Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fáš z krůtích prsou zapečený se žampiony, paprikou a cuketou

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 005 kJ /
1 674 kcal
Bílkoviny240,15 g
Tuky70,65 g
Vláknina3,40 g
Cholesterol 700 mg
Sodík 2,27 g
Sůl1,60 g
Sacharidy18,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso rozkutrujeme se smetanou a kořením v robotu na jemnou hmotu. Krok 2: Směs rozprostřeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem (či jen vymazané lehce olejem), poklademe plátky žampionů, papriky a cukety, okořeníme grilovacím kořením, pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě na 200°C cca 20-30 min. Krok 3: Podáváme s bramborami a zeleninovou oblohou.

Zveřejněno 25. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fáš z krůtích prsou zapečený se žampiony, paprikou a cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9D3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fáš z krůtích prsou zapečený se žampiony, paprikou a cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9D3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Jahodo, budu ráda, když vyzkoušíš - opravdu to je šťavnaté, nikoli tuhé...opravdu to asi udělá ta smetana a trocha té sody :-) a s tou slaninkou by to mohlo být :yes::-p

Iljuso, já vím, že křehčené maso není žádná sláva ani co se týká kvality, ani ceny :-8 ...ale občas mi v tom košíku přesto skončí ;-)

Rodina má velmi ráda drůbeží maso - často kuře vykostím, nakutruji s trochou mléka (bez kůže), přidám sýr, dochutím solí, pepřem - vzniknout z toho takové "holandské řízky kuřecí". Peču v troubě na folii bez tuku - vcelku je to i dietní pokrm.
Co se týká křehčeného masa - je levné, neboť je "křehčeno" v nějaké "blafu" a tak se i sníží cena masa. Takže vy si vlastně kupujete např. 1 kg křehčeného masa za 70 kč, ale masa je tam 700 g + 300 g křehčícího nálevu, z čehož plyne, že tento nákup není vůbec výhodný. Poměr surovin berte jako příklad.
Takže receptíku dávám bodík, neboť tyto chutě si dovedu představit ;-)

to je super receptík:-p:-K+1:yes:

Teda to vypadá móóóc krásně a jedle :-p, určitě vyzkouším, i když ne z křehčeného, to je moc chemické;-), ukládám a posílám desátý bodík:yes::yes::yes:

:yes::yes:

:yes::-p mňam:yes::-K

Já mám s mixovaným kuřecím špatnou zkušenost. Podle fotky to byl doslova "žravý" recept, byl to kuřecí kebab, přišla tam slanina, pivečko, česnek-samé dobrůtky, ale také na 1/2 kg 2 lžíce solamylu a bylo to hrozně tuhé, teplé se to ještě dalo, ale studené to bylo mdlé a tuhé. Myslím, že právě tím solamylem. Tehdy jsem si řekla, tak kebabe - tebe už nikdy:-D
Ale k Tvému receptu - nevidím žádný solamyl, ani nic podobného a ta smetana možná to maso udrží šťavnaté, stojí za vyzkoušení, ale přidám tam asi tu slaninu, myslím, že to prsičkám neuškodí.
;-):-K:yes:

Moc zajímavé a lákavé vyzkoušet:yes:+6

maris, právě to se mi stalo :-8 - po rozmrazení se mi z něj ani vařit nechtělo, vůbec to nevypadalo jako hezké maso :-// ....tak jsem se naštvala, hodila to do robota a pak přemýšlela, co s tím dál :-D:-D:-D:-D ale je fakt, že cena je milá a v této úpravě to bylo opravdu moc dobré :-)

Ivo, dobrý nápad, co udělat s křehčeným masem, které je jinak docela nepoužitelné, ale občas ho mají za dobrou cenu:yes::-)+

magdalenko, opravdu stačí jen použít tuto technologii posekání, není třeba ani vajíčko...je to jiné, než když maso umeleš...a má to po upečení konzistenci třeba jako bavorská sekaná, jestli ji znáš...:-)

A ono to mäso takto pekne drží pokope po upečení?
Krásne a zaujímavé!:yes:

týýý brďo:-Omě to nejde ani vyslovit:-D:-Dale vypadá to:-p:-p:yes:čestně;-):-D:yes:

:-KNádherná fotka, recept stojí za vyzkoušení+:yes::yes:

Rebi, rozkutruji :-8 není to umleté na strojku, ale rozsekané noži do jemné hmoty jako pěna ;-)

Tématické fráze:
fáš, co je fáš, faš recept, kureci fas, krůtí prsa na žampionéch, kruti fas, krůtí prsa recept, recept na fáš, krůtí prsa recepty, co je to fáš, masový fáš, recept fáš, krůtí špízy zapečené, recepty faš, recept krůtí prsa, co je to masová fáš, fáš z kuřecího masa, recept na krútí prsa, krutí prsa v troubě, krůtí se žampiony

Suroviny:
maso krůtí, smetana ke šlehání, koření čarodějka, soda jedlá, sůl, cuketa, žampióny, paprika čerstvá červená, koření grilovaná zelenina, olej olivový

Přidat fotografie receptu