Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Barončiny řezy

Voňavé máslové těsto, které se nastrouhaná na plech a mezi tím šťavnatá vrstva jablíček se skořicí a jemný bílkový sníh - to jsou barončiny řezy. Také je můžete znát pod názvem hraběnčiny. Ať už je název jakýkoliv, výsledný moučník je opravdu delikatesa.

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 145 kJ /
4 576 kcal
Bílkoviny88,32 g
Tuky188,36 g
Vláknina38,40 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 798 mg
Sůl2,07 g
Sacharidy612,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, cukru, žloutků, hery a prášku do pečiva uděláme těsto a dáme do lednice. Krok 2: Mezitím oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 3: Z těsta oddělíme 1/3 a dáme zpět do lednice. Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 5: Plech vymažeme a 2/3 těsta rozválíme na plech. Krok 6: Poklademe jablky, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Krok 7: Z bílků ušleháme sníh, který naneseme na jablka. Krok 8: Zbytek těsta nastrouháme na sníh a dáme do trouby péct při 180 °C na 45 minut.

TIP: Rady, jak skladovat a zpracovat jablka

Zveřejněno 24. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barončiny řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzw6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barončiny řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzw6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Jsou to hraběnčiny řezy

Děkuji za recept, opravdu výborné! Jablka jsme nastrouhala na plátky, prosladila a proskořicovala a dále jsme přidala do jablek asi 3 - 4 lžíce chia semínek. Pěkně nasají přebytečnou šťávu z jablek a navíc jsou zdravá. Bohatě jsem zasypala nasekanými vlašáky a pak ten sníh a těsto. V mojí troubě řezům stačilo na 180 st půl hodiny. Výsledek famózní, ještě jednou díky! :-K

U nás jim říkáme Hraběnčiny řezy. Výborné jsou i s meruňkami, borůvkami... V jablečné verzi jablka sypeme ještě nasekanými ořechy. Zrovna dojídám poslední kousek :-)

jdu na to,samé kladné hodnocení a o to víc se těším.:-p:yes:

Mamka místo jablek dáva taky tvaroh nebo pul buchty udělá s tvarohem a půl s jabkama.
A mě v létě dělala s domácíma jahůdkama - luxus :-8

Leni,dneska pečeno,budu dělat asi častěji.:yes::-K.Chodí se užírat ještě teplé:-))Bodík letí a dovoluji si i fotku.

My zase říkáme hraběnčiny řezy :-)), ale ať tak či tak, je to dobrota a za bod

Právě dopečeno,tyto řezy máme moc rádi-říkáme jim akorát žížalová buchta:-D přidávám zasloužený bodík;-)

do sněhu přidávám 2 lžíce kokosové moučky a jablka ještě posypu nastrouhanými ořechy.

Vyborny kolac, napoprve jsem to popletla a dala jsem na druhy plat testa snih a na to strouhane testo a pod strouhana jablicka mlety vlasaky a ted uz mam zakazano to jakkoli menit. Kolac je vlacny a vubec neni vysuseny, taky jsem trosku pridala mleka do testa. Diky moc za receptik!!!!;-):yes::-K posilam bodiiik :yes:

:-p:yes:

:-)Dneska jsem je upekla a jsou výborné:-):yes:

:yes::yes:do těsta jsem musela přidat trošičku mléčka, aby se to spojilo, ale pak super, jiný už nedělám :-K

:-D:-)):yes::yes::yes:

:yes:přidala jsem ještě vlašské oříšky a je to velká mňamka, určitě dávám bodíky:yes:

recept spokojenost..těsto se mi nějak nechtělo spojit..dala jsem trochu mléko a vše v pohodě.:-)

Znám a teď už dělám pouze podle tohoto receptu :yes: :-)
Plním i rebarborou, nebo meruňkama, je vynikající! :-K

jsou super moc mi chutnají dávam bod:-)

nejlepší!!!!:-D:yes:

:-O

Dnes jsem vyzkoušela.Chutnají skvěle :-)Posílám další bodík :-K

Vypadá to super, dnes zkoším péct. Určitě dávám bodík. :yes:

dnes je vyzlouším upec děkují za receptík davam vám take bodíky:yes: jsem zvědava jak to zvladnu :-8

Pekla jsem je jednou a všem moc chutnaly.Za dva dny jsem je musela péct znova,ale přidala jsem tam jen trochu více jablek,ale i tak byly suprové.:-) Posílám Vám bodíky:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

U nás se tomu také říká hraběnčin koláč. Jen jsem ho trošku upravil. 1/3 těsta co se nechává na strouhání obarvím kakaem. Vypadá to moc hezky a chuť je ještě lepší.

Známé hraběnčiny řezy. Ale jsou fakt výborné. Jablíčka ještě posypu ořechy a rozinkami. Do bílků taky přidávám cukr. Taková dobrota si bodík určitě zaslouží. :yes:+

Leničko, díky za připomenutí, už jsem dlouho nepekl;-). Skvělá buchta. :-!:-)):yes::yes::-K +11

:yes:..taky dělávám s hladkou moukou..vynikající

Taky dávám do bílků cukr, sníh líp drží a je ho větší vrstva.:-p

Znám, jsou skvělé.:-p:yes:

Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty, hraběnčiny řezy hrníčková kuchařka, řezy z hery, barončin koláč, vynikající řezy a moučníky recepty s foto, výborné meruňkové řezy, hraběnčiny řezy s meruňkami, vyborné řezy na plech, řezy na plech, recept na řezy, hraběnčiny řezy na plech, recepty z hery, hraběnčiny řezy z hery, výborné hraběnčiny řezy, top řezy recepty, kakaový hraběnčin koláč z héry, řezy, hraběnčiny řezy, řezy recept, řezy z jablek

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, tuk hera, vejce, prášek do pečiva, jablko, skořice, cukr vanilkový, tuk

Přidat fotografie receptu