Tvarohový koláč s jablky a skořicovou vůní
Nekynuté tvarohové koláče s ovocem jsou oblíbené pro svou snadnou a rychlou přípravu, můžeme použít jakékoliv ovoce, například jablka, provoněná skořicí. Hotový koláč lze uchovat v lednici, v parném létě tak příjemně osvěží.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 469 kJ / 2 024 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,78 g |
Tuky | 79,47 g |
Vláknina | 22,65 g |
Cholesterol | 711 mg |
Sodík | 847 mg |
Sůl | 2,58 g |
Sacharidy | 257,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pokud nemáme silikonovou koláčovou formu, kterou není třeba vymazávat, tak ji vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zároveň zapnete troubu na 170 °C.
Krok 2: Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na plátky.
Krok 3: Tvaroh, vejce, cukr, našleháme s rozpuštěným máslem, přidáme krupičku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a solí a vymícháme těsto.
Krok 4: Těsto dáme do připravené koláčové formy, poklademe plátky oloupaných jablek, posypeme skořicí a cukrem podle chuti a kyselosti jablek.
Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 170 °C cca 35 minut.
Zveřejněno 25. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohový koláč s jablky a skořicovou vůní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K6Xn
Moje poznámka
Tvarohový koláč s jablky a skořicovou vůní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K6Xn
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 20 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 21 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 23 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno 29. 1. 2025 11:41
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno 29. 1. 2025 11:30
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno 29. 1. 2025 11:23
Přečtěte si
Nejnovější články
Petr Štěpánek preferuje chlapské vaření: Používám koření, které by normální člověk nepozřel, směje se herec
Brokolicové gnocchi si zamilujete: Příprava je snadná, chuť luxusní, s malým trikem je navíc budete mít jako z restaurace
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší koblihy, jaké znám
Neregistrovaný před 1 minutou
Zapečené rybí filé se smetanou a bramborem
Neregistrovaný před 4 minutami
Čevabčiči do trouby
Neregistrovaný před 11 minutami
Těstoviny s hlívou ústřičnou
Neregistrovaný před 11 minutami
Křenové zelí
Neregistrovaný před 13 minutami
Dort Jadran
Neregistrovaný před 17 minutami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Neregistrovaný před 20 minutami
Karbanátky alla hamburger
Neregistrovaný před 22 minutami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Neregistrovaný před 25 minutami
Pivní polévka
Neregistrovaný před 27 minutami
Tématické fráze:
tvarohový koláč,
koláč s jablky,
dietní tvarohový koláč,
tvarohový koláč s jablky,
dietní jablkový koláč,
dietní koláč,
dietni kolac s jablky,
dietní koláč s tvarohem,
moučníky s jablky,
moucniky z tvarohu,
tvarohový koláč dietni,
jablkový koláč s tvarohem,
tvarohový koláč do formy,
dietni kolace,
dietní koláč s jablkama,
jablkovo tvarohový koláč,
koláče s jablky,
recepty z jablek a tvarohu,
jablkovy koláč,
recepty s jablky
Suroviny:
tvaroh,
máslo,
cukr,
cukr,
vejce,
krupice dětská,
kypřící prášek do pečiva,
jablko,
sůl,
skořice,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (29)