-D

Nemá smysl se dohadovat nad názvem jídla - vezměte si řízek - vznikl tak, že neandrtálci Janečkovi spadl kus kýty z mamuta do ohně, po chvíli vyndal a zařval - mňááám, problém byl v tom, že po celém světě těch nenandrtálců bylo víc a všichni neřvali mňááám, ale řvali tak, jak byli zvyklí:-O, tedy po svém. Ale furt je to opečený kus masa různě upravený, obalený atd ;-):-D:-D:-D

No tak úplně stejné škubánky mě učila teta ve Slezsku. Takže já zase s klidným svědomím tvrdím, že toto jídlo tíhne spíše k Polsku než k Maďarům.

Přehlasované ö uděláš klepnutím na klávesu nad ENTREM (tu vpravo, vedle závorek) a pak písneš o.....jednoduché:-))

Dakujem za múdre a konštruktívne komentáre:-D

Merylko, ani maďarského poľovníke nemáte v rodine?
Ale vážne, je to stará klasika, asi z Maďarska-Uhorska...

Tyto škubánky znám taky a mám je spojené s dětstvím a kořeny v Maďarsku nemáme:-))

chocolate 22. 11. 2010 20:28
Iboly:-K, to jste nemusela prosit u starého maďarského myslivce, recept na škubánky bych Vám klidně prozradila i já:-D.
Každopádně je to fantastické jídlo.

Klara, detto u nás...;-)

Dodolle proč ne, ať už je to psáno jakkoliv. Ale nugety? Hned se mi vybavily kuřecí :))). Jinak opečené škubánky :yes:.

Dodolle je maďarský výraz,u nás sa tak volalipo maďarsky perky zo zemiakového cesta, plnené slivkovým lekvarom.

a není to jedno:-?vždyť to jsou vlastně škubánky..i když to nezní asi tak honosně,že;-):-?:-D

Tématické fráze:
přehlasované o, přehlasované u, bramborove nugetky, jak se píše přehlasované u, psaní přehlasovaného o, bramborové přílohy, škubánky recept, jak se dělá přehlasované o, jak se pise prehlasovane o, jak psát přehlasovaná písmena, prehlasovany o, psaní přehlasovaných písmen, psaní přehlasované o, psaní přehlasovaného u, jak udělat přehlasované o, jak se dělá přehlasované u, maďarské recepty dödölle, jak udělat přehlasované o, jak se dělá přehlasované u, jak napíšu přehlasované o

Suroviny:
brambory, sůl, voda, sádlo, mouka polohrubá, cibule, voda

Přidat fotografie receptu