Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlo, vepřo, zelo v pomalém hrnci

S pomocí pomalého hrnce můžete téměř bez práce uvařit spoustu skvělých pokrmů. Třeba ostřílenou českou klasiku, vepřo knedlo zelo, které chutná snad každému a perfektně se hodí k nedělnímu obědu.

Hodnocení receptu je 4,5 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Amira Amira

Středně náročný

Doba přípravy 290 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 270 min

290 min (20 min příprava + 270 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie477 kJ /
114 kcal
Bílkoviny1,60 g
Tuky0,57 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy23,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrové zelí nakrouháme, dáme do hrnce, posolíme a pokmínujeme dle chuti a zamícháme. Krok 2: Na zelí položíme vepřové maso, okořeněné grilovacím kořením. Krok 3: Podlijeme cca 2 dl vody a dusíme na HIGH cca 4 hodiny. Krok 4: Pak maso vyndáme, zelí zahustíme syrovým nahrubo nastrouhaným bramborem a jablkem, příp. hladkou moukou, povaříme ještě asi půl hodiny. Krok 5: Maso nakrájíme na plátky, přidáme zpět k zelí a prohřejeme. Podáváme s knedlíky.

TIP: Dokonalé domácí houskové knedlíky

Zveřejněno 9. 4. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlo, vepřo, zelo v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Knz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlo, vepřo, zelo v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Knz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Myslím si, že se jedná o dietní úpravu, o racionální stravu, takže to každému chutnat nemusí. Kde není tuk není chuť, to je známá věc. Tuk je vlastně "zvýrazňovač" chuti. Takže jsem dal plusový bodík i když pomalý hrnec nevlastním. :yes:

Ušlo to jedla sem lepší
:-/

To není vařené maso,ale pomalené - velice chutné :-p a co do knedlíku mě se zdá,že je to jedno - já sním jenom jeden ;-)

Teda dievčatá, neviem prečo má byť knedlíkov párny počet, ale z estetického a výtvarného hľadiska má byť všetko v nepárnom počte, inak sa to nedá esteticky usporiadať, nevyzerá to dobre. Takže ja vždy nepárny počet:-D:-D

Tak to slyším poprvé v životě,že knedlíků má být vždy sudý počet.

Tento recept jsem dělala ,je to oběd z jednoho hrce vše se tam dá ,já dám i ty brambory a nic nezahušťuji oni si to udělají samy.Dávám to do tlakového hrnce a je moc dobré.:-p

Vypadá to velice dietně,určitě vyskouším i když vařený maso??? ale není to špatný nápad.Vyzkouším a oznámkuji.K obrázku bych chtěl říci že knedliků by měl být vždy sudý počet.

Tématické fráze:
pomalý hrnec recepty, knedlo zelo, varime v pomalem hrnci, knedlo zelo recept, vepřo zelo, vepřo-knedlo-zelo, vepřo,knedlo,zelo, tlakový hrnec recepty, knedlo,vepro,zelo, vepřové výpečky v pomalem hrnci, vaříme v tlakovém hrnci, knedlo, vepřová krkovice v pomalém hrnci, knedlo,zelo,vepřo, výpečky v pomalém hrnci, vepro, pomalý hrnec recepty na knedlíky, vaření v pomalém hrnci, recepty pomaly hrnec, knedlo-zelo-vepřo

Suroviny:
maso vepřové, zelí, koření grilovací, sůl, kmín celý, brambory, jablko

Přidat fotografie receptu