Barončiny řezy
Voňavé máslové těsto, které se nastrouhaná na plech a mezi tím šťavnatá vrstva jablíček se skořicí a jemný bílkový sníh - to jsou barončiny řezy. Také je můžete znát pod názvem hraběnčiny. Ať už je název jakýkoliv, výsledný moučník je opravdu delikatesa.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 145 kJ / 4 576 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,32 g |
Tuky | 188,36 g |
Vláknina | 38,40 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 798 mg |
Sůl | 2,07 g |
Sacharidy | 612,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, cukru, žloutků, hery a prášku do pečiva uděláme těsto a dáme do lednice.
Krok 2: Mezitím oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle.
Krok 3: Z těsta oddělíme 1/3 a dáme zpět do lednice.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 5: Plech vymažeme a 2/3 těsta rozválíme na plech.
Krok 6: Poklademe jablky, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.
Krok 7: Z bílků ušleháme sníh, který naneseme na jablka.
Krok 8: Zbytek těsta nastrouháme na sníh a dáme do trouby péct při 180 °C na 45 minut.
Zveřejněno 24. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barončiny řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzw6
Moje poznámka
Barončiny řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzw6
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 33 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty,
hraběnčiny řezy hrníčková kuchařka,
řezy z hery,
barončin koláč,
vynikající řezy a moučníky recepty s foto,
výborné meruňkové řezy,
hraběnčiny řezy s meruňkami,
vyborné řezy na plech,
řezy na plech,
recept na řezy,
hraběnčiny řezy na plech,
recepty z hery,
hraběnčiny řezy z hery,
výborné hraběnčiny řezy,
top řezy recepty,
kakaový hraběnčin koláč z héry,
řezy,
hraběnčiny řezy,
řezy recept,
řezy z jablek
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
tuk hera,
vejce,
prášek do pečiva,
jablko,
skořice,
cukr vanilkový,
tuk
Komentáře (35)