Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vanilkové rohlíčky (bez vajec)

Recept na vanilkové rohlíčky, do kterého patří pouze máslo, mouka, cukr a ořechy. Těsto není potřeba nechávat dlouze odležet a po upečení stačí obalit v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým. Rohlíčky jsou druhý den měkké.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lejdy

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

2 velké plechy

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 055 kJ /
3 359 kcal
Bílkoviny44,87 g
Tuky223,30 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 536 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy286,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vypracujeme hladké těsto, které necháme chvilku odpočinout. Krok 2: Z těsta odebíráme kousky a tvarujeme rohlíčky, které přesuneme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10 minut. Krok 3: Upečené studené rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

TIP: Vanilkové rohlíčky bez ořechů

Zveřejněno 24. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkové rohlíčky (bez vajec)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mER0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkové rohlíčky (bez vajec)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mER0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Recept vypadá skvěle, letos vyzkouším ;)

je to recept po me mamince delame ho porad, do testa davam par kapek vanilk.extraktu ,po upeceni vychladle obalim v mouck.cukru a prosypu vanilk.cukrem <3<3<3<3<3

Letos mi s tvarováním pomohla silikonová forma;-):yes:

zizala:
Jj, " nalepí se na ně méně cukru, což nám vyhovuje"
Jj, nalepí se na ně méně cukru, což nám NEVYHOVUJE:-)
Jj, ale každý, jak je zvyklý ;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Mám téměř stejný recept na vanilkové rohlíčky, dělám už spoustu let, jen ořechů místo 7dkg dávám 11, a většinou už ani neobaluji v cukru, jsou výborné i tak. Do vánočního cukroví dávám vejce jen do lineckého a to jen 1 žloutek, vždy žasnu když si pekařinky sdělují jaká kvanta vajec na vánoce nakupují, to jen tak na okraj k rohlíčkům bez vajec. Foto sice není moc vyvedené ale přidala jsem

:yes:

Ahojky, tak dnes jsem dělala van. rohlíčky podle tohoto receptu a musím říct že se velmi povedly i bez vajec.Udělala jsem si poté z toho kuličky, které jsem válela na žížaly a pak tvarovala do podkovy. Pečeme na pečícím papíře, při 180st asi 8 minut. Ale jak píše kolegyně v předchozím příspěvku, číhat jak budou kraje růžové, pak snima ven.Dávám bodík!:-)

Mony, tak jsem tvoje rohlíčky tvarovala na masomlýnku, protože jedny už mám tvarované rukama, dovoluji si Ti sem přidat obrázky, doufám že nebudou vadit, nebo až přidáš svoje fotky, ráda ty svoje posunu dozadu, děkuji:-K A bodík je samozžejmostí za bezva recept.

Já rohlíčky dělám takto: Z těsta odkrojím kousek, udělám váleček, nakrájím na malé kousky mám malou formičku rohlíčku a vždy každý kousek těsta obalím v mouce, vtlačím do rohlíčkové formičky, vyklepnu, položím na plech s peč. papírem. Mám je potom všechny stejně velké.

Peču taky na 180°C.Obaluji je ale až jsou studené v moučkovém cukru + vanilkový cukr.

Peču při 180-190°C, asi 8-10 minut, podle velikosti. Hlídat, jak začnou špičky nepatrně růžovět, ven s tím z trouby. :-)

A komu se nechce patlat s rohlíčkama, může vyválet plát tlustý tak asi 4-5 mm, vykrájet stromečky, zvonečky či cokoliv jiného a po upečení obalit ve vanilkovém cukru. Chuť mají stejnou jako rohlíčky a máme zase něco nového pro oko. :-)

Přesně tyto rohlíčky dělám už čtvrt století, takže můžu poradit. Z těsta vyválet váleček, rozkrájet na malé stejné kousky a z nich modelovat rohlíčky. Upečené ještě teplé obalit ve vanilkovém cukru. Pozor, teplé jsou hodně křehké a rády se lámou, takže opatrně opatrně ... ale jsou vynikající, peču z několika dávek naráz.

Chybí tam další pokyny: jak tvarujeme rohlíčky, zda v ruce, nebo vykrájet nebo strojkem. A taky údaj o pečení, alespoň teplota, to kvůli začátečníkům:-)

Hm, vyzkouším, jen mi tam chybí ta vanilka... ;-)

Tématické fráze:
vanilkové rohlíčky bez vajec, vanilkové rohlíčky, vanilkové rohlíčky se lámou, vanilkové rohlíčky recept, van.rohlíčky, vanilkové rohlíčky bez vejce, vanilkové rohlíčky teplota pečení, teplota pečení vanilkových rohlíčků, van rohlicky, vanilkove rohlicky teplota, recept vanilkové rohlíčky, cukroví bez vajec, vánoční cukroví bez vajec, recept na vanilkove rohlicky, van. rohlicky, jak vyvalet rohlicky, při jaké teplotě péct vanilkové rohlíčky, vanilkové rohlíčky bez ořechů a vajec, rohlicky bez vajec, měkké vanilkové rohlíčky

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, ořechy nastrouhané, cukr moučkový, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu