Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječné karbenátky

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Yvona

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 726 kJ /
1 130 kcal
Bílkoviny90,69 g
Tuky71,32 g
Vláknina1,66 g
Cholesterol 1,42 g
Sodík 2,62 g
Sůl6,35 g
Sacharidy30,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V osolené vodě (díky soli skořápky nepopraskají) uvaříme 4 vejce natvrdo. Po uvaření necháme ve studené vodě dokonale vychladnout. Krok 2: Studené vejce zbavíme skořápek a nakrájíme pomocí kráječe na kostičky. Sýr nastrouháme na struhadle. Rajče nakrájíme na malé kostičky. Krok 3: Všechny tyto suroviny smícháme v misce, přidáme hladkou mouku, plnotučnou hořčici a jedno syrové vejce. Vše dobře promícháme a směs ochutíme podle potřeby solí a pepřem. Krok 4: Navlhčenýma rukama tvarujeme malé karbenátky, které pak hned obalujeme ve strouhance. Krok 5: Smažíme je v rozehřátém oleji dozlatova. Podáváme s jarním salátem a tatarkou.

TIP: Jak a na čem smažit, aby výsledek byl optimální

Zveřejněno 23. 11. 2010

Poznámka autorky Yvona

Tento recept jsem vyzkoušela a moc nám chutnal. Recept je z časopisu Pošli recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječné karbenátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5LJB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječné karbenátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5LJB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

tak jsem je teď dělala, jsou výborné, jen mi tam trochu chyběla chuť cibulky, ale to se dá napříště napravit, také to trochu víc prská, takže je dobré mít na pánvičce tu síťku proti prskání, jinak rychlé, z dávky jsem měla 15 kousků

:-)<3:yes::-K

Už vím co s vejci ,slyšela jsem to na F1 od Babici ,super budu dělat. hned ho sdílím:yes::yes::yes::yes::-):-K:-D:-8

Zrovna mi to padlo do oka vyborný nápad vyzkoušíme a uvidíme :-))

Sodovko tak jak je na fotce jsem udělala kuličku a v té strouhance zmáčkla a jen jednou obalila,sýr nevytekl....ale příště bych nedala rajče,rajčata jsou dnes bez chuti,dala bych tam kápii nebo pórek ...jinak byl dobrý i studený:-))

Evi, velice pěkné fotky.:yes: Jenom díky fotkám jsem si všimla tohoto receptu. Ráda bych vaječné karbenátky vyzkoušela. Jenom se chci zeptat, jestli sýr během smažení nevyteče. Stačí hmotu obalit ve strouhance jenom 1x ?

to jsem ještě nikdy nedělala a ani nejedla,to stojí za vyzkoušení;-)+1:yes:

To neznám, ale vyzkouším je:yes::yes::yes:

To neznám,:-Oale je zajímavé na vyzkoušení!!;-)

:-p:yes:+3

také tyto karbanátky dělám, jsou neobyvklé, ale výborné :yes::-)

Tématické fráze:
vaječné karbanátky, vaječné recepty, vajecny karbanatek, recepty z vajec, vaječný karbenátek, karbenatky recepty, vaječné karbanátky babica, vaječný karbanátky, karbenatky, recept na vaječné karbanátky, vaječný sýr, karbanátky z vajec, vaječné karbanátky recept, babicovi karbanátky, recept na vaječné na karbanátky, vaječne karbanátky se sýrem, vajickove karbenatky, sýrové karbanátky babica, vaječné skořápky, vaječné karbenátky-recept

Suroviny:
vejce, sýr tvrdý, rajče, hořčice, sůl, pepř mletý, mouka hladká, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu