Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynute povidlove buchty (bezvajecne)

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

michsamant michsamant

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 787 kJ /
4 968 kcal
Bílkoviny99,00 g
Tuky220,63 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 23 mg
Sodík 158 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy635,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky si dáme prosátou mouku, cukr, sůl, sušené kvasnice, vanilkový cukr a promícháme. Zahřejeme si mléko a do něj naliji olej. Mléko z olejem zapracujeme do mouky. Rukou vypracujeme elastické, nelepivé těsto. Misku přikryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě. Krok 2: Po 1 hodině kynutí těsto rukou znovu prohněteme. Rozdělíme si ho na 3 části a postupně každou část vyválíme na asi 1/2-1 cm hrubou placku. Placku rozřízneme do mřížky tak, abychom měli dostatečně velké "čtverce" na které poklademe kousek džemu. Krok 3: Kraje každého čtverce naplněného džemem spojíme prsty tak, aby nám vznikla buchtička. Pekáč vymažeme olejem, buchtičky na něj poklademe vedle sebe, nepříliš natěsno a necháme 15 minut do kynout. Krok 4: Mezitím si předehřejeme troubu na 200°C. Buchtičky před pečením zlehka potřeme olejem a pečeme asi 20 minut. Hotové pocukrujeme. Stejně si můžete upéct i dukátové buchtičky.

Zveřejněno 25. 11. 2010

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynute povidlove buchty (bezvajecne)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xlqr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynute povidlove buchty (bezvajecne)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xlqr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Jana Budárková 16. 10. 2015 11:51
Jak se na mě smějou.

Buchtičky vypadají krásně určitě zkusím;-):yes::-))

Jsou výborné! Přidala jsem do těsta a tvarohové náplně ještě trochu citrónové kůry a jak jsme si pomlaskávali. :-)

:-DTak již konečně vím jak si upéct a pochutnat na povidlových buchtách. To bude hamham............

Miško:-) dnes jsem měla premiéru v pečení buchet.:-8 Povedly se výborně:-p Těsto je chuťově skvělé a výborně se s ním pracuje. Dávám bodíka a přidávám fotku.;-)

Michško, díky za vysvětlení, četla jsem lekvar, viděla džem a byla zmatená :)).

+1 jsou pěkné
převod kvasnic
jedna čajová lžička sušených kvasnic = 1/4 kostičky čerstvých = 10,5 gramu

kdo má rád jablka, může zkusit naplnit strouhanými ochucenými jablky :-K

@Klariska, lekvar su povidla a buchty su povodne lekvarove (s povidlami). Ale kde byvam, slivkovy lekvar v obchodoch nikdy nemaju, tak som pouzila dzem.

Miško nádherné:-O:-p:-*:yes:

Myslela jsem si, že lekvar jsou povidla (tedy ze švestek), zdá se, že je to jinak? :-)

Konecne buchty, kam se davaji susene kvasnice:yes:. Normalni nesezenu a pokazde strasne zapasim s davkovanim:-D:-D:-D

Krásné buchty a s povidly by mohly být úplně super.:yes::-p:-p

Nemáš zač, když můžu tak poradím, měj se:-K:-K:-K:-!

To si zapamatam :-):yes: Dakujem.

Miško, mě moje babička vždycky říkala, že buchty jsou tvrdé díky bílku, tak někdy dám raději dva žloutky, než jedno celé vajíčko.

Tématické fráze:
kynuté buchty, babiččiny kynuté buchty, recept na kynute buchty s povidlama, buchty bez kvasnic, buchty ze sušených kvasnic, povidla do buchet, jak zabalit buchty, kynuté těsto bez vajec, vláčné kynuté buchty, kynuté buchty bez vejce, kynuté buchty ze sušených kvasnic, buchta z kvasnic, buchty z kvasnic, kynuté buchty s povidlama, kynuté buchty s povidlím, bezvajecne kynute testo, buchta bez kvasnic, buchty, babiččin recept na kynuté buchty, babiččiny recepty na kynuté buchty

Suroviny:
mouka hladká, kvasnice sušené, cukr krystal, cukr vanilkový, sůl, olej rostlinný, mléko, džem, olej

Přidat fotografie receptu