Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci s křenem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

citromail

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 16

16

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie860 kJ /
206 kcal
Bílkoviny5,88 g
Tuky1,01 g
Vláknina25,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy37,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nálev - 0,4 l vody 0,4 litru octu, 4 zrníčka pepře, 6 zrníček nového koření, 2 PL soli, 2 hřebíčky, 4 jalovce, 4 bobkové listy, špetka zázvoru, anýzu, fenyklu, tymián. Krok 2: Postup - špekáčky oloupat, rozpůlit, okořenit, opaprikovat, vložit do nich kolečka cibule, strouhaný křen, na nudličky nakrájenou papriku a spojit špejlí. Krok 3: Zbytek cibule sypeme mezi špekáčky když je natěsno ukládáme do nádoby, nejčastěji do velké zavařovačky nebo do kameňáčku. Krok 4: Po dobrém utěsnění ještě zajistíme, aby obsah po zalití nevyplaval. Krok 5: Zaléváme teplým, ne však horkým nálevem až po vrchní vrstvu cibulky, pak na nálev nalijeme olej asi v centimetrové vrstvě, ten jednak zabrání odpařování a jednak uzavře přístup vzduchu.

TIP: Jak připravit klasické hospodské utopence?

Zveřejněno 26. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci s křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZW66

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci s křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZW66

Komentáře (5)

A málem bych zapoměl, díky za fotky.

citromail 18. 2. 2011 23:55
Jestli máte drůbeží špekáčky, těm stačí 4-5 dní, provázkem vázané pravé vepřové špekáčky a telecí párky zrají o 3-4 dny déle. To jsou ale muka kolem toho chodit každý den a odolávat pokušení, jestli užžžžžž! Nevím, jak ostatní, ale já teda vydržím 3 dny a už odebírám testovací vzorek, a vždy mně překvapí, jak je vynikající ten posledný kousek...:-)):-))

Dnes jsem je naložila, poslala obrázky a mám dotaz - jak dlouho by měly být naložené?
Děkuji za odpověď, sama nemám žádnou představu...:-8

Teď vymizeli, ale byli v Penny ještě předloni. Já osobně mám nejraději ty klasické vepřové, provázkem vázané. Sice dýl zrají, ale stojí to za počkání

Já osobně krůtí špekáčky neviděla (drůbeží - kde bylo různé složení jo), telecí párky jsem taky viděla....

Tématické fráze:
utopenci, utopenci recept, jak dlouho zrají utopenci, utopenci se zelim a krenem, naložení křenu, utopenec s křenem, recept na utopence, recepty na utopence, recept na utopence z ohnivého kuřete, fazole s křenem, předkrmy recepty, recept utopenci, utopenci zalité teplým lákem, utopenci složení, naloženi křen, utopenci doba, utopenci s telecích parku, utopenec recept, sterilizovane utopenci, utopenci z ohnivého kuřete recept

Suroviny:
špekáček, cibule, paprika sušená sladká, křen, feferonka, olej

Přidat fotografie receptu