Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení plec na víně, tymiánu, hříbkách a borůvkách

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba tepelné úpravy: 150 min

150 min (150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 832 kJ /
2 350 kcal
Bílkoviny208,08 g
Tuky126,93 g
Vláknina21,51 g
Cholesterol 720 mg
Sodík 2,14 g
Sůl5,00 g
Sacharidy41,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnca dáme tenké plátky údenej slaniny a ked sa z nej vypečie tuk, opečené plátky vyberieme. Krok 2: Na tuku zo slaniny orestujeme cibuľu, pridáme tymián, čučoriedky, cukor, zalejeme červeným vínom a privedieme do varu. Krok 3: Do vriaceho vína vložíme na kocky pokrájané pliecko, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme. Krok 4: Ak treba a šťava je príliš hustá, podlejeme trochou vody. Krok 5: K polomäkkému mäsu pridáme praváky aj s vodou, v ktorej boli namočené a varíme do mäkka. Podávame s Dodolle, dekorované pomarančom a borievkami.

Zveřejněno 22. 11. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: madarský recept, varím ako slávnostné jedlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení plec na víně, tymiánu, hříbkách a borůvkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N0Q6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení plec na víně, tymiánu, hříbkách a borůvkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N0Q6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Trochu to vypada jako by to uz nekdo jednou snedl:-S

Dakujem za pekné komentáre a za bodík:-p:-))y

Moshe ,no vlastně vidíš.:-8To bych se mohla po ní podívat,děkuji za info.:yes::-)

Pajaska, dakujem:-pMoshe napísal, kde sa dá kúpiť:-))

Janka Remková, dakujem:-p:-))

Moshe, dakujem za ocenenie, som veľmi rada, že chutilo:-))

Ten jeleň bol skutočne lahodny, ochutnal som :) Apropo divinu je možne kúpiť v Metre u Vas Makro. Divina je všetkeho druhu dokonca aj guľašova zmäs z diviaka, jelena a pod. a je to cenovo dostupne.

Ježiš,milovaná zvěřina.Tedy nevím ,kde bych sehnala jelena,taková lahůdka.:-p:-p

Teda Ibi, kde vzít jelena, že jo, ale rozhodně zajímavý recept. Hmm, ty borůvky..:-p:yes:

Tématické fráze:
jelení plec, jelení plec recept, jelení plec recepty, jelen na vine, jelenní plec, plec z jelena, recepty z jelení plece, recept na jelení plec, divina maso priprava, jelení roláda z krku a plece, jelen plec, recepty jelení plec, recepty divina, recept z jelení plece, jeleni plecko recept, jelení plecko recepty, zvěřina na hříbkách, jelen recept, jeleni na vine, divina recepty

Suroviny:
plec vepřová, cibule, slanina uzená, hříbky sušené, borůvky, víno červené suché, sůl, pepř mletý, cukr krystal, tymián, pomeranče

Přidat fotografie receptu