Škvarkový chléb
Chutný domácí chléb, kterému těsto připravuje domácí pekárna a správný vypečený bochník z něho připraví klasická trouba. Kombinací postupů získáte bochník výborného chleba ovoněného křupavými škvarky. Tomu nelze odolat.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 144 kJ / 2 425 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,33 g |
| Tuky | 71,01 g |
| Vláknina | 17,09 g |
| Cholesterol | 35 mg |
| Sodík | 3,38 g |
| Sůl | 8,40 g |
| Sacharidy | 372,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny dáme nejprve tekuté, potom sypké suroviny mimo škvarky. Necháme vymíchat a vykynout.
Krok 2: Troubu rozehřejeme na 220 °C.
Krok 3: Vysypeme ošatku moukou. Do vykynutého chleba zapracujeme škvarky a necháme ještě 15 minut kynout.
Krok 4: Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Během pečení potíráme vodou.
Krok 5: Správné upečení chleba poznáme podle poklepu. Dobře upečený chléb po poklepání duní.
Zveřejněno 25. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G9n0
Moje poznámka
Škvarkový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G9n0
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 20 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 21 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 21 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 23 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 1 hodinou
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 1 hodinou
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 1 hodinou
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 2 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 3 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 3 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 4 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 5 hodinami
Tématické fráze:
škvarkový chléb,
škvarkový chleba,
domácí škvarkový chléb,
skvarkovy chleb z domaci pekarny,
škvarkový chleba z domácí pekárny,
škvarkový chléb recept,
domácí pekárna škvarkovy chleba,
kuchařka prostřeno,
domaci skvarkovy chleba,
skvarkovy chleb peceny v troube,
chléb se škvarky,
skvarkovy chleba do pekarny,
chleba se skvarkama,
škvarkový chléb z pekárny,
škvarkový chléb domácí pekárna,
škvarkový chleba recept,
škvarkovy chleba z pekarny,
nejlepší recept na škvarkový chleba,
recept na škvarkový chleba,
domaci pekarna škvarkový chleb
Suroviny:
voda,
sůl,
cukr,
olej olivový,
ocet,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
koření chlebové,
droždí,
škvarky
Komentáře (41)
Jiřko, úplně debilní dotaz, jak už jste všichni ode mne zvyklí
Jak dlouho na kolik stupňů celsila.
Předem děkuji za odpověď :)