Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynute povidlove buchty (bezvajecne)

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

michsamant michsamant

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 787 kJ /
4 968 kcal
Bílkoviny99,00 g
Tuky220,63 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 23 mg
Sodík 158 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy635,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky si dáme prosátou mouku, cukr, sůl, sušené kvasnice, vanilkový cukr a promícháme. Zahřejeme si mléko a do něj naliji olej. Mléko z olejem zapracujeme do mouky. Rukou vypracujeme elastické, nelepivé těsto. Misku přikryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě. Krok 2: Po 1 hodině kynutí těsto rukou znovu prohněteme. Rozdělíme si ho na 3 části a postupně každou část vyválíme na asi 1/2-1 cm hrubou placku. Placku rozřízneme do mřížky tak, abychom měli dostatečně velké "čtverce" na které poklademe kousek džemu. Krok 3: Kraje každého čtverce naplněného džemem spojíme prsty tak, aby nám vznikla buchtička. Pekáč vymažeme olejem, buchtičky na něj poklademe vedle sebe, nepříliš natěsno a necháme 15 minut do kynout. Krok 4: Mezitím si předehřejeme troubu na 200°C. Buchtičky před pečením zlehka potřeme olejem a pečeme asi 20 minut. Hotové pocukrujeme. Stejně si můžete upéct i dukátové buchtičky.

Zveřejněno 25. 11. 2010

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynute povidlove buchty (bezvajecne)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xlqr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynute povidlove buchty (bezvajecne)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xlqr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Jana Budárková 16. 10. 2015 11:51
Jak se na mě smějou.

Buchtičky vypadají krásně určitě zkusím;-):yes::-))

Jsou výborné! Přidala jsem do těsta a tvarohové náplně ještě trochu citrónové kůry a jak jsme si pomlaskávali. :-)

:-DTak již konečně vím jak si upéct a pochutnat na povidlových buchtách. To bude hamham............

Miško:-) dnes jsem měla premiéru v pečení buchet.:-8 Povedly se výborně:-p Těsto je chuťově skvělé a výborně se s ním pracuje. Dávám bodíka a přidávám fotku.;-)

Michško, díky za vysvětlení, četla jsem lekvar, viděla džem a byla zmatená :)).

+1 jsou pěkné
převod kvasnic
jedna čajová lžička sušených kvasnic = 1/4 kostičky čerstvých = 10,5 gramu

kdo má rád jablka, může zkusit naplnit strouhanými ochucenými jablky :-K

@Klariska, lekvar su povidla a buchty su povodne lekvarove (s povidlami). Ale kde byvam, slivkovy lekvar v obchodoch nikdy nemaju, tak som pouzila dzem.

Miško nádherné:-O:-p:-*:yes:

Myslela jsem si, že lekvar jsou povidla (tedy ze švestek), zdá se, že je to jinak? :-)

Konecne buchty, kam se davaji susene kvasnice:yes:. Normalni nesezenu a pokazde strasne zapasim s davkovanim:-D:-D:-D

Krásné buchty a s povidly by mohly být úplně super.:yes::-p:-p

Nemáš zač, když můžu tak poradím, měj se:-K:-K:-K:-!

To si zapamatam :-):yes: Dakujem.

Miško, mě moje babička vždycky říkala, že buchty jsou tvrdé díky bílku, tak někdy dám raději dva žloutky, než jedno celé vajíčko.

ivulinka, mne sa bez tych vajicok prave zdaju makksie

Miška, to je nádherná fotka, buchtička jako malovaná, vůbec by mi nevadilo, že v ní nejsou vajíčka:yes:

Dakujem vam za komentare :-K

Vypadaji krasne, posilam 9. bodik. :yes::-K:-K:-K

:-p:-p:yes:+7

Ježíšku na křížku, jen si sáhnout!!:-p:yes:

Mischamant, ty vypadají opravdu pěkně, takové nadýchané a jak píše Pajaja, úplně se na nás usmívají;-) Máš 2.bod:yes:

Téda, to jsou krásné buchty! :-O A jak se na mně (hladovou) z fotky smějí. . . :-p:yes:;-) +1

Tématické fráze:
kynuté buchty, babiččiny kynuté buchty, recept na kynute buchty s povidlama, buchty bez kvasnic, buchty ze sušených kvasnic, povidla do buchet, jak zabalit buchty, kynuté těsto bez vajec, vláčné kynuté buchty, kynuté buchty bez vejce, kynuté buchty ze sušených kvasnic, buchta z kvasnic, buchty z kvasnic, kynuté buchty s povidlama, kynuté buchty s povidlím, bezvajecne kynute testo, buchta bez kvasnic, buchty, babiččin recept na kynuté buchty, babiččiny recepty na kynuté buchty

Suroviny:
mouka hladká, kvasnice sušené, cukr krystal, cukr vanilkový, sůl, olej rostlinný, mléko, džem, olej

Přidat fotografie receptu